Staša Srbulović, Turnir gluvih tenisera u Portorožu

Сташа Србуловић успешно наступила на Отвореном првенству глувих тенисера у Порторожу

Петнаестогодишња тенисерка ТК Рудар из Бора Сташа Србуловић наступала је у петак и у суботу 18. и 19. маја 2018. године на Отвореном првенству глувих тенисера у Порторожу, који је организовало Словеначко удружење глувонемих особа. Турнир се бодовао за светску листу глувих тенисера, а на њему учествују тенисерке различитих годишта.

Леворукој тенисерки Сташи Србуловић ово је први међународни турнир, и у синглу је заузела 5. место од 9 девојака, а у дублу треће место. У четвртфиналу сингла Сташа је изгубила од 21-годишње Индијке Парул Гупте 4-6 2-6, а у дублу је играла са девојком Јаном Јаношиковом из Словачке, и њих две су изгубиле од индијског пара. Сташа честитамо на успешном наступу у Порторожу!

 

Детаљније Сташа Србуловић успешно наступила на Отвореном првенству глувих тенисера у Порторожу

 

 

Сташа је регистрована за ТК Рудар из Бора и такмичи се на редовним турнирима у оквиру календара Тениског савеза Србије и Тениског савеза источне Србије.

Сташа Србуловић је једина глува тенисерка у Србији, и од недавно је чланица Савеза глувих и наглувих из Пожаревца. Надамо се да ће уз помоћ тог савеза моћи чешће да се такмичи и изван Србије, и да ће нам слати слике са нових турнира.

 

 

Резултати и информације о турниру:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *