Mala teniserka Sara Milosavljević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš

Портрет Саре Милосављевић

Сара Милосављевић (ТК ТАЖ Ниш, 2004. годиште) је победница ОП Зајечара до 14 година, одиграног у ТК Ас Тимок. Ове године је двапут била полуфиналисткиња турнира до 14 година у свом клубу ТК ТАЖ – у мају на Првенству ТС источне Србије и у марту на ОП Ниша. Представљамо перспективну нишку тенисерку:

  Детаљније Портрет Саре Милосављевић

❓ Саро, када си почела да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор? Знамо да потичеш из тениске породице – твоја сестра близнакиња Мина је такође успешна такмичарка, мајка Наташа и твој ујак Зоран Огњановић, који је сада тренер у ТК Југ у Скопљу, су некадашњи такмичари;  колико ти то значи?

Почела сам да тренирам тенис са 5 и по година. Мој тениски узор је одувек Новак Ђоковић. Са Мином тренирам и спарингујем и то ми јако пуно значи.  Што се тиче ујaкa, он је ту да ми да корисне савете с обзиром на то да не живи у Нишу. Ту је и мама, с којом волим да тренирам.

 

Mala teniserka Sara Milosavljević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, Mina Milosavljević, Zoran Ognjanović
Сара и Мина са својим ујаком Зораном Огњановићем и са мамом, 2011. године

 

❓ Које досадашње успехе би издвојила као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Пре свега издвојила бих ову титулу због тога што сам у финалу повредила скочни зглоб и упркос томе смогла снаге да окончам меч у моју корист. Наравно, ту су и полуфинале Првенства ТСИС до 14 година, треће место на Mастерсу ТСИС до 14 година и полуфинале Првенства региона до 12 година.

 

Mala teniserka Sara Milosavljević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, Mina Milosavljević
Мина, Сара (и Ноле 😉 )

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб и тренера који је најзаслужнији за твоје напредовање? Колико радиш на кондицији? С ким најчешће спарингујеш?

Тренирам у Тениској академији Живковић. Наравно, ту је најзаслужнији Никола Живковић,  док у новије време радим са Дарком Милошевићем. Кондицију радим 3 пута недељно са Владом Спасићем-Спасом. Спарингујем са својим клупским другарицама: Мином, Емом, Машом, Натом, Јованом, Ањом и Лолом. Сем клупских другарица, имам и другарице из београдског ТК Fair Play, а то су: Анамарија Ковачевић, Кристина Стаменковић, Теодора Стефановић, Невена Коларевић и Миа Марјановић.

 

Mala teniserka Sara Milosavljević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, Anđela Petrović, Maša Mitić, Natalija Nikolić, Dušan Lazarević
Другарице из ТАЖ-а Анђела Петровић, Сара Милосављевић, Маша Митић и Наталија Николић са судијом Душаном Лазаревићем

 

❓ Можеш ли да нам откријеш шта је твој најјачи адут у игри и који тениски ударац ти улива највише самопоуздања?

Волим разноврсну игру и трудим се да ми сви ударци подједнако леже. Мада, мислим да ми највише самопоуздања даје дроп-шот.

 

 

❓ Знамо да сте и сестра и ти изузетне ученице. Шта те највише занима од предмета, и може ли се помирити „школа“ и такмичарски тенис?

Доста је тешко ускладити обавезе у школи и на тенису. Све то захтева пуно организације и одрицања и на једној и на другој страни, с обзиром на то да сам ишла на такмичења из математике, биологије и српског и ту постизала завидне резултате. Од предмета највише волим математику, где сам и члан школске екипе.

 

 

❓ Омиљени писац/књига Саре Милосављевић jе?

Моја омиљена књига је „Мој слатки живот” од Марије Жежељ.

 

ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ!!!

САРА МИЛОСАВЉЕВИЋ

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *