Premium tenis Beograd, Teniski klub Premium Beograd, Teniski klub Premijum Beograd, Udruženje Čika Boca

Премиум тенис подржао хуману акцију „Мајица једна, донације вредна“ удружења Чика Боца

Удружење Чика Боца и и предузеће Boost team су покренули акцију „Мајица једна, донације вредна“, за децу која болују од рака. На мајицама се налази логотип удружења и логотип Тениске школе Премиум. Куповином мајица донира се удружење, а тениска школа Премиум је добила квалитетне мајице са својим логотипом за своје играче.

 

Подржите и ви ову акцију! О удружењу можете више да сазнате на www.cikaboca.org

 

Детаљније Премиум тенис подржао хуману акцију „Мајица једна, донације вредна“ удружења Чика Боца

 

ЧИКА БОЦА

Удружење родитеља-старатеља деце лечене од рака

 

Чика Боца је удружење родитеља, старатеља и пријатеља деце оболеле и лечене од малигних болести. Нажалост, у Србији сваке године око 350 деце оболи од неке врсте рака. Најчешћи рак у детињству је леукемија, што чини скоро трећину случајева, а затим следе рак мозга и кичмене мождине. Дечаци обољевају чешће него девојчице. Стопа преживљавања у Србији је 70 %. У развијеним земљама Европе тај број је 80 %. Код чак 95 одсто деце лечене од рака остају одређене дугорочне последице, од аритмија до разних тешких здравствених проблема, оштећења органа, губитак дела тела, спор или успорен раст, губитак вида и сметње у развоју.

 

Udruženje Čika Boca

„Лечење наше деце је дуготрајно, неизвесно, исцрпљујуће и психички и физички и материјално. Родитељи доживе страшан шок када сазнају дијагнозу свог детета. Живот се преокрене. Приоритети у животу су сасвим другачији него пре болести. Ситнице за које сте пре болести мислили да вам загорчавају живот, после изгледају бесмислено“ – кажу Драгана и Владимир Радуловић који су основали Удружења Чика Боца 2011. године, након лечења њихов млађег сина Милоша од коштаног малигног тумора

Удружење окупља око 160 чланова, родитеља и деце која се тренутно лече од рака, а чланови су и млади који су прошли процес лечења и победили ову тешку болест. Они себе називају Младице, а циљ им је да малишанима који се тренутно лече у болницама  помогну и дељењем својих искустава  олакшају им најтежи период кроз који пролазе. Удружење Чика Боца пружа родитељима и оболелим малишанима психолошку и психосоцијалну подршку, повезује родитеље оболеле деце, али и даје све неопходне информације када је лечење од рака и опоравак у питању. Већ годинама успешно реализује и неколико значајних програма у циљу оснаживања и рехабилитације лечене деце на коју лечење увек оставља трајне последице. Ти програми су „Повратак у школу“, „Живе књиге“, као и камп јединствен у Србији „Ми можемо све“ намењен деци леченој од рака, а за чије одржавање је тренутно неопходно прикупити новац.

Удружење се активно залаже и бори за доношење Националне стратегије за борбу против рака која у Србији тренутно не постоји.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *