Najbolji teniseri Crne Gore u 2018. godini, Teniski savez Crne Gore

Тениски савез Црне Горе доделио награде најбољима у 2018. години

Тениски савез Црне Горе доделио је у уторак 25. децембра 2018. године на пригодној свечаности признања најбољим тенисерима Црне Горе у 2018. години.

У сениорској конкуренцији најбољи су били као и претходних година Данка Ковинић и Љубомир Челебић, а за наш сајт важније је ко су били најбољи тенисери у Црној Гори у млађим конкуренцијама 🙂

ТСЦГ је прогласио је најбоље и у категоријама до 10, 12, 14, 16 и 18 година.

 

Детаљније Тениски савез Црне Горе доделио награде најбољима у 2018. години

 

У категорији до десет година најбољи су Иван Аранитовић (ТК Сутјеска) у мушкој, односно Сташа Булатовић (Top Spin) и Александра Мијушковић (Глава Зете) у женској конкуренцији.

До 12 година награђени су Скендер Катана (Белви) и Ива Лакић (Еминент).

У категорији до 14 година Симон Кнежевић (Никшић) и Анђела Мрваљевић (Clay Park) имали су најбољи национални ранг, док су Матија Самарџић (Мастерс, 62) и Дивна Ратковић (Бар, 84) имали најбољи пласман на ранг-листи Европске тениске асоцијације (ЕТА). 

До 16 година Милан Ристов (Подгорица) има најбољи национални, а Мило Газивода (Подгорица, 55) и Дивна Ратковић (Бар, 257) најбољи ЕТА ранг. 

У категорији до 18 година Јован Вукосављевић (Глава Зете) има најбољи национални ранг, док су Марио Алексић (Еминент, 848) и Ања Драшковић (Дадекс, 1811) остварили најбољи пласман на ITF листи. 

Признање је добио и селектор Дејвис куп репрезентације Балша Милошевић, поводом пласмана у другу групу Евро-афричке зоне.

Награђен је и Павле Роган из ТК Еминент, освајач сениорског првенства Црне Горе.

 

 

Председник Тениског савеза Црне Горе Димитрије Рашовић је том приликом изјавио:

„Годину су међу првих 100 јуниора Европе завршили Мило Газивода (53), Данило Раичевић (76), Матија Самарџић и Дивна Ратковић (85)“, казао је Рашовић.

Он је нагласио да из календара ТСЦГ одржано више од 80 турнира, а да је та асоцијација у сарадњу са клубовима организовала 14 турнира, рачунајући и Фед куп и Дејвис куп.

„ТСЦГ је, према истраживањима Европске тениске асовцојације, званично најбрже растућа тениска земља Европе“, рекао је Рашовић.

Он је подсетио да је гост ТСЦГ, поводом прославе 40 година од оснивања Тениског савеза Црне Горе, био Председник Светске тениске федерације (ITF), Дејвид Хагерти.

 

Извор: fosmedia.me

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *