Milica Zagorac, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 10 godina zeleni nivo, Teniski klub Grocka Beograd

Портрет Милице Загорац

Милица Загорац (Рекет клуб Београд, 2006. годиште) је победница ОП Београда 2. категорије до 12 година, одиграног у ТК Top Ten. Такође, Милица је ове године неколико пута играла у полуфиналу, а на ОП Београда до 12 година у ТК Ековел одиграном у јуну, играла је у финалу. Освојила је прво место на наранџастом нивоу до 10 година у Новом Саду,  Елите Куп 2014. године, такође прво место на зеленом нивоу до 10 година на ОП Београда, у Гроцкој у августу 2016. године. Освојила је трофеј за друго место на наранџастом нивоу у Шапцу 2014. године, треће место на зеленом нивоу у Зрењанину 2015. године, и трофеје на клупским новогодишњим турнирима. Представљамо девојчицу која константно напредује у игри и у резултатима.

 

Детаљније Портрет Милице Загорац

 

❓ Милице, када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Тенис сам почела да тренирам са 6 година. На први тренинг ме је одвео тата у тениски клуб Top Ten. Први рекет сам добила са 4 године и био је марке Prince, данас се са њим игра моја најмлађа сестра. Моја омиљена тенисерка је Анђелика Кербер, свиђа ми се њен начин игре и увек је насмејана.

 

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и клупске другарице?

Мој тениски клуб је Рекет клуб.  Tо је један од нејлепших клубова у Србији, јер поред школе тениса то је место и за забаву, рекреацију и дружење. Мој тренер је Маја Тошић, са њом тренирам од почетка. Маји сам захвална на свему што ме је научила. Она је супер тренер јер се труди и залаже  да ја напредујем. Такође бих споменула тренере: Загу са Партизана и Јелену са Новака, које су ми дале значајне савете о тенису. Поред свакодневних тренинга увек се нађе мало времена за дружење. Од другара из клуба са којима се дружим издвојила бих: Тину Милетић, Нађу Муратовић, Александру Ђокић, Иву Николић. Поред њих ту је и моја млађа сестра Марија, која такође тренира тенис у Рекет клубу.

 

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљени и зашто?

Омиљени ударац у тенису ми је бекхенд, јер ми је најлакши ударац и често га користим у мечевима. Поред тога волим и смеч, јер се излази на мрежу и често је одлучујући за добијање поена.

 

 

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у игри?

Својом врлином у игри сматрам нападање и упорност. За мене је најлепши осећај када изађем на терен јер је то место где се сами сналазимо, где не знамо шта нас очекује. Ту има и туге и нервозе,  али и најлепших тренутака када добијамо поене, а то је оно што нас чини срећнима.

 

 

❓ Какав си ђак и који предмет највише волиш?

Одличан сам ђак, имам све петице. Омиљени предмети су ми: математика, физичко васпитање и географија. Поред тога волим и енглески и немачки језик.

 

 

❓ Како замишљаш себе за 10 година; који су твоји тениски снови?

Себе за 10 година замишљам како подижем трофеј на неком гренд слему, а тениски снови су ми да будем међу првих 10 на АТП листи и да освојим све гренд слемове 🙂

 

 

❓ Можеш ли својим вршњацима да препоручиш неку добру књигу?

Препоручујем све књиге Џеронима Стилтона, али бих издвојила „Новогодишња мистерија“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *