Zoran Radenović, Fondacija mladih sportista Srbije, predstavljanje Fondacije

Представљена Фондација младих спортиста Србије

Новооснована Фондација младих спортиста Србије представљена је 30. новембра 2017. године јавности у Вили Јелена у Београду. Свечаном представљању присуствовали су бивши спортисти, угледни гости из света спорта, бизниса и политике. Програм је водио један од најбољих српских спортских новинара Небојша Вишковић.

Оснивач Фондације Зоран Раденовић укратко је објаснио циљеве и начин рада Фондације. Фондација је основана у априлу 2017. године. Њен циљ је да помогне младим спортистима који немају довољно средстава да остваре у потпуности свој спортски таленат. Господин Раденовић је и сам бивши спортиста, и због тога зна шта је потребно младим спортистима и њиховим родитељима баш на прагу остварења њихових потенцијала.

Детаљније Представљена Фондација младих спортиста Србије

Погледајте говоре оснивача Зорана Раденовића, као и наших познатих спортиста Андрије Герића и Ненада Зимоњића:

 

 

Зоран Раденовић је рекао да циљну групу Фондације представљају деца узраста од 12 до 18 година, која су показала натпросечне резултате и потенцијал. Циљ је да се обезбеде финансијска средства и услови за њихов спортски развој, а све на основу критеријума, пажљивим селектовањем. Стални спортски сарадници Фондације ће непосредно пратити рад потенцијалних кандидата, а одлуку о одобравању помоћи доносиће стручна комисија састављена од афирмисаних спортиста, психолога и лекара. Финансијска средства Фондација неће додељивати непосредно кандидатима, већ ће потребне износе уплаћивати наменски, за потребе тренинга, кампова, за потребе набавке неопходне опреме…

 

Zoran Radenović, Fondacija mladih sportista Srbije, predstavljanje Fondacije
Оснивач Фондације Зоран Раденовић

 

Господин Раденовић је истакао да је Фондација добила подршку Министарства за спорт и омладину Републике Србије, као и Олимпијског комитета Србије.

 

Планиран је низ састанака са релевантним спортским институцијама у земљи.

Бивши одбојкашки репрезентативац Србије Андрија Герић је рекао да је подржао рад Фондације јер зна да је важно таленте подржати баш онда кад им помоћ треба. „Они који су већ успели, њима више не треба помоћ.“ Андрија Герић зна многе примере деце која су се због недостатка средстава разочарали, и нису успели да остваре све своје потенцијале.

 

 

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије и донедавно активни тенисер Ненад Зимоњић подржао је рад Фондације младих спортиста Србије јер му се свидела идеја и циљ Фондације, и истакао је да се нада да ће она моћи и финансијски и саветима да помогне младим талентима и њиховим родитељима.

 

За Спорт Клуб о Фондацији су говорили Драган Џајић, Ненад Зимоњић и Андрија Герић:

 

 

Путем видео-поруке окупљени су се обратили и пружили подршку раду Фондације познати српски спортисти Јанко Типсаревић, Саво Милошевић, Иван Миљковић, Александар Атанасијевић, Душан Лајовић…

 

Свечаности су присуствовали и бројни тениски тренери и власници тениских клубова и академија из Србије (ТА Милаш, ТА Типсаревић, ТК Ђукић, ТК Дрил…): Милош Милаш, Немања Плавшић, Петар Ђукић, Дарко Гагић, Вељко Барјактаровић, Милош Стевановић, Влада Стојковић, Исидора Радојковић… То даје наду да ће и тенис бити на одговарајући начин заступљен у раду Фондације младих спортиста Србије!

 

 

Захваљујемо Фондацији на позиву на представљање, и трудићемо се да и убудуће обавестимо своје читаоце о новостима и акцијама на добробит младих играча!

 

У спорту је најбоља екипа!

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *