Petar Petrović

Портрет Петра Петровића

Петар Петровић (ТК АС -НС, 2003. годиште) је претходног викенда победио на ОП Ниша до 14 година, турниру III категорије у ТК Медиана, а то је био први турнир на којем је учествовао у Србији и уједно први турнир који је одиграо у својој категорији. Учествовао је и на једном турниру до 16 година. Овај дечак живи и тренира у Сједињеним Државама, па о њему заиста не знамо много.

Детаљније Портрет Петра Петровића

❓ Петре, када си почео да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор?

Тенис сам почео да тренирам пре три године и наравно да ми је узор Новак Ђоковић.

 

❓ Можеш ли да упоредиш ниво такмичарског тениса деце до 14 година у Америци и у Србији?

Оно што сам прво уочио је да су моји вршњаци у Србији, иако трпе већи притисак због материјалне ситуације, опуштенији пре меча, али играју агресивније. У Америци увек гледаш противнике, процењујеш њихов квалитет и према томе прилагођаваш своју игру. Овде то нисам приметио. У Америци, чини ми се, игра се лукавије. Циљ је победа у тренутном мечу а овде, имам утисак, играчи већ мисле о следећем мечу. У Америци сваком играчу без обзира на пораз осигурана су два или три меча, што је још једна разлика.

 

Petar Petrović, Luka Petrović
Петар Петровић и Лука Петровић

 

❓ Где најчешће тренираш у Србији и са ким, и какви су услови?

У Србији тренирам на теренима Тениског клуба „АС-НС“ у Новом Селу (Врњачка Бања). У клубу теренирам са клупским тренером Банетом (Бранимир Вилимоновић) и спарингујем са Јованом Каровићем, чланом овог клуба, за кога могу да кажем да ми је постао друг. Ту је наравно и мој тата Драган, који се самопрозвао помоћним тренером 🙂  Мој тата је иначе православни свештеник у Индијанополису па је и тамо занимљиво када после службе скине мантију и изађе на терен да ме загрева.

У граду у коме живим за час никне „вештачки“ парк. Одједном засађено дрво старо 30 година и слично. Тамо су терени углавном бетонски, тако да само у Србији осетим шљаку. Врло сам задовољан квалитетом терена овде у клубу, као и тренером и другим члановима клуба. У Америци је све новац. Терен мораш да напустиш минут пре истека твог термина или ти наплаћују следећи сат. Овде је другачије. Баш пре неки дан сам тренирао на терену који је после мене закупио други господин а он је уместо да протествује, што би био случај у Америци, сачекао да завршим и чак ми се чинило да ужива у мојој игри.

 

Luka Petrović, Petar Petrović, Tamara Mihajlović, Otvoreno prvenstvo Niša do 14 godina, Teniski klub Mediana Niš
Финалисти Лука Петровић и Петар Петровић са судијом Тамаром Михајловић

 

❓ Какви су ти планови за летњу сезону, хоћеш ли наступати само на турнирима у Србији или и на међународним турнирима?

Овде сам са родитељима на одмору и ускоро се враћам у Америку. Мој тренер у Америци је пореклом Европљанин а иначе је главни тренер Универзитета у Индијанополису, па ми је препоручио да осетим турнире у Србији. На онај начин сазревам спортски и стичем велико искуство, тако да долазим и следеће године обавезно.

 

 

❓ И за крај: Какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте?

Што се тиче музике слушам и поп и хип-хоп и реп… Већ неко време идем на часове клавира и учим класично појање.

За крај још да кажем да желим да постанем професионални тенисер и да будем међу првих пет, а можда и први што да не 🙂  И тада ћу долазити у Србију и Врњачку Бању.

До виђења следеће године,

Петар

 

(Петре, надамо се да ће ти се жеље остварити 🙂 )

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *