Teniski klub Spartak, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2017. godini, Teniski savez Vojvodine

ТК Спартак – најбољи клуб у Војводини у 2017. години

Тениски клуб Спартак из Суботице je проглашен за најбољи клуб у Војводини у 2017. години на свечаној седници Тениског савеза Војводине, одржаној у плавој сали Скупштине града Новог Сада у петак 29. децембра 2017. године.

 

Тениски клуб Спартак из Суботице je најбољи клуб у Војводини али и у Србији, па смо после свечане доделе признања кратко поразговарали са сјајним тенисерима из овог суботичког клуба: Анђелом Видовић, Данијелом Даниловић, Ланом Вирц, Филипом Стипићем, Петром Башићем Палковићем, Оливером Сабо Рацом и Матејом Гојковићем. Нажалост, свечаности нису могли да присуствују Анђела Скробоња, Кристиан Јухас и Филип Мандовић, који су такође добитници признања Тениског савеза Војводине.

Детаљније ТК Спартак – најбољи клуб у Војводини у 2017. години

 

Са децом из Суботице свечаности је присуствовао и председник Тениског клуба Спартак Милан Вучковић. Искористили смо ову свечану прилику да га упитамо у чему је „тајна успеха“ Спартака.

 

 

Господин Вучковић је рекао да су успеси генерације најбољег такмичара Спартака, недавно преминулог Николе Шпеара, као и каснијих генерација, на неки начин обавезали ову генерацију да проба да понови њихове резултате. „Решили смо да у постојећим околностима ‘извадимо камен из блата’ и да пробамо да деци обезбедимо услове за те резултате, а не само да кукамо на постојеће стање. Ово је 5. сезона да смо ми најбољи клуб и што се тиче Војводине и што се тиче целе државе.“

Господин Вучковић је истакао да је клуб ове године доста уложио у инфраструктуру, и да је поред 12 терена које је имао, направио још два нова терена. Има 4 покривена терена, озбиљно се ради са децом, клуб у такмичарском погону има убедљиво највише играча у држави, и онда из квантитета изађе и квалитет.

 

 

Председник ТК Спартак је истакао да клуб има подршку града Суботице у погледу помоћи приликом организације два велика међународна турнира: Меморијала Јована Кукараса до 14 година и фјучерс турнира, којем је сада наградни фонд 15.000 долара, и град Суботица је повећала износ којим награђује најбоље на том важном турниру.

Приметили смо да такмичари Спартака редовно учествују на најважнијим војвођанским турнирима, чак и када им то није неопходно у погледу бодова за ранг-листу.

Пожелели смо ТК Спартак да и у 2018. години настави са импресивним резултатима!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *