Mia Ristić, Jovana Grujić, Dunja Marić, Fatih Šišić, Marko Maksimović, Matej Đokić, Bosna i Hercegovina, Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12 2018, Tennis Europe

Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12, квалификације, девојчице и дечаци, Румунија и Француска, 26-29.7.18.

Квалификациони турнири за Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, незванично екипно првенство Европе за тенисере млађе од 12 година, играју се од 26. до 29. јула 2018. године у четири државе. Такмичи се укупно 63 репрезентација, а титулу бране Хрватска (дечаци) и Чешка Република (девојчице).

Финални турнир одржаће се од 9. до 12. августа.

Турнири се играју по двокружном принципу – прво се игра Round-robin турнир – 8 екипа биће подељено у две групе, игра свако са сваким. Две првопласиране екипе обезбедиће учешће на финалном турниру, а затим следе мечеви за пласман.

Наши дечаци играју у француском граду Дижону, у зони Б, а женска репрезентација у Галацу у Румунији, у зони Д.

 

Детаљније Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12, квалификације, девојчице и дечаци, Румунија и Француска, 26-29.7.18.

 

 

⌚ 29.7.18.  21.44 h

Женска репрезентација Србије пласирала на финални турнир Nations Challenge који ће се одржати од 9. до 12. августа, пошто је у полуфиналу данас победила домаћина Румунију 2-1. Велики успех, браво девојчице!

Мушка репрезентација Србије је у полуфиналу плеј-офа победила Данску 2-1.

У 1. синглу код девојчица Дуња Марић је победила Бертеу 6-4 6-4, да би затим Миа Ристић победила Маргинеан 4-6 6-2 6-4. У дублу су Јована Грујић и Дуња Марић изгубиле од пара Бертеа/Станкеску 1-2.

 

 

⌚ 28.7.18.  19.22 h

Женска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале у Румунији, пошто је у 3. колу групне фазе победила Грузију 3-0. Браво!

Мушка репрезентација Србије нажалост није успела да се пласира у полуфинале, јер је данас изгубила од Аустрије у 3. колу групне фазе 1-2.

У Галацу је у 1. синглу Дуња Марић победила Анастасију Пономарјову 6-4 6-0, а у другом је Јована Грујић победила Маријам Шеварденидзе 6-0 6-0. Затим су Дуња Марић и Миа Ристић победиле пар Макашвили/Шеварденидзе 6-4 6-0.

У 1. синглу у Дижону је Лазар Виријевић победио Ника Хипфла 6-2 6-2, а у другом синглу је Тодор Вукомановић изгубио од Џоела Шверцлера 4-6 2-6. У дублу су Данијел Крстевски и Лазар Виријевић изгубили од пара Хипфл/Шверцлер 4-6 1-6.

 

 

 

⌚ 27.7.18.  20.20 h

Мушка репрезентација Србије је у 2. колу групне фазе победила селекцију Израела 2-0, а девојчице су победиле Мађарску 2-1. Честитамо!

Наши дечаци сутра играју против Аустрије; и једна и друга екипа имају по једну победу и један пораз, тако да и једни и други морају да победе да би прошли у полуфинале! Девојчице су на 1. месту у групи и играју против Грузије, да би обезбедиле пласман у полуфинале. Срећно!

У 1. синглу је Данијел Крстевски победио Милана Матовића, дечака српског порекла, 4-6 6-1 7-6(8), а у другом је првак Србије Лазар Виријевић победио Гура Трактенберга 1-6 6-2 6-3.

У 1. синглу је Јована Грујић победила Викторију Варгу 6-4 6-1, а у другом је шампионка Србије Миа Ристић изгубила од Кити Молар 5-7 6-3 2-6. Одлучио је дубл, у којем су Дуња Марић и Јована Грујић после преокрета победиле мађарски дубл Молнар/Варга 4-6 7-5 10-3.

 

 

 

⌚ 27.7.18.  11.19 h

Женска репрезентација Србије је у 1. колу групне фазе победила селекцију Швајцарске 3:0. Честитамо!

Мушка селекција Србије је у 1. колу групне фазе изгубила од домаћина Француске 0-3.

Шампионка Србије Миа Ристић је победила Нину Андреони 6-2 6-2, Дуња Марић је савладала Кенишу Монинг 6-0 6-2, а у дублу су Јована Грујић и Дуња Марић победиле пар Монинг / Пелцгутер 6:0 6:3). У другом колу Србија ће одмерити снаге са репрезентацијом Мађарске.

Првак Србије Лазар Виријевић је после велике борбе изгубио од Леа Коена Бакрија 6-7(4) 6-7(5), а Данијел Крстевски је изгубио од Михаела Куаме 3-6 1-6. У дублу су Тодор Вукомановић и Данијел Крстевски изгубили од пара Куаме / Ваксман 4-6 2-6.

Наши дечаци данас играју у 2. колу против Израела.

 

Lazar Virijević, Danijel Krstevski, Todor Vukomanović, Veljko Barjaktarović, Srbija, Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12 2018, Tennis Europe
Репрезентација Србије до 12 година: Данијел Крстевски, Лазар Виријевић и Тодор Вукомановић са тренером Вељком Барјактаровићем

 

 

 

Дечаци из Хрватске су у 1. мечу групне фазе победили Белорусију 2-1, док су девојчице победиле Бугарке 2-1.

Дечаци из Босне и Херцеговине су у 1. мечу  , а девојчице су изгубиле од Италије 0-3. Словенке су савладале Естонке 2-1, док су дечаци из Словеније изгубили од Чешке Републике 0-3.

 

Дечаци из Хрватске играју у зони Ц у холандском Харену, из Босне и Херцеговине у зони Д у Галацу, а из Словеније у зони А, у Чешком Раковнику. Девојчице из Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније наступају у зони Б, у италијанском месту Рецату.

За селекцију Босне и Херцеговине играју: Фатих Шишић, Марко Максимовић и Матеј Ђокић, а селектор је Денис Спахић. За Босну играју следеће девојчице: Мариа Иванковић, Анастасија Игњатић и Асја Салкановић, а селектор је Драган Драгичевић.

За Хрватску наступају Антонио Вољавец, Фран Раконић и Дориан Салопек, а селектор је Данијел Дворник. Репрезентацију Словеније чине: Жига Свец, Мак Микович и Лука Виденовић, а селектор је Марко Пор.

За Хрватску наступају: Лана Прајс, Нера Тешанкић и Кјара Јеролимов, а селектор је Дражен Стојић.

Репрезентацију Словеније чине: Ела Нала Милич, Ана Тара Прачек и Тинкара Враничар, а селектор је Рок Ферјан.

 

 

Погледајте како је било на овом квалификационом турниру 2016. године у Румунији и Чешкој, а како је било 2015. године у Румунији. Ево и извештаја из 2014. године, када су дечаци играли на финалном турниру у Турској. За 2017. годину немамо извештај, јер смо тада правили паузу у раду сајта.

 

 

 

Девојчице

 

 

 

⌚ 28.7.18.  19.22 h

Групна фаза, 3. коло:

 

 

САСТАВ ЗОНЕ Ц

 

 • Француска
 • Грузија
 • Мађарска
 • Молдавија
 • Румунија
 • Србија
 • Швајцарска
 • Украјина

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Бранислава Јанковић

 

 

 

 

Дечаци

 

 

 

⌚ 28.7.18.  15.54 h

Групна фаза, комплетни резултати групне фазе:

 

 

САСТАВ ЗОНЕ Б

 

 • Андора
 • Аустрија
 • Данска
 • Естонија
 • Француска
 • Израел
 • Италија
 • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

 

Тренер:

Вељко Барјактаровић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *