Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2018. godini, Teniski savez Vojvodine

Тениски савез Војводине доделио награде најбољима у 2018. години

Тениски савез Војводине прогласио је најбоље тенисере у 2018. години у 9 узрасних категорија на традиционалној свечаној скупштини, одржаној у Клубу посланика Скупштине АП Војводине у Новом Саду, у суботу 29. децембра 2018. године.

У пријатној атмосфери Клуба посланика званицама се прво обратио председник Тениског савеза Војводине Милан Јеринкић, а затим и генерални секретар ТСВ Душан Милојковић. Свечаној додели награда је присуствовала и Аранка Биндер, покрајински секретар за спорт и омладину.

 

Детаљније Тениски савез Војводине доделио награде најбољима у 2018. години

 

Погледајте кратке изјаве за наш сајт Душана Обрадовића, награђеног у конкуренцији до 18 година, Анђеле Јоцовић (најбоља сениорка Војводине), Нине Здравковић, најбоље тенисерке Војводине до 18 година, и Оливера Сабо Раца, најбољег у конкуренцији до 16 година. О утисцима после добијања признања Војвођанског тениског савеза разговарали смо и са Леом Рупњак, награђеном у конкуренцији до 14 година, Зораном Лудошким, најбољим тенисером Војводине до 14 година, Луком Илићем, награђеним у конкуренцији до 12 година, и Алексом Мирковићем, најбољим у Војводини до 10 година.

После свечане скупштине председник ТСВ Милан Јеринкић је дао интервју за Мале играче.

Погледајте скраћени снимак доделе награда:

 

Рекао нам је да је Тениски савез Војводине задовољан јер ове године у Војводини први пут има више уписане деце у поређењу са претходне три године, што је коначно позитиван тренд. Такође, задовољан је и резултатима тенисера из Војводине, од којих многи чине окосницу репрезентације Србије. „Тренерска војвођанска школа играња тениса је специфична, и даје добре резултате. Деца су у том духу васпитана.“

 

Milan Jerinkić, Plaketa TSV za Tibora Demetera, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2018. godini, Teniski savez Vojvodine
Председник Тениског савеза Војводине Милан Јеринкић са специјалном плакетом за Тибора Деметера, секретара ТК Спартак и председника Такмичарске комисије ТСВ, за посебан допринос развоју тениса у Војводини

 

Господин Јеринкић поменуо је и много људи из клубова који волонтерски или за малу надокнаду вредно раде у војвођанским клубовима. Раније је Тениски савез Војводине финансијски помагао многе клубове, на пример из Врбаса, Сомбора, Новог Кнежевца, Сенте, Панчева, Суботице… а сада је Закон о спорту промењен и клубови сами набављају финансијска средства, или их добијају директно од локалних самоуправа. Тениски савез Војводине нема више средства која може усмеравати клубовима, осим средстава за програме за тренере и програме за децу почетнике.

 

„Оно с чиме нисам задовољан, ове године и претходних година, то је финансијски статус укупног тениског спорта у Србији. Опет смо се вратили на велика врата повратком Новака Ђоковића, долазе нови играчи и мислим да ће следећа година и наредне године опет бити у знаку одличних резултата српских тенисера у свету.“

 

Господин Јеринкић очекује да сви буџети издвоје више средстава за своје тениске клубове, а клубовима у Војводини највише недостају тениске хале за тренирање зими.

 

„Немамо довољно места где би деца могла да тренирају зими, па морају да путују 20, 30, 40 километара сваког дана, и губе много времена. Долазе из целе Војводине у Нови Сад да тренирају. Без зимског рада и континуитета нема тениса.“

 

Председник ТСВ очекује да ће повећан прилив средстава у овој години код грађана, позитивно утицати и на то да се све више деце у наредној години упише у тениске клубове у Војводини и у целој Србији.

 

Anđela Jocović, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2018. godini, Teniski savez Vojvodine
Најбољи млади тенисери Војводине у 2018. години

 

У млађим старосним категоријама најбољи појединци и екипе у Војводини у 2018. години су:

– до 10 година

Алекса Мирковић (ТК ЖАК Сомбор) и Лана Вирц (ТК Спартак Суботица)

 

– до 12 година

Лука Илић (ТК Спартак Суботица) и Душица Поповски (ТК Динамо Панчево);

 

– до 14 година

Зоран Лудошки (ТК Галеб 1890 Зрењанин) и Леа Рупњак (ТК Меридиана Нови Сад);

 

– до 16 година

Оливер Сабо Рац (ТК Спартак Суботица) и Дарја Шувирђонкова (TA Elite Нови Сад)

 

– до 18 година

Душан Обрадовић (ТК Меридиана Нови Сад) и Нина Здравковић (ТК Динамо Панчево)

екипно девојке ТК Спартак Суботица (2. место)

 

 

За најбоље сениоре проглашени су Пеђа Крстин (ТК Мокрин) и Анђела Јоцовић (ТК Меридиана Нови Сад).

За најбољег тренера у Војводини проглашен је Ладислав Деметер, за успехе са екипом ТК Спартак на Екипним првенствима Србије и за успехе у вођењу репрезентације Србије до 16 година.

 

Тибору Деметеру, генералном секретару Тениског клуба Спартак из Суботице и председнику Такмичарске комисије ТСВ, Тениски савез Војводине је доделио специјалну плакету за развој тениса у Војводини! У одсуству господина Деметера, плакету је примио председник ТК Спартак Милан Вучковић.

 

 

Државни прваци у 2018. години из Војводине у млађим категоријама:

 

Победници Мастерса Тениског савеза Војводине:

 

Захваљујемо камерману Зорану Станићу на помоћи приликом снимања прилога

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *