Olga Danilović, Milan Slavković, Dodela nagrada Teniskog saveza Beograda najboljima u 2017. godini, Teniski savez Beograda

Тениски савез Београда доделио награде најбољима у 2017. години

Тениски савез Београда је у суботу 9. децембра 2017. годинe у хотелу „Holiday Inn“ доделио награде најбољим младим тенисерима у 2017. години. Деци је пехаре доделила најбоља српска јуниорка и 7. јуниорка света, 324. на WTA ранг-листи, Олга Даниловић. Била је то лепа свечаност који ће млади тенисери дуго памтити, а ТСБ је као и сваке године придао велики значај њиховим успесима.

Најважнији статистички подаци о тенису у Београду у 2017. години: у Београду је било 60 клубова, 783 регистрована такмичара, и одржано је 180 турнира.

 

 

Затим је говорио председник Тениског савеза Београда Милан Славковић, а ниже можете погледати и његов интервју за Мале играче. После његовог говора прешло се на доделу награда. Комплетан списак награђених погледајте на крају чланка.

Тениски савез Београда доделио је и награде за укупан допринос развоју тениса у Београду, а добитници су: најбољи јуниор Миомир Кецмановић, најбоља јуниорка Олга Даниловић, најстарији Дејвис куп играч Србије Ивко Плећовић и један од најбољих српских тенисера у историји Слободан Боба Живојиновић.

Детаљније Тениски савез Београда доделио награде најбољима у 2017. години

Седма јуниорка света Олга Даниловић је била љубазна да да кратку изјаву и за наш сајт, помажући својим млађим колегиницама Доротеји Петровић и Анамарији Ковачевић да вежбају давање изјава медијима 🙂

Иначе, Олга је заиста лепо васпитана и једноставна девојка, која и својим понашањем пружа пример млађим тенисерима како се треба понашати и изван терена!

 

Olga Danilović, Dodela nagrada Teniskog saveza Beograda najboljima u 2017. godini, Teniski savez Beograda
Олга Даниловић је добила плакету ТСБ-а за најбољу јуниорку у Београду у 2017. години

 

Погледајте изјаве Ђорђа Курћубића, Луке Марковића, Тијане Николић и Анђеле Вукчевић:

 

 

Затим смо разговарали са Ивом Шепом, Мајом Мишчевић, Ларом Стојановски, Сањом Ђурђевић и Теодором Милић:

 

 

Погледајте кратак разговор са лауреатима у конкуренцији дечака до 12 година – Лазаром Виријевићем, Марком Николићем и Андрејем Комненићем:

 

 

После тога смо разговарали са добитницима пехара у конкуренцији дечака до 16 година – Александром Љубојевићем, Александром Баљем, Михајлом Ласицом, Бојаном Радоманом и Вањом Војиновићем:

 

 

После церемоније доделе признања разговарали смо са Миланом Славковићем, председником Тениског савеза Београда, о најважнијим активностима ТСБ-а на пољу дечјег и јуниорског тениса.

 

 

Господин Славковић је истакао да се ове године стабилизовао број деце у Београду која се такмиче, али да ТСБ још увек није задовољан њиховим бројем. Подсетио је на промотивне активности Тениског савеза Београда у тржним центрима и на Дечјем Сајму, а рекао је да је ТСБ ове године први пут представио бели спорт малишанима у београдским вртићима – тренери Тениског савеза Београда обишли су преко 50 предшколских установа, а наравно они обилазе и београдске школе. Шестогодишњаци су интересантна „циљна група“, јер је врло битно децу од малих ногу помоћу мини-мрежа и рекета заинтересовати за бели спорт. ТСБ има 5 запослених тренера, који су посвећени спровођењу планова Тениског савеза Београда.

 

 

Као последица тога, ТСБ је у 2017. покренуо и „Београдски камп“, у оквиру којег најбоља београдска деца до 10 и до 12 година једном недељно бесплатно тренирају са тренерима ТСБ-а, а у плану је да од пролећа почне рад и са децом до 14 година. Тениски савез Београда и у 2017. години је наставио праксу да финансијски награђује најбоље тенисере, и та средства се уплаћују наменски, за плаћање терена, тренера…

Тениски савез Београда за пролеће планира активности на отвореном, а господин Славковић се још једном захвалио граду Београду и Секретаријату за спорт на подршци коју пружају тенису у Београду.

Упитали смо Милана Славковића каква је ситуација у београдским клубовима, да ли они могу да се носе са падом броја деце. Он је истакао да је од 60 клубова у Београду, можда 25-30 активно у погледу школа тениса, док су остали окренути рекреативном тенису. На крају разговора председник ТСБ је захвалио нашем сајту на посвећености дечјем тенису, и најавио верујемо лепу вест за наше читаоце да ће Тениски савез Београда у 2018. години подржати наш рад у оквиру својих могућности. Хвала!

 

Захваљујемо Неди Милетић, PR-у Тениског савеза Србије, што је са нашим читаоцима поделила фотографије које је снимила током доделе награда.

 

Dodela nagrada Teniskog saveza Beograda najboljima u 2017. godini, Teniski savez Beograda

 

Комплетан списак добитника признања за 2016. годину:

 

Мастерс до 12 година, девојчице

 1. Милић Теодора, White Star
 2. Стојановски Лара, Бањица
 3. Ђурђевић Сања, Харон

 

 

Мастерс до 12 година, дечаци

 1. Виријевић Лазар, Рекет клуб
 2. Николић Марко, Winner
 3. Комненић Андреј, Газела

 

Мастерс до 14 година, девојчице

 1. Петровић Доротеја, Харон
 2. Шепа Ива, Winner
 3. Ковачевић Анамарија, Fair Play

 

 

Мастерс до 14 година, дечаци

 1. Ласица Михајло, Дрил
 2. Радоман Бојан, Дрил
 3. Војиновић Вања, Spin

 

 

Мастерс до 16 година, девојчице

 1. Миленковић Дејана, Црвена звезда
 2. Вукчевић Анђела, Типсаревић
 3. Николић Тијана, Трим

 

 

Мастерс до 16 година, дечаци

 1. Марковић Лука, Црвена звезда
 2. Курћубић Ђорђе, Step In
 3. Баљ Александар, Дрил

 

 

Мастерс до 18 година, девојчице

 1. Платиша Ана, Spin
 2. Тодоровић Анђела, Set Net
 3. Огризовић Ана, Nec

 

Ana Platiša, Olga Danilović, Milan Slavković, Dodela nagrada Teniskog saveza Beograda najboljima u 2017. godini, Teniski savez Beograda
Ана Платиша са Олгом Даниловић и председником ТСБ Миланом Славковићем

 

Мастерс до 18 година, дечаци

 1. Марковић Лука, Црвена звезда
 2. Павловић Марко, Бањица
 3. Дробњаковић Михајло, Црвена Звезда

 

 

Први на ранг-листама ТСБ за 2017. годину:

 

До 12 година

Мишчевић Маја, White Star

Ћертић Петар, Харон

 

 

До 14 година

Шепа Ива, Winner

Војиновић Вања, Spin

 

До 16 година

Миленковић Дејана, Црвена звезда

Љубојевић Александар, Victoria

 

 

До 18 година

Тодоровић Анђела, Set Net

Павловић Марко, Бањица

 

Olga Danilović, Milan Slavković, Dodela nagrada Teniskog saveza Beograda najboljima u 2017. godini, Teniski savez Beograda
Најбољи у Београду у 2017. години са Олгом Даниловић и са председником Тениског савеза Београда Миланом Славковићем

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *