European tennis trophy 2015, Tennis Europe Junior Tour

Српски тенис на 10. месту у Европи; Русија прва

По критеријумима организације Tennis Europe Србија се ове године пласирала на 10. место по укупном учинку, кад се у обзир узме професионални, јуниорски, ветерански и тенис у колицима.

 

У професионалном тенису Србија је заузела 9. место, а у јуниорском 15.

 

European tennis trophy 2015, Tennis Europe Junior Tour

Детаљније Српски тенис на 10. месту у Европи; Русија прва

 

Русија је шести пут освојила Европски тениски трофеј (European Tennis Trophy). Та награда додељује се за достигнућа играча и тимова који представљају своју земљу на међународним такмичењима током године.

 

 

Ево и комплетне листе победника:

 

Укупан учинак: Русија

Професионални тенис: Чешка Република

Јуниорски тенис: Русија

Ветерански тенис: Немачка (Deutscher Tennis Bund)

Тенис у колицима: Велика Британија (British Tennis) и Холандија (KNLTB)

 

Укупну победу руски тенис дугује првенствено изванредној сезони у јуниорском тенису, јер је Русија заслужила Трофеј за јуниорски тенис једанаести пут у последњих дванаест година, и пети пут узастопно! Разлика у односу на другопласирану Чешку Републику већа је од броја поена које је освојила трећепласирана Пољска.

И у професионалном тенису Русија је скочила са седмог на четврто место.

 

Реагујући на ову вест, председник Руске тениске федерације Шамил Тарпишчев је рекао: „Деценија од када смо примили прву годишњу награду за укупан учинак није била лака, а конкуренција је била јака. Али, из године у годину смо успевали да докажемо да награда из 2005. године није била случајност. Ове године смо освојили и 13. трофеј за јуниорски тенис. Имамо велики тим и желим да им захвалим на веома пожртвованом раду. Захваљујемо Европској тениској федерацији на огромном напору у јачању лидерске позиције европског тениса у свету.“

 

Чешка Република добила је Трофеј за професионални тенис четврту годину заредом, великим делом захваљујући још једној победи у Фед купу by BNP Paribas. Чешка је била само 50 поена испред Француске, а Шпанија одмах иза Француске.

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *