Mala teniserka Suana Tucaković

Портрет Суане Туцаковић

Суана Туцаковић (ТК Iskra Teen, Сарајево, 2004. годиште) је победница Зимског првенства Босне и Херцеговине до 14 година, одржаног у Head Академији у Сарајеву у организацији Тениског савеза Босне и Херцеговине. Пре неколико недеља она је освојила и 2. место у дублу са Српкињом Андреом Обрадовић на ETA U14 BOŽIĆNOM TURNIRU у ТК Црвена звезда у Београду. Довољно разлога да упознамо ову талентовану Сарајку!

  Детаљније Портрет Суане Туцаковић

❓ Суана, какви су твоји утисци после освајања Зимског првенства БиХ и који су твоји највећи успеси у каријери?

Сви ми тренирамо ради такмичења, а побједе су круна свег досадашњег рада. Веома сам сретна и задовољна што сам по трећи пут државна првакиња Босне и Херцеговине. Што се тиче мојих највећих успјеха најдраже су ми побједе на ЕТА турнирима. Неке од значајнијих су: oсвајање дубла у Улцињу 2016. године, полуфинале Чачак 2017. године, Сарајево до 16 година четвртфинале 2017. године, те многобројна четвртфинала на ЕТА турнирима 2017. године. Што се тиче БиХ турнира у мојој категорији, освојила сам сваки.

 

Suana Tucaković, Amila Gulamović, Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine do 14 godina, Teniski savez Bosne i Hercegovine, HEAD Akademija Sarajevo
Финалисткиње Зимског првенства Босне и Херцеговине до 14 година Амила Гуламовић и Суана Туцаковић
Слика: https://www.facebook.com/tkiskrateen/

 

Suana Tucaković from Mali Igraci on Vimeo.

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој клуб, тренера и клупске другарице?

Тренутно тренирам у два тениска клуба, Тениски клуб Уна са тренером Харисом Башалићем и Тениски клуб Iskra Teen са тренером Емиром Јесенковићем. Имам и кондиционог тренера, професора Мирсада Бојића. Што се тиче мојих клупских другарица немам их много, па су ми самим тим још драже, а то су Лара Лекић, Изел Репух, Сафиа Низамић и Леа Јесенковић. А углавном тренирам са дјечацима.

 

 

❓ Учествујеш и на Tennis Europe турнирима у окружењу Босне и Херцеговине. Можеш ли да упоредиш квалитет тениса из земаља бивше Југославије, и јеси ли стекла нове другарице из тих земаља?

Мислим да се у региону игра врло сличан тенис, с тим што се квалитетом издвајају дјевојчице које су репрезентативке својих земаља. На турнирима сам стекла многа познанства, али најблискија сам остала са Андреом Обрадовић из Београда, Бојана Никчевић из Никшића, Нином Мишић из Бања Луке, те Амилом Гуламовићом из Тузле.

 

 

❓ Колико дуго тренираш тенис и ко је твој највећи спортски узор (може да буде из било ког спорта)?

Тенис сам почела тренирати у шестој години, тако да тренирам већ пуних 7 година. У женском тенису најдража ми је Марија Шарапова, а у мушком Ник Кириос.

 

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри и који тениски ударац ти улива највише самопоуздања?

Мојим највећим адутом сматрам форхенд, самим тим сам најсигурнија док играм тај ударац.

 

Mala teniserka Suana Tucaković
Суана када је била мала

 

❓ Волиш ли да играш у дублу (видимо да ти не иде лоше 🙂 ). Шта дубл чини специфичним и са ким највише волиш да играш дубл?

Дубл сам почела играти на ЕТА турнирима због вишка времена на истим. Показало се да ми не иде лоше, зато га радо и играм. Оно што је за мене специфично у дублу је тимски рад. Дубл највише волим играти са добрим играчима, а сваки до сад сам играла са различитом партнерицом.

 

Suana Tucaković, Emina Hamamdžić, GTA OPEN 2017 U14 Sarajevo, Gabeljić Tenis Akademija Sarajevo
Финалисткиње Суана Туцаковић и Емина Хамамџић

 

❓ Како успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и имаш ли довољно времена за неки филм, добру књигу и дружење?

То ми је до сада највећи проблем ускладити обавезе према школи, јер сам одличан ученик, и обавезе према тенису, који изискује свакодневни рад. До сада сам некако успјевала наћи времена за све.

 

 

❓ Какви су ти планови за ову годину?

За ову годину планирам одиграти што више турнира и направити што бољи резултат на истим.

 

Ahmed Hurtić, Suana Tucaković, Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine do 12 godina, Zenica, Teniski savez Bosne i Hercegovine
Прваци БиХ до 12 година Суана Туцаковић и Ахмед Хуртић

 

Једно мишљење на „Портрет Суане Туцаковић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Једно мишљење на „Портрет Суане Туцаковић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *