Rohan Bopanna, Igor Tibl, Marko Vujović, Rohan Bopanna Tennis Academy Bangalore

Разговор са Дејвис куп репрезентативцем Индије и легендом дубла Роаном Бопаном

Роан Бопана (1980. годиште) је Дејвис куп репрезентативац Индије и легенда дубла – био је 3. на светској ранг-листи у дублу, а тренутно је на 15. месту. Пре десетак дана је играо у четвртфиналу US Open-a, док је прошле године са Канађанком Габријелом Дабровски освојио титулу у мешовитом дублу на Ролан Гаросу. Ове године је на Australian Open-у играо у финалу мешовитог дубла, са Мађарицом Тимеом Бабош. Роан Бопана је пре годину и по дана основао академију Rohan Bopanna Tennis Academy у граду Бангалору на југу Индије, који има 10 милиона становника.

Коачинг ментор RBTA је познати српски тренер Драган Букумировић, чија компанија World Class Tennis Miami сарађује се RBTA, и захваљујући чијој љубазности смо добили прилику за ексклузивни интервју са господином Бопаном.

Роан Бопана се у Београду у ТК Агримес са репрезентацијом Индије припремао за меч за останак у Светској групи Дејвис купа који ће бити одигран од петка до недеље у Краљеву, а разговор је вођен у уторак 11. септембра.

 

Детаљније Разговор са Дејвис куп репрезентативцем Индије и легендом дубла Роаном Бопаном

 

 

Господин Бопана нам је рекао да је задовољан интересовањем за тренирањем тениса у Rohan Bopanna Tennis Academy у Бангалору од стране деце и родитеља, и да сматра да постоји велики потенцијал за развој тениса у Индији, која има дугу тениску традицију. Истакао је да је веома задовољан сарадњом са компанијом World Class Tennis Miami српског тренера Драгана Букумировића, и да су због тога у RBTA у међувремену дошла још тројица српских тренера: Игор Тибл (главни тренер), Марко Вујовић и Дејан Газивода. Роан Бопана сматра да српски тренери могу на прави начин да обезбеде радну дисциплину код младих индијских тенисера, који су традиционално помало „лењи“ и недисциплиновани. Такође, српски тренери преносе своје искуство у раду са врхунским српским играчима, тако да индијски тенисери могу да стекну представу о томе какве све особине морају да имају да би постали бољи играчи.

Rohan Bopanna Tennis Academy у центру Бангалора поседује модерну инфраструктуру и препуна је талентоване деце, а постоји простор за даљи раст.

Господин Бопана је легенда дубла, па смо га замолили да каже нашим младиом читаоцима због чега је важно да играју дубл, и чему све играње дубла може да допринесе у њиховој игри.

Ово је трећи пут да је господин Бопана у Србији – боравио је Новом Саду 2011. године, током меча у Дејвис купу, а једном је провео 3 дана одмора у Београду са својом супругом, и Србија му се веома свидела. Пожелели смо му срећу у мечу у Краљеву, а желимо срећан рад четворици српских тренера у Rohan Bopanna Tennis Academy и успешан развој индијско-српских тениских веза!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *