Trenerski tim Teniske akademije Živković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš

Тренерски тим Тениске академије Живковић

Тениска академија Живковић из Ниша је ове године прославила 10 година постојања, и једна је од најуспешнијих тениских институција у Србији. О успесима њених тенисера читате сваке недеље на нашем сајту; овога пута ћемо писати о тренерима ТА Живковић – успешног тенисера нема без тренерског тима, а ТАЖ поседује изврстан тренерски тим, који представља комбинацију младости и искуства.

Председник и оснивач Академије Никола Живковић је и сам тренер са дугогодишњим искуством, на основу којег је окупио екипу одличних тренера, који малим и великим тенисерима из Ниша, Прокупља, Пирота, Лесковца, Сокобање, практично целе источне и јужне Србије, али и из иностранства, пружа врхунске тренинге и ствара од њих државне прваке, вицешампионе и успешне такмичаре, а да то истовремено буде прихватљиво платежним могућностима Нишлија и људи са југоистока Србије. Академија Живковић сваке године организује много домаћих и међународних турнира, а поседује и одличне услове за смештај тенисера и њихових тренера и родитеља, као и модеран ресторан и кафић.

Списак тренера ТА Живковић можете погледати на веб-сајту Академије, а ево који све тренери чине тренерски тим Тениске академије Живковић:

Treneri

 

 

Детаљније Тренерски тим Тениске академије Живковић

 

Никола Живковић

Nikola Živković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Оснивач Академије Никола Живковић

Рођен је 17. априла 1977. године у Нишу. Иза вишегодишњег рада Тениске академије Живковић стоји искусна екипа тренера на челу са оснивачем и председником Николом Живковићем, који 2011. године бива проглашен од стране Тениског савеза Србије за најбољег тренера у земљи након што као селектор Тениске репрезентације Србије са девојчицама до 14 година постаје шампион света у Чешкој и доноси прво злато у историји.

Вишеструки је државни првак у конкуренцији до 18 година. Са 19 година одлази у Немачку да игра Обер Лигу као прва табла. На отвореном првенству у Баден-Витенбергу улази у финале.
Упоредо са такмичењима почиње да ради као тренер и после годину дана добија немачку Ц лиценцу, а затим и Б лиценцу. После 5 година боравка у Немачкој постаје и спортски директор. Враћа се у Србију после 10 година и 2008. отвара Тениску Академију Живковић у Нишу, прву академију у Србији. Радио је и као савезни селектор за конкуренцију до 14 година.

 

Nikola Živković, Teniska akademija Živković Niš, Mali igrači u poseti TK TAŽ Niš
Никола Живковић током тренинга у ТАЖ-у

 

Дејан Маринковић

Dejan Marinković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Дејан Маринковић

Рођен је 7. августа 1970. године у Нишу. Као тенисер остварује најбољи ATP пласман (905) 1996. године. Најбољи јуниорски пласман остварује 1988. са 3. местом на ранг-листи СФРЈ у конкуренцији до 18 година. Као тренер дуги низ година ради и живи у Македонији. Од 2010. до 2017. је био Дејвис куп капитен Тениске репрезентације Македоније, а од 2013. до 2017. и капитен Фед куп тима. Током тренерског рада остварује најбољи резултат са Предрагом Русевским (242. на ATP листи) и Лином Гјорческом (400 на WTA листи). Током 2018. се враћа у родни град и придружује се тиму Тениске академије Живковић.

 

Бојан Црналић

Bojan Crnalić, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Бојан Црналић

Рођен је 22. јануара 1985. године у Нишу. Најзначајнији резултати које бележи током играчке каријере су шампионска титула на Државном првенству Југославије до 10 година и 3. место до 12 година. На Европском првенсту 1999. у Барселони осваја 3. место. Дипломирао је на Факултету за спорт и физичко васпитање у Нишу, а тренерским послом се бави од 2007. године. Поседује PTR лиценцу, као и Ц лиценцу Тениског савеза Србије. Као тренер у Тениској академији Живковић бележи бројне шампионске и вицешампионске титуле са тенисерима и тенисеркама.

 

Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, publikacija izdata povodom 10 godina TAŽ-a
Публикација издата поводом 10 година ТАЖ-а

 

Милан Стошић

Milan Stošić, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Милан Стошић

Рођен је 16. јануара 1976. године у Нишу. Вишеструки првак Србије у пионирским и јуниорским конкуренцијама. Каријеру такмичара завршио као вицешампион Југославије у сениорској конкуренцији. Био први рекет екипе која је 5 пута освајала Екипно првенство Југославије. Једини нишки такмичар који је 3 пута узастопно играо Мастерс у Сплиту. Тренерским послом се бави од 1998. године.

 

Стефан Миленковић

Stefan Milenković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Стефан Миленковић

Рођен је 13. октобра 1992. године у Нишу. Као играч осваја два пута титулу првака Србије у синглу (са 14 и 18 година) и три пута у дублу (са 14, 16 и 18 година). Са 14 година остварује пласман у топ 10 ранг-листе Европе. Био је члан репрезентације у категоријама од 12 до 18 година. Три године заредом осваја лигу Швајцарске. Од 2016. године ради као тренер у Тениској академији Живковић, а бавио се и вишемесечним тренерским послом у Кини.

 

Марко Јанковић

Marko Janković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Марко Јанковић

Рођен је 29. јула 1984. године у Нишу. Током тениске каријере био је победник Купа Србије у конкуренцији до 16 година и државни првак до 18 година. Тренерским послом се бави од 2004. године.

 

Маша Антонијевић

Maša Antonijević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Маша Антонијевић

Рођена је 11. јуна 1997. године у Нишу. Током играчке каријере вишеструки је шампион и вицешампион у конкуренцијама до 16 и 18 година. Од 2017. је у тренерском тиму Тениске академије Живковић и првенство ради са најмлађима у оквиру школице тениса.

 

Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, publikacija izdata povodom 10 godina TAŽ-a

 

Александар Ђорђевић

Aleksandar Đorđević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Александар Ђорђевић

Рођен је 19. јуна 1997. године у Крагујевцу. Током играчке каријере освојио је бројне националне турнире, а 2007. је у Крагујевцу добио награду за „спортисту града“. Тренер је од 2016. године и поседује Ц лиценцу Тениског савеза Србије.

 

Милан Петровић

Milan Petrović, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Милан Петровић

Рођен је 27. јуна 1972. године у Нишу. Тренерским послом се бави од 2000. године. Поседује Ц и Д лиценцу Тениског савеза Србије и звање спортски оперативни тренер. Координатор је tenisa 10s у оквиру Тениског савеза источне Србије. У Тениској академији Живковић ради са најмлађима у оквиру школице тениса.

 

Милан Андрић

Milan Andrić, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Милан Андрић

Рођен је 3. фебруара 1990. године у Нишу. У конкуренцији до 12, 14, и 16 година био је међу 10 најбољих играча у Србији. Са 18 година почео је да ради као спаринг тренер. Завршава студије на Факултету за спорт и физичко васпитање у Нишу. Од 2013. године је у тренерском тиму Тениске академије Живковић и првенствено ради као спаринг тренер.

 

Марко Ђорђевић

Marko Đorđević, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Марко Ђорђевић

Рођен је 31. јануара 1991. године у Нишу. У тренерском тиму Тениске академије Живковић је од 2014. године и првенствено ради као спаринг и помоћни тренер.

 

Немања Тодоровић

Nemanja Todorović, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Немања Тодоровић

Рођен је 18. августа 1988. године у Блацу. Професор је спорта и физичког васпитања. У тренерском тиму Тениске академије Живковић је од 2017. године и ради као кондициони тренер.

 

Никола Здравковић – Физиотерапеут

Nikola Zdravković, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Физиотерапеут Никола Здравковић

Рођен је 20. децембра 1976. године у Нишу. Физиотерапеутска је подршка у тиму Тениске академије Живковић од оснивања и првог међународног турнира.

 

Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš, publikacija izdata povodom 10 godina TAŽ-a

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *