Tijana Sretenović, Elena Ivanović, Teniski klub Fair Play Beograd

Суботњи тренинг у ТК Fair Play

Tакмичари тениског клуба Fair Play из Београда ове године постижу запажене успехе на домаћој и међународној сцени, а у стручном штабу клуба има новитета.

У суботу преподне 22. септембра 2018. године присуствовали смо тренингу TK Fair Play, на теренима ТК Арадиновић на Звездари. Тренинг је трајао два сата, а искористили смо паузе да упитамо такмичаре и госте клуба шта им се највише допада на тренинзима: причали смо са Теодором Стефановић, Еленом Ивановић и Радомиром Томићем, као и са гошћом тренинга Тијаном Сретеновић (чланицом београдског ТК Газела).

 

Детаљније Суботњи тренинг у ТК Fair Play

 

 

По завршетку тренинга разговарали смо са председником клуба и тениским тренером Радетом Полексићем. Он је рекао да је задовољан резултатима, а још више нивоом игре такмичара клуба, и да се виде резултати добрих припрема пре летње сезоне, које је клуб одрадио на Тари.

Упитали смо Радета Полексића за планове клуба током зимске сезоне. Једино што још није познато је простор у којем ће се тренирати, али се преговори у вези с тим приводе крају. Такмичари клуба ће средином новембра и почетком децембра учествовати на два ЕТА турнира на Малти, на брзој подлози, што ће бити добра припрема за државно првенство, за које очекује да буде на тврдој подлози. Пре првенства ће клуб имати издвојене мини-припреме.

Господин Полексић је апеловао на тренере и родитеље да већи значај дају домаћим турнирима, јер деца без потребе много учествују на ЕТА турнирима а запостављају домаће турнире.

 

Rade Poleksić, Teniski klub Fair Play Beograd

 

„Сматрам да је Црвена звезда била првак Купа шампиона зато што је била домаћа лига јака. Убеђен сам да уколико нам не буду јаки домаћи турнири, деца неће имати довољан квалитет за европске турнире.“

 

Веће учешће и тиме квалитет на домаћим турнирима донело би и мање трошкове родитељима.

Раде Полексић нам је рекао да TK Fair Play има изванредну сарадњу са неколико београдских клубова и тренера, са Романом Савочкином, са Милошем Комленовићем из ТК Ушће, са Миланом Спремо, и са Тениском академијом Живковић из Ниша. Сва деца из клуба сваке недеље иду у друге клубове, и деца из других клубова долазе у TK Fair Play, што је добро у тениском погледу, али и у социјалном, да деца лакше савладају сурови индивидуализам у тенису.

 

Tijana Sretenović, Rade Poleksić, Teniski klub Fair Play Beograd

 

Раде Полексић нас је упознао са новинама у стручном штабу TK Fair Play: нови тренер у клубу је Анђела Маловић, девојка из Никшића која је била јако добар такмичар и добро се уклопила са децом, а у клуб је дошао кондициони тренер Вукашин Зиројевић, првак Србије у троскоку, младић који ће допринети побољшању форме такмичара клуба.

 

Rade Poleksić, Teniski klub Fair Play Beograd

 

Ускоро ћемо снимити и кондициони тренинг TK Fair Play, а до тада уживајте у сликама и видео-записима снимљеним у суботу на Звездари!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *