Tijana Sretenović, RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

RWB Christmas Cup 2019, U14 Tennis Europe, 1. кат, Химки Русија, Академија Александaр Островски, 29.12.18-6.1.19.

Tennis Europe турнир 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, RWB Christmas Cup 2019 се од 29. децембра 2018. до 6. јануара 2019. године 6. пут одржава у Тениској академији Островски у Химкију у Русији. Као и претходне три године, детаљно ћемо извештавати са овог посебног турнира, који је 2015. године проглашен за најбоље организован Tennis Europe турнир.

Као и претходних година, Тениска академија Островски из Химкија (предграђе Москве) ће за наше читаоце обезбедити ажурне информације, слике и занимљивости.

Турнир RWB Christmas Cup U14 2019 биће одигран у Академији Александар Островски (Alexander Ostrovsky Academy) по шести пут. Турнир је највише TE категорије, прве. Учествоваће водећи европски јуниори из многих држава, како из Европе тако и изван ње.

На турниру ће као и претходних година наступити одлични тенисери из Србије: ту ће бити дворански прваци Србије до 14 година Бранко Ђурић (1. носилац) и Лола Радивојевић (6. носитељка), као и полуфиналисткиња Дворанског првенства Србије Тијана Сретеновић (11. носитељка), вишеструка репрезентативка Србије Ања Петковић (15. носитељка) и Сања Ђурђевић. Верујемо да ће они на најбољи начин представити Србију на једном од најјачих европских турнира. Срећно!

Успешан наступ желимо и Јани Стојановој из Македоније, Матеју Додигу из Хрватске!

 

Детаљније RWB Christmas Cup 2019, U14 Tennis Europe, 1. кат, Химки Русија, Академија Александaр Островски, 29.12.18-6.1.19.

 

Квалификације су почеле у суботу 29. децембра, а 31. децембра почиње главни жреб.

 

Прошле године je шампионка Србије Фатма Идризовић играла у полуфиналу турнира, док је 2017. године Хамад Међедовић био финалиста и у синглу и дублу. Године 2016. у дублу су тријумфовали наш Виктор Јовић и Пољак Давид Тацхала.

 

⌚  6.1.19.  11.53 h (у Москви 14.17 h)

Српска тенисерка Тијана Сретеновић освојила је титулу на ETA U14 турниру RWB Christmas Cup 2019 у Москви, једном од најјачих европских турнира. Браво Тијана!

У финалу је Тијана Сретеновић одличном игром савладала Рускињу Елену Приданкину, 8. носитељку, 7-5 6-1. Током читавог меча Тијана је била у вођству, а током меча користила је своју разноврсност да стекне предност у кључним тренуцима – Тијана подједнако добро игра и офанзивни и дефанзивни тенис, и брзо прелази из одбране у напад!

У конкуренцији дечака победник је Рус Максим Жуков, који је у финалу победио Немца Георга Едуарда Израелана 6-4 6-1. Подсетимо, Жуков је у полуфиналу победио првака Србије Бранка Ђурића.

Ове године се први пут догодило да у женском финалу није играла ниједна од 3 прве носитељке, а такође, занимљиво је да је свих 6 пута победник у конкуренцији дечака био Рус!

Финалног дана турниру су присуствовали Шамил Тарпишчев, председник Руске тениске федерације, потпредседници Владимир Лазарев и Алексеј Саливаненко, и председник савета тренера РТФ Генадиј Жуков.

 

Tijana Sretenović, RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Тијана Сретеновић

 

Tijana Sretenović, Lola Radivojević, Branko Đurić, Anja Petković, RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Српска експедиција у Москви на окупу: Ања, Лола, Тијана и Бранко са родитељима и тренерима

 

 

 

Снимак финалног меча можете погледати на јутјубу:

 

 

⌚  4.1.19.  15.18 h (у Москви 17.18 h)

Српска тенисерка Тијана Сретеновић ушла је данас у финале RWB Christmas Cup 2019 у Москви, док шампион Србије Бранко Ђурић нажалост није успео да се пласира у финале. Честитамо обома на изузетно успешном наступу на једном од најјачих европских турнира!

Тијана је у полуфиналу победила Чехињу Луси Хавлицкову, 7. носитељку, 6-4 2-6 6-1, а Бранко Ђурић је у узбудљивом мечу изгубио од Руса Максима Жукова, 4. носиоца, 6-4 6-7(4) 1-6.

Тијана ће у финалу играти против Рускиње Елене Приданкине, 8. носитељке, која је у полуфиналу победила сународњакињу Јарославу Барташевич 6-2 6-3. У финалу дечака Рус Максим Жуков ће играти против Немца Георга Едуарда Израелана.

Јуче је у Химкију одржано такмичење у брзини и прецизности сервирања, као и Дечји дан за децу из руске 10s Minitennis лиге. Поподне је одржан ревијални меч између руских тениских звезда Јекатерине Макарове и Игора Куњицина, а после меча је Макарова потписивала аутограме. Као и сваке године, увече су учесници турнира организовано отишли на Црвени трг и уживали у знаменитостима Москве!

 

 

Овде можете погледати снимак Бранковог полуфиналног меча.

 

 

⌚  3.1.19.  19.48 h (у Москви 21.48 h)

Српски тенисери Бранко Ђурић и Тијана Сретеновић су се пласирали у полуфинале RWB Christmas Cup 2019. Браво!

Шампионка Србије Лола Радивојевић нажалост је у четвртфиналу изгубила од 3. носитељке, Рускиње Јарославе Барташевич 4-6 4-6 🙁

Бранко je у четвртфиналу победио 11. носиоца, Чеха Јакуба Менсика 2-6 6-2 6-2, а Тијана је савладала 4. носитељку, Белорускињу Ану Титовец 6-4 7-5, и тако у два дана победила актуелне државне првакиње Русије и Белорусије до 14 година! Бранко ће сутра у полуфиналу играти против Руса Максима Жукова, 4. носиоца, а Тијана против Чехиње Луси Хавлицкове, 7. носитељке. Срећно!

Дубл

Бранко Ђурић у дублу са Аустријанцем Данијелом Цимерманом није успео да уђе у полуфинале: њих двојица су данас изгубили од Румуна Комана и Швајцарца Шона 3-6 3-6; Лола Радивојевић и Тијана Сретеновић такође нису успеле да се пласирају у полуфинале дубла, пошто су данас у неизвесном мечу изгубиле од британско-руског пар Девас/Шадчнева 4-6 6-3 7-10.

 

Tijana Sretenović, RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Тијана Сретеновић даје изјаву после пласмана у полуфинале RWB Christmas Cup 2019

 

Јуче су у Академији Островски у Химкију одржани забава „Премазивање медењака глазуром“ и такмичење „Сакупи што више лоптица на рекету“, а данас ће бити одржано такмичење у брзини и прецизности сервирања, као и Дечји дан за децу из руске 10s Minitennis лиге. Данас поподне биће одржан ревијални меч између руских тениских звезда Јекатерине Макарове и Игора Куњицина, а после меча ће Макарова потписивати аутограме. Као и сваке године, вечерас ће учесници турнира организовано отићи на Црвени трг и уживати у знаменитостима Москве!

Погледајте разговор Бранка Ђурића са Александром Пантелејмоновом, извршном директорком агенције ONE SGM:

 

 

⌚  2.1.19.  16.23 h (у Москви 18.23 h)

Српски тенисери Тијана Сретеновић, Бранко Ђурић и Лола Радивојевић су се данас пласирали у четвртфинале RWB Christmas Cup 2019 у Москви. Честитамо!

Тијана Сретеновић (11. носитељка) је у 3. колу победила 5. носитељку, Рускињу Алену Касаткину 6-3 6-3. Занимљиво је да је Касаткина 2015. године освојила 20. Smrikva Bowl у Пули, када је код дечака тријумфовао Бранко Ђурић.

Бранко Ђурић је 1. носилац на турнир, и у 3. колу је убедљиво победио Украјинца Володимира Јакубенка 6-1 6-2, док је Лола Радивојевић 6. носитељка, а у 3. колу овог јаког турнира је победила Рускињу Валерију Гинину (12. носитељку) 6-4 7-6(6). Лола је данас напунила 14 година – од организатора турнира је добила торту на поклон, а ми јој желимо пуно успеха и да оствари све своје тениске снове! ? ?

Македонка Јана Стојанова је данас нажалост изгубила у 3. колу од Рускиње Диане Леманове 3-6 1-6.

Бранко Ђурић је заједно са Аустријанцем Данијелом Цимерманом данас ушао у четвртфинале дубла, победивши руско-амерички пар Батин/Јоромски 6-2 6-0, а Лола Радивојевић и Тијана Сретеновић су се такође пласирале у четвртфинале дубла, пошто су данас победиле казахстанско-израелски пар Баидаулет/Мајор 6-4 6-2. Ања Петковић са Молдавком Јулијом Херман и Јана Стојанова са Белорускињом Ханом Тситаветс нажалост нису успеле да уђу у четвртфинале дубла.

Бранко ће сутра у четвртфиналу играти против 11. носиоца, Чеха Јакуба Менсика, Лола против 3. носитељке, Рускиње Јарославе Барташевич, а Тијана против 4. носитељке, Белорускиње Хане Тситаветс. Срећно!

Гости из Србије пренели су нам своје фантастичне утиске из Москве, а сваког дана у Академији Островски учесници турнира се лепо забављају, осим што играју важан европски турнир. У уторак је одржана забава „Сладолед“, и сви учесници су могли да направе свој сладолед помоћу течног азота, и да га испробају са разним воћем. За данас у 12 часова је планирана забава „Премазивање медењака глазуром“, а у 13 часова ће бити одржано такмичење „Сакупи што више лоптица на рекету“. Али о томе више детаља преносимо сутра…

 

 

 

 

⌚  1.1.19.  16.59 h (у Москви 18.59 h)

У 2. колу RWB Christmas Cup 2019 били су успешни сви преостали представници Србије: дворански прваци Србије до 14 година Бранко Ђурић и Лола Радивојевић, као и полуфиналисткиња Дворанског првенства Србије Тијана Сретеновић. Честитамо!

Бранко Ђурић је победио Румуна Давида Александруа Георгеа 6-2 6-3, Тијана Сретеновић је победила Рускињу Дарију Шадчневу 6-2 6-0, док је Лола Радивојевић савладала Чехињу Викторију Хазмукову 6-1 6-3.

Бранко ће у 3. колу играти против Украјинца Володимира Јакубенка, Тијана против Рускиње Алене Касаткине (5. носитељке), а Лола против Рускиње Валерије Гинине (12. носитељке).

1. коло је на сваком турниру доба када је највећа гужва, а на овом турниру још је и први дан нове године. Међутим, распоред се одвија по плану, а понедељак у 12 часова је одржан шоу-програм „Направи коктел“, када су сви учесници могли сами да направе коктел и да га касније пробају. За данас је предвиђена забава „Сладолед“, а сутра ћемо вас обавестити како је било. 🙂

 

 

⌚  31.1.18.  17.51 h (у Москви 19.51 h)

Српска тенисерка Ања Петковић је данас у 1. колу нажалост изгубила од Рускиње Јелисавете Маснаје 1-6 2-6 🙁

Сања Ђурђевић је јуче изгубила у 2. колу квалификација од 3. носитељке, Рускиње Адел Пилосјан 5-7 4-6.

Свечано отварање је као и претходних година организовано на врхунском нивоу: деца из 25 земаља учествовала су у церемонији на централном терену и сликала се на специјалној позорници, направљеној за ову прилику. Затим су им се обратили руководиоци Академије Александар Островски, генерални директор Академије Александар Островски у Химкију, директор RWB Christmas Cup U14 Роман Орлач, а такође и потпредседници Тениске федерације Русије Владимир Лазарев и Алексеј Селиваненко.

Свечано отварање је завршено химном Руске Федерације, коју су изводиле девојчице – солисти поп вокалног ансамбла „Глорија“. После тога је врховни судија турнира Мадина Алимова званично прогласила турнир отвореним, а учесници турнира су добили поклоне! Церемонија је завршена традиционалним пуштањем балона у небо над Химкијем, са новогодишњим жељама!

Последњег дана 2018. године биће одржани мечеви првог кола RWB Christmas Cup U14. Такође, учесници такмичења, њихови родитељи и гости турнира учествоваће у шоу-програму „Направи коктел“.

 

 

Вечерас се турнир свечано отвара, а директан пренос свечаног отварања, као и мечеве на турниру, можете пратити преко јутјуб канала Академије Островски:

 

  • Генерални партнер је компанија RWB development & asset management
  • Технички партнер Баболат ће учесницима представити своје најновије производе и технологију.
  • Маркетиншка агенција ONE Sports Global Management је званични партнер турнира.

 

RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

 

⌚  2.1.19.  16.33 h (у Москви 18.33 h)

Девојчице, комплетни резултати 3. кола:

RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

Дечаци, комплетни резултати 3. кола:

RWB Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *