ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd

Прави тениски тим: ID Tennis Team

Тениски тим ID Tennis Team из Београда основан је пре око годину дана, а ради на теренима ТК Агримес на Бежанијској коси. Оснивач је познати српски тениски тренер Иван Дуганџић, један од тренера Дамира Џумхура, 92. тенисера на ATP ранг-листи. Тим носи назив по иницијалима свог оснивача, а приоритет у раду је такмичарски тенис.

Тим тренера чине Иван Дуганџић, Филип Живковић и Миодраг Драгуљевић, одабрани тренери који имају своје принципе рада и који су максимално прилагођени сваком играчу. Рад са заснива на индивидуалним и групним тренинзима, и максимално се посвећују сваком члану тима. ID Tennis Team тренутно чини 20 играча разних категорија.

ID Tennis Team такође чине два кондициона тренера (Драган и Страхиња Томовић) и спортски психолог. Кондициони тренинзи се прилагођавају сваком играчу понаособ, у зависности од процене на чему треба да се ради у одређеном периоду, а одвијају се у фитнес сали ТК Агримес. Такође, исти принцип рада је и са спортским психологом.

 

Упитали смо оснивача ID Tennis Team-a Ивана Дуганџића због чега је основао тениски тим, а не клуб:

„Назив ID Tennis Team је изабран из више разлога.

Прво, тренирамо на теренима ТК Агримес, али наши играчи нису сви регистровани за тај клуб.

Друго, код нас се рад у тениским клубовима, углавном свео на однос тренер-играч. Ја сам желео то да променим и покушам да објединим и тениске тренере и кондиционе и спортског психолога и родитеље – све у један тим. Сви они доприносе развоју и напретку сваког детета.

Треће, постоји и маркетиншки разлог – да се разликујемо од других по називу, јер смо различити и по раду.

ID су моји иницијали, TEAM – оно што је моја визија рада са децом.“

 

У четвртак 18. јула 2019. године смо посетили терене у ТК Агримес на којима се одвијају тренинзи ID Tennis Team-а, и попричали смо са такмичарима и тренерима. Тренинг је трајао два сата, после чега је уследио и кондициони тренинг који је трајао више од сат времена.

 

 

Детаљније Прави тениски тим: ID Tennis Team

 

Тренер у ID Tennis Team-у Филип Живковић нам је рекао да је у тиму највише јуниора до 18 година, али да има и деце других узраста, до 12 и до 14 година. Ради се групно и индивидуално. У преподневним сатима се углавном ради индивидуално, а поподне се организују групни као и кондициони тренинзи. Услови за тренирање су одлични; у случају лошег времена се не отказују тренинзи, већ играчи прелазе у халу ТК Агримес.

 

„Тренери ID Tennis Team-a прате сваки турнир и сваког играча, било да је то у Србији или у иностранству. Сматрамо да је то неопходно. Битна је подршка у кључним моментима. Што је суштина тимског рада.“

 

Ivan Dugandžić, Filip Živković, Miodrag Draguljević, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Тренерски тим: Филип Живковић, Иван Дуганџић и Миодраг Драгуљевић

 

Затим смо разговарали са неким од најуспешнијих чланова ID Tennis Team-a: Миланом Мацуром (2002. годиште), Марком Сударом (2002), Душаном Трунићем (2002) и Наташом Савић (2003). Упитали смо их који су њихови најбољи резултати ове године и какви су им планови за наставак летње сезоне, као и о томе са којим тренерима и саиграчима тренирају у ID Tennis Team-у.

Желимо много успеха овом младом тениском тиму у наставку рада, а његовим такмичарима у наставку летње сезоне!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

ID Tennis Team Beograd logotip

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *