Bojana Jovanovski, Dejan Kojić, 20. Polimark dečiji Sajam, Teniski savez Beograda

Тениски савез Београда на 20. Полимарк дечијем сајму у Београду

На Београдском сајму је од 6. до 8. октобра 2017. године одржан 20. Полимарк дечији сајам. Манифестација је одржана у хали 3, а као и сваке године улаз је био бесплатан. Сајам је отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Тениски савез Београда имао је мини-терен на овом сајму, на којем су током три дана заиграли многи београдски малишани, уз надзор тениских тренера ТСБ-а и по програму Tennis’10s. Њима је после тениског подучавања дељен општи флајер Тениског савеза Београда, у којем су представљена 52 клуба, чланова ТСБ-а. Ову манифестацију за три дана посети 30.000 људи.

Детаљније Тениски савез Београда на 20. Полимарк дечијем сајму у Београду

 

Zoran Đorđević, Bojana Jovanovski, Dejan Kojić, Mirjana Milenkovski, 20. Polimark dečiji Sajam, Teniski savez Beograda
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, главни координатор за програм Tennis’10s у Тениском савезу Београда Дејан Којић и репрезентативка Србије Бојана Јовановски

 

У недељу 8. октобра посетили смо сајам и снимили атмосферу на њему. Разговарали смо са Дејаном Којићем, главним координатором за програм Tennis’10s у Тениском савезу Београда и сарадником за за програм Tennis’10s у Тениском савезу Србије, тренером у ТА Типсаревић.

 

 

Он нам је рекао да је пуно деце осетило додир са тениском лоптицом у Хали 3 Београдског сајма, али му је жао што се више клубова није представило посетиоцима, јер је то била бесплатна прилика за клубове да представе свој рад Београђанима. Такође нам је рекао да су први пут остварили сарадњу са Високим комесаријатом УН за избеглице (UNHCR) и први пут је ТСБ укључио децу мигранте у дружење на сајму.

Господин Којић је захвалио Бојани Јовановски што се дружила са децом првог дана и што је заједно са министром Зораном Ђорђевићем отворила сајам. Рекао је да очекује да ће и Богдан Обрадовић, тениски тренер и потпредседник Олимпијског комитета Србије, посетити терен ТСБ-а.

 

 

Дејан Којић је најавио да ће ТСБ 11. и 12. новембра промовисати тенис у ТЦ Стадион, на већем простору него на сајму, и позвао је клубове да се активније укључе у ту промоцију, у нади да у то време неће дизати балоне 🙂

Дејан Којић је захвалио тренерима који су радили са децом током сајма: Браниславу Капашу, Милану Саровском, Вањи Видојковићу и Петру Ђукићу.

 

 

Разговарали смо са госпођом Мирјаном Миленковски, представником за медије Високог комесаријата УН за избеглице (UNHCR-a), о учешћу деце избеглица и миграната на овој манифестацији. Рекла је да је дивно што су деца из прихватног центра у Крњачи, којих има 260, могли први пут у животу да заиграју тенис, и можда ће кад оду у Немачку или Шведску, неко од њих постати тенисер. Госпођа Миленковски је рекла да се Високи комесаријат труди да деци мигрантима боравак у Србији учини лакшим, а овакве прилике су могућност да се они и мало забаве док су у Србији, где су први пут та деца осетила да су на безбедном. Госпођа Миленковски се захвалила Тениском савезу Београда што је пружио прилику деци да играју тенис и да се забаве.

 

 

У суботу 7. октобра на мини-терену ТСБ-а тенис су играли полазници школе тениса ТК Ђукић, а тренери овог београдског клуба Данијела Вацић-Миловановић и Бојана Вацић показивале су свим заинтересованим малишанима основе тениса.

 

20. Polimark dečiji Sajam, Teniski savez Beograda, Teniski klub Đukić Beograd
Деца и тренери из ТК Ђукић на 20. Полимарк дечијем сајму

 

 

Разговоре је водио уредник сајта Ненад Букарица

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *