Teniski savez Beograda na dečijem sajmu, XXI beogradski dečiji sajam

Тениски савез Београда представио тениске програме београдским малишанима на XXI дечијем сајму

XXI београдски дечији сајам одржан је од 11. до 13. маја 2018. године у хали 3 Београдског сајма, а Тениски савез Београда је као и прошле године на сајму имао два мини-терена, и много београдских малишана имало је прилику да први пут узме рекет у руке и да уз надзор стручних тренера ТСБ-а изведе свој први тениски ударац.

 

Детаљније Тениски савез Београда представио тениске програме београдским малишанима на XXI дечијем сајму

 

У суботу 12. маја смо посетили сајам и снимили атмосферу на терену, а том приликом смо разговарали са Дејаном Којићем, главним координатором за програм Tennis’10s у Тениском савезу Београда и сарадником за за програм Tennis’10s у Тениском савезу Србије, као и тренером у ТА Типсаревић.

 

 

Он нам је рекао да је задовољан колико деце је прошло кроз мини-терене Тениског савеза Београда, и да је 7-8 београдских клубова искористило прилику да представе своје програме деци и родитељима, и да поделе своје флајере. На пример, TK Classics је у суботу током сат и по или два рада са децом, имало на терену преко 100 клинаца.

 

Teniski savez Beograda na dečijem sajmu, XXI beogradski dečiji sajam

 

Упитали смо господина Којића има ли новости у вези са наставком организације „Београдског кампа“? Рекао је да су финансијски разлози утицали да се реализација планова мало пролонгира, али да има информацију да ће кампови кренути крајем маја и почетком јуна, и то у узрастима до 10, 12 и 14 година (раније је било само до 10 и 12). Људи из Тениског савеза Београда задужени за реализацију кампа планирају да позивају и више од 8 првопласираних београдских тенисера – највероватније првих 12 са листе.

 

Што се тиче манифестација у којима ће Тениски савез Београда учествовати у предстојећем периоду, Дејан Којић нам се ексклузивно открио да је договорено учешће ТСБ-а на манифестацији у ТЦ „Стадион“ на Вождовцу 9. и 10. јуна, али на фудбалском терену, који се налази на крову тржног центра. Биће 8 мини-мрежа, а активност неће бити целодневна, него рецимо од 14 до 18 часова, када ће у једном моменту бити 50-100 клинаца на терену. У Србији до сада није изведена тениска презентација на фудбалском терену. Господин Којић позвао је све београдске клубове да узму учешћа у том подухвату, јер ће то бити лепа прилика да представе своје програме и начине рада. Господин Којић је апеловао на све да схвате да без масовности нећемо моћи поново да имамо играче међу првих 10 на светским ранг-листама.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *