Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad

Портрет Теодоре Костовић

Теодора Костовић (TK Меридиана Нови Сад, 2007. годиште) je победница нашег наградног избора „Баболат узлет 2017“ којег први пут организујемо у сарадњи са компанијом Баболат Србија – изабрана је за играчицу која је највише напредовала у 2017. години. Такође, Теодора је својим сјајним резултатима заслужила место у избору за најбољег малог тенисера Србије за 2017. годину, у конкуренцији до 10 година, и после гласања родитеља и тренера освојила је 3. место у избору „Милаш мали играч 2017“.

Освојила је 3. место на међународном турниру „21. Куп нада 2017“ у Шиду, четвртфиналисткиња је Купа Србије до 10 година у Београду; имала је рејтинг 1 на ранг-листи зеленог нивоа Тениског савеза Србије до 10 година (1. место); освојила је више титула на турнирима зеленог нивоа.

Дугачак увод за овако младу играчицу, па једва чекамо Теодорине одговоре 🙂

 

Детаљније Портрет Теодоре Костовић

❓ Теодора, честитамо на избору за „Баболат узлет 2017“, као и на 3. месту у избору „Милаш мали играч 2017“ у конкуренцији до 10 година! Како си се осећала када си видела исход гласања?

Хвала, у почетку нисам била задовољна са трећим местом, али после сам схватила да не могу увек да победим.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad, Smrikva Bowl
Теодора Костовић у Смриквама код Пуле, на чувеном турниру Smrikva Bowl

 

❓ Видели смо да је 2017. година за тебе била више него успешна. Какви су планови за ову годину, и откриј за наше читаоце какви су твоји тениски снови?

За ову годину ћу се потрудити да још више напредујем него у претходној, а моји тениски снови су да освојим све велике турнире… Ролан Гарос, Вимблдон, Аустралиа Опен…

 

 

❓ Када си почела да тренираш тенис? Да ли би нам представила свој клуб, тренера и клупске другарице?

Тенис сам почела да тренирам 2012. године, када сам имала 5 година. Мој клуб је Меридијана из Новог Сада. То је диван клуб, има игралиште и базене. Најбоље од свега је то што има девет терена са шљаком. Моји тренери су Иван Керлета и Сандра Наћук. Сандра је била 4. јуниорка на свету, такође је била и WTA играчица а њен највећи успех је 81 место на WTA листи. Немам баш пуно клупских другарица, али једне од њих које познајем су Леа Рупњак и Јелена Гојковић.

 

 

❓ Шта може да те насмеје, а шта да те стварно наљути током меча?

Стварно може да ме насмеје у току меча на пример када промашим смеч или неке прилике за небитан поен. Обично ме наљути у току меча ситуација када имам меч лопту а промашим чист зицер.

 

Teodora Kostović, Teodora Šljivančanin, Marko Đoković, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 12 godina, Teniski centar Novak Beograd
Финалисткиње Теодора Шљиванчанин и Теодора Костовић са Марком Ђоковићем, директором ТЦ Новак

 

❓ Теодора Костовић 2028. године осваја Вимблдон у пару са …? (у обзир долазе и твоји тениски узори и другарице из Србије)

Па… Теодора Костовић 2028. године осваја Вимблдон у пару са Олгом Даниловић.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad

 

❓ Баш си нас обрадовала цртежом који си нам поклонила! 🙂 Баш лепо црташ, јеси ли учествовала на неким такмичењима из цртања?

Хвала, трудим се у свему што радим. Учествовала сам 2016. године на великом такмичењу свих школа у Новом Саду поводом 8. марта где је мој цртеж (моја мама) добио 3. место.

 

 

❓ Каква си ученица? Успеваш ли да испуниш све школске обавезе, ускладиш тренинге и путовања на турнире, а да ти ипак остане довољно времена за дружење?

Одлична сам ученица. Успевам лако да испуним школске обавезе, ускладим тениске тренинге и путовања на турнире, а ипак ми остане времена за дружење.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad

 

❓ И за крај: ко је твоја омиљена глумица и да ли би препоручила својим вршњацима неки добар филм?

Моја омиљена глумица је Кира Косарин, глуми у серији nickelodeon и номинована је за пуно филмских награда. Препоручила бих филмове Мали вампир или Певајмо. То су убедљиво најбољи филмови које сам гледала.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *