Featured Video Play Icon

Разговор са Фатмом Идризовић

Година 2018. могла би се у српском јуниорском тенису назвати и „Фатмином годином“, јер је четрнаестогодишња девојчица из Новог Пазара Фатма Идризовић постигла фантастичне резултате на домаћој и на међународној сцени, у конкуренцији до 14 и до 16 година.

Фатма Идризовић је победница Летњег првенства Србије до 14 година, Летњег првенства Србије до 16 година и Дворанског првенства Србије до 14 година 2017. године у Крушевцу, као и полуфиналисткиња Дворанског првенства Србије до 16 година у јануару ове године. Освојила је Јуниорски мастерс Tennis Europe до 14 година у Италији. Заузима 17. место на ранг-листи Tennis Europe до 16 година.

 

Детаљније Разговор са Фатмом Идризовић

 

Осим титуле на Мастерсу, 2018. године Фатма Идризовић је освојила 6 титула на европској сцени и једном је била финалисткиња: тријумфовала је и у синглу и у дублу на два турнира у турској Анталији: Cukurova Cup и OTI JUNIOR CUP, освојила је Albena Cup TE U14 у Бугарској у синглу, Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2018U16 у синглу, а била је финалисткиња сингла на U16 Bavarian Junior Open у немачком Аугсбургу. У октобру је тријумфовала на U16 турниру 1. категорије TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO у Саншенжу у Шпанији. У децембру је играла у четвртфиналу чувеног „Оранж Боула“ до 16 година на Флориди, САД! Гласовима посетилаца нашег сајта и тениских тренера изабрана је за најбољу тенисерку Србије до 14 година у оквиру наградног избора „Типсаревић мали играч 2018“.

У уторак 29. јануара 2019. године смо у Тениском центру Новак разговарали са Фатмом, која се припремала са репрезентацијом Србије за наступ на Tennis Europe Winter Cups by HEAD у португалском граду Лозада.

 

Фатма Идризовић је рекла да је презадовољна својим прошлогодишњим резултатима, и да се на почетку године надала да би могла да их постигне, с обзиром на велики труд који је уложила на тренинзима. Фатмин тениски тренер је Рејхан Гицић, док кондицију тренира са Рифатом Мујановићем. Један њен радни дан се састоји од 2 сата тениса ујутру, затим ради кондицију, па поподно поново тренира тенис 2 сата. Школске предмете Фатма полаће ванредно, и наилази на разумевање наставника у вези са честим путовањима на турнире.

Омиљени Фатмини тенисери су Ана Ивановић и Новак Ђоковић. Фатма Идризовић нам је рекла да воли да наступа за репрезентацију Србије и да се лепо слаже са својим саиграчицама из репрезентације Наталијом Сенић и Никол Палечек, да на турнирима влада добра атмосфера и да су оне и ван терена добре другарице.

Желимо Фатми да у 2019. години понови успехе из прошле године, и да са другарицама успешно представља Србију на Tennis Europe Winter Cups by HEAD у португалском граду Лозада!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *