Featured Video Play Icon

Разговор о тениским подлогама

Ненад Марковић, директор фирме Group Konzept

 

У TK Green Set у Јајинцима разговарали смо са Ненадом Марковићем, директором фирме Group Konzept, о тениским подлогама, о њиховим предностима и манама, као и о новим технолошким решењима на том плану.

Фирма господина Марковића направила је терене у TK Green Set, и могли смо да се уверимо у њихов квалитет и дуготрајност. На почетку разговора Ненад Марковић је објаснио какве све врсте тврдих (акрилних) подлога постоје, и по чему се све разликују. Објаснио је и на којим подлогама се играју US Open и Аустралијен Опен.

 

Детаљније Разговор о тениским подлогама

 

С обзиром да је у Србији најзаступљенија шљакаста подлога, господин Марковић је представио и две нове тениске подлоге TOP CLAY и TOP SAND.

TOP CLAY се састоји од специјалног тепиха и праве црвене шљаке. Поставља се на бетонску или асфалтну подлигу одређеног квалитета, и захтева далеко мање одржавања од конвенционалних терена од шљаке, мање се залива него обичан терен од шљаке и не захтева комплетно реновирање после зимске сезоне. Има исте карактеристике у игри као на обичном терену од шљаке, јер се игра на правој шљаце. TOP CLAY подлога је намењена свима који не желе да имају велике рачуне за воду и плац мајсторе, а желе да играју на шљаци.

 

Top Clay teniska podloga, Top Sand teniska podloga, Sportske podloge Group Konzept
Акрилна подлога у TK Green Set у Јајинцима коју је направила фирма Group Konzept

 

TOP SAND је подлога која се састоји од специјалног тепиха и обојеног кварцног песка, веома сличних играчких карактеристика као на обичној шљаци. Поставља се на бетонску или асфалтну подлогу одређеног квалитета. Не захтева скоро никакво одржавање, не залива се, не контаминира околину јер кварцни песак не оставља трагове на одући, одећи и околини као обична шљака; може се користити преко целе године

Подлога TOP SAND је намењена онима који желе подлогу најсличнију правој шљаци а немају услове да поклоне пажњу коју захтева терен од праве шљаке.

 

 

Group Konzept је фирма која се бави дистрибуцијом и постављањем свих врста спортских подлога. Заступник је неколико светски реномираних произвођача као на пример Plexipave, Domo Sports Grass, Sportsts Partner, Pavitex и других. Њихове подлоге су сертификоване од релевантних светских институција и на њима се играју многа међународна такмичења.

 

За било која питања будите слободни да нас контактирате на nenad.markovic@groupkonzept.co.rs или на 063 211 410

www.groupkonzept.co.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *