Teniski klub Topaco Beograd, Svetski dan tenisa, Opština Rakovica

Светски дан тениса у Раковици

У уторак 10. марта 2015. године у 11 часова, на терену oсновне школе „Никола Тесла“, тениски клуб „Топако“ и Градска општина Раковица обележили су Светски дан тениса. Тај дан представља фестивал тениса који се обележава у 90 земаља света. Слави се учешће у спорту и промовише се здрав и активан начин живота.

 

Teniski klub Topaco Beograd, Svetski dan tenisa, Opština Rakovica

Детаљније Светски дан тениса у Раковици

 

Догађају су присуствовала деца из свих осам основних школа са територије општине Раковица, професори, функционери из ГО Раковица, укључујући и председника Општине.

На три постављена тениска терена, ученици свих основних школа са Раковице могли су да се, под будним оком тренера, окушају у овом спорту.

Обраћајући се најмлађима, председник Градске општине Раковица Владан Коцић нагласио је да је бављење спортом битан за здрав развој деце и да ће Општина наставити да подржава бесплатни спорт.

 

Teniski klub Topaco Beograd, Svetski dan tenisa, Opština Rakovica

 

„Уверен сам да ће се међу вама наћи нови Новак, Ана или Јелена“, навео је Коцић.

Председник Тениског клуба „Топако“, Томислав Тоља Павловић навео је да је бављење спортом један од најбољих начина социјализације деце.

„Што се деца више баве спортом, имају све мање времена да крену странпутицама и мање су изложена негативним утицајима“, навео је између осталог Павловић.

 

Svetski dan tenisa

 

Овај догађај је уједно и најава наставка реализације заједничког пројекта ТК „Топако“ и Градске општина Раковица „ТЕНИС У ШКОЛЕ ДЕЦА ГА ВОЛЕ“, започет у априлу прошле године, и има трајни карактер.

У оквиру акције „Тенис у школе деца га воле“, ове године биће покренути и ликовни и литературни конкурс на тему „Цртај тенис, напиши тенис, играј тенис“. У пројекат ће бити укључени и родитељи кроз клупску акцију „Водим маму на тенис“.

 

Crtaj, napiši, igraj tenis, Teniski klub Topaco

 

Активности ће се одвијати од 15 марта до 15. априла на тениским теренима основних школа на територији Општине Раковица и ТК „Топако“.

 

Teniski klub Topaco Beograd
Teniski klub Topaco, Tenis u škole deca ga vole

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *