Pravilo bez neca u tenisu, No service let rule tennis

Правило „No service let“ (не важи нец приликом сервиса) почиње с применом у Србији

Такмичарски одбор Тениског савеза Србије је на сугестију Стручног одбора ТСС и у складу са новим правилима ITF и ТЕ за 2018. годину, донео одлуку да у Србији почне примена правила „No service let“.

 

Правило гласи: сервис ударац приликом ког лопта погоди врх мреже приликом сервиса и потом одскочи у исправно сервис поље, сматра се исправним сервис ударцем, без понављања истог.

 

Ново правило ће се примењивати на свим државним првенствима Србије којa се играју у децембру 2017. године, a на свим осталим турнирима у Србији из свих календара (ТСС и регионални календари), ново правило ће се примењивати после 1. јануара 2018. године.

Дакле, турнири који се играју предстојећег викенда 2. и 3. децембра и сви остали турнири који се играју у децембру а нису државна првенства, играће се по старим правилима!

Детаљније Правило „No service let“ (не важи нец приликом сервиса) почиње с применом у Србији

 

Pravilo bez neca u tenisu, No service let rule tennis

 

С обзиром да дванаестогодишњаци први почињу Дворанско првенство Србије у Крушевцу већ 9. децембра, њихови тренери и родитељи треба што пре да им објасне то правило и да почну да га примењују на тренинзима.

 

Sajam sporta 2017, TSS, Teniski savez Srbije

 

Извори:

Тениски савез Србије

Тениски савез Војводине

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *