Beogradski kamp 12, trenažni kamp Teniskog saveza Beograda, Teniski savez Beograda, TSB, TK Haron Beograd

Посетили смо „Београдски камп 10“ и „Београдски камп 12“ Тениског савеза Београда

Тениски савез Београда од ове године једанпут недељно организује „Београдски камп 10“ и „Београдски камп 12“ за најбоље пласиране мале тенисере са територије Београда старости до 10 и до 12 година. Тренажне кампове финансира ТСБ, уз инфраструктурну подршку ТК Харон и TK Classics, а они су бесплатни за родитеље; покренути су на предлог Стручног одбора ТСБ.

Реч је о једноипочасовним и двочасовним тренинзима у којима учествују по 4 дечака и 4 девојчице који су најбоље пласирани на ранг-листи Тениског савеза Србије, а имају пребивалиште на територији Београда. Са децом раде тренери Тениског савеза Београда – тенисери узраста до 10 година тренирају недељом поподне са тренерима Дејаном Којићем (координатор за програм tennis 10’s у Тениском савезу Београда) и Миланом Саровским у TK Classics на Новом Београду, а они узраста до 12 година тренирају суботом поподне са тренером Иваном Петковићем у ТК Харон на Сењаку.

 

Dejan Kojić, Milan Sarovski, Aleksa Poštić, Petra Dobrodolac, Emilija Miljković, Beogradski kamp 10, trenažni kamp Teniskog saveza Beograda, Teniski savez Beograda, TSB, TK Classics Beograd
Учесници „Београдског кампа 10“ са тренерима Дејаном Којићем и Миланом Саровским у TK Classics

 

На сајту Тениског савеза Београда се сваке недеље објављује позив родитељима да пријаве дете за камп, као и списак деце која ће тог викенда учествовати на „Београдском кампу“. Идеја је да се формира Београдски тениски тим до 10 и 12 година, који би се такмичио са одговарајућим представницима градова из других држава, а више детаља о томе знаће се у наредним месецима.

У суботу 25. новембра 2017. године смо посетили тренинг дечака и девојчице старости до 12 година у ТК Харон, а у недељу смо били на „Београдском кампу 10“ у TK Classics.

 

Teniski savez Beograda_logotip

Детаљније Посетили смо „Београдски камп 10“ и „Београдски камп 12“ Тениског савеза Београда

У ТК Харон су у суботу тренирали Елена Коњикушић, Марко Николић, Теодора Милић и Лара Стојановски (ту је била и Ања Петковић, али није тренирала), а са децом су радили тренер и власник ТК Харон Иван Петковић и тренер Лука Маринковић. Господина Петковића смо замолили да нам објасни какав је начин рада на кампу, и који је циљ „Београдског кампа 12“.

 

Beogradski kamp 12, trenažni kamp Teniskog saveza Beograda, Teniski savez Beograda, TSB, TK Haron Beograd
Тренинг у ТК Харон

 

Он нам је рекао да деца на пример на том тренингу тренирају и спарингују са децом из Грчке, која су гости ТК Харон (о томе ћемо објавити посебан чланак у среду), а да је идеја да се повремено организују мечеви са децом из осталих европских престоница. У августу је планирана и узвратна посета Атини, а ове јесени је Београдски тим први пут учествовао на Nations Cup-у у Италији, близу Бреше, а циљ је да сваке године на том турниру учествује тим београдских тенисера.

 

 

Иван Петковић је рекао да је рад са категоријом до 12 година заживео током лета, од јесени је почео рад са децом до 10 година, а од пролећа, ако буде довољно могућности, у плану је да започну и тренинзи тенисера старости до 14 година.

 

У TK Classics смо замолили Дејана Којића, координатора за програм tennis 10’s у Тениском савезу Београда, да нам објасни критеријуме на основу којих се деца позивају на камп, и у чему је значај „Београдског кампа 10“.

 

 

Дејан Којић је рекао да је акценат на томе да се окупе најбоља деца 2008. годишта (пошто деца 2007. годишта за месец дана излазе из те категорије), да сваког викенда конкурише најбољих осморо деце из Београда. Критеријум је ранг-листа Тениског савеза Србије, са пребивалиштем у Београду, а деца учествују на тренажном кампу по мастерс систему – ако се неко од првих четворо на листи не пријави, позива се пети на листи итд.

 

 

Дејан Којић је истакао да ће посебан акценат на тренажном кампу бити стављен на понашање играча, јер то су деца која тек почињу да се озбиљније такмиче, и важно је да савладају основе спортског и тениског понашања на терену и изван њега. Радиће се и на техници и тактици, а тренери ТСБ-а ће успоставити контакт са тренерима деце која учествују на кампу и пратити њихов напредак. Тренери ће се трудити и да деца стекну осећај припадности, у овом случају „репрезентацији Београда“, јер тај осећај припадности је у последње време ослабио. „Играча ствара група још бољих играча“, истакао је Дејан Којић. Једни другима треба да помогну да буду бољи играчи.

 

Beogradski kamp 10 from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

 

2 мишљења на „Посетили смо „Београдски камп 10“ и „Београдски камп 12“ Тениског савеза Београда“

    1. Хвала на коментару Сандра, требало би да буду само деца из Београда. Слободно напишите одакле су деца на коју мислите, да би се то исправило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 мишљења на „Посетили смо „Београдски камп 10“ и „Београдски камп 12“ Тениског савеза Београда“

    1. Хвала на коментару Сандра, требало би да буду само деца из Београда. Слободно напишите одакле су деца на коју мислите, да би се то исправило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *