Stefan Popović, Vanja Dobrnjac, Božićni turnir 2019 ITF, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, ITF World Tennis Tour

Стефан Поповић победник ITF Božićnog turnira 2019 у Београду

Међународни турнир Božićni turnir 2019 за младиће и девојке до 18 година (4. разреда), одржан је од 7. до 12. јануара 2019. године у ТК Црвена звезда у Београду, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран у балону, на шљаци.

Петнаестогодишњи српски репрезентативац и вицешампион Србије до 16 година Стефан Поповић освојио је своју прву ITF титулу, док је српски тенисер Вања Добрњац освојио друго место. Браво за обојицу!

Вања Добрњац и Немања Субановић су освојили титулу у дублу, а Анђела Јоцовић је заједно са Румунком Јулијом Бјанком Илинком играла у финалу дубла, и тако су на најбољи начин употпунили успешну недељу за српски тенис на Звездиним теренима. Честитамо!

 

Детаљније Стефан Поповић победник ITF Božićnog turnira 2019 у Београду

 

Стефан је у финалу победио Вању у узбудљивом мечу 7-5 3-6 6-4, док су Вања Добрњац и Немања Субановић у финалу дубла савладали аустријски пар Бенедикт / Франк 3-6 6-3 10-5. Анђела Јоцовић и Румунка Илинка су у финалу дубла изгубиле од грчког пара Харалампиди/Месохориту 3-6 1-6.

Стефан Поповић и Лука Јовановић су у дублу стигли до полуфинала, где су изгубили од Вање и Немање. Нажалост, српске тенисерке нису имале већег успеха у синглу – једино је тринаестогодишња (!) Дарја Шувирђонкова стигла до четвртфинала.

 

Vanja Dobrnjac, Nemanja Subanović, Slobodan Boba Vojinović, Božićni turnir 2019 ITF, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, ITF World Tennis Tour
Победници у дублу на Božićnom turniru 2019 ITF Немања Субановић и Вања Добрњац са Слободаном Бобом Војиновићем, директором ТК Црвена звезда

 

Стефан Поповић је 2018. годину завршио на 2. месту Tennis Europe ранг-листе до 16 година и на 1.700 месту ITF листе, а после своје прве ITF титуле скочиће на ITF листи на позицију око 500. места. Занимљиво је да је на овом турниру Стефан одиграо 7 тај-брејкова, што у синглу што у дублу, и да је свих седам добио!

Бањалучанин Вања Добрњац је до финала дошао кроз квалификације, и сјајним резултатом је најавио резултатски берићетну 2019. годину!

 

 

Резултати у синглу:

Božićni turnir 2019 ITF, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, ITF World Tennis Tour

 

Резултати у дублу:

Božićni turnir 2019 ITF, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, ITF World Tennis Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *