Teniska akademija Tipsarević u SC 11. april na Novom Beogradu

Тренинг млађих категорија Тениске академије Типсаревић у СЦ „11. април“

Пре неколико месеци Тениска академија Типсаревић је проширила рад и на терене у СЦ Олимп на Звездари, а сви програми Академије и даље се у потпуности одвијају у СЦ „11. април“ на Новом Београду, на локацији на којој академија ради од оснивања: од школе тениса, преко предтакмичара, млађих и средњих такмичара, јуниорске и сениорске програме, као и професионалне. Такође, постоје и програми за рекреативни тенис.

У Академији постоји веома јака свест о важности доброг рада са млађим категоријама, јер је то темељ и будућност овог спорта, а нека деца из тих програма за младе сигурно ће свој тениски пут наставити у програмима за старије, уз сигурну подршку Академије.

Зато је ТА Типсаревић пажљиво осмислила програме за младе кроз које ће добити пуну подршку да успешно крену тениским путем, а главне идеје водиље су МАСОВНОСТ И КВАЛИТЕТ:

1) МАСОВНОСТ: да би омогућили многим клинцима да уче тенис (прво, због здравог развоја наше деце кроз овај лепи спорт, а затим и због извлачења квалитета из квантитета добрим радом и селекцијама), формирали смо ПРИСТУПАЧНЕ УСЛОВЕ за похађање ових програма;

2) то су ИНТЕНЗИВНИ ПРОГРАМИ кроз мале групе због што бржег напредовања;

3) одабрани су ИСКУСНИ ТРЕНЕРИ да воде ове програме;

4) ОДЛИЧНИ УСЛОВИ за рад у СЦ „11. април“, уз сву подршку свих потенцијала Академије

 

Детаљније Тренинг млађих категорија Тениске академије Типсаревић у СЦ „11. април“

 

 

У петак 7. децембра 2018. године смо присуствовали тренинзима млађих категорија Академије на теренима у СЦ „11. април“, и уверили се да се како се остварују наведени програми. Тренери који су радили са децом те децембарске вечери су били Горан Цветков, Раде Ђумић, Дејан Којић, Бојан Четник, Бојана Четник-Теодоровић и Љубиша Радосављевић.

 

Став Академије Типсаревић је да са најмлађим тенисерима треба да раде искусни тренери, који у просеку имају 20 година искуства, јер је то период када је важно да деца правилно савладају основне ударце и да заволе тенис уз људе који имају страст према тенису. Тренери са децом разговарају и о стварима изван тениса, упознати су са њиховим школским активностима, организују се разговори са децом, заједничко гледање филмова…

Током тренинга разговарали смо са неколико чланова ТА Типсаревић: Катјом Милићевић, Магдаленом Маџар, Нином Забрдац, Андреом Обрадовић, Николом Досковићем и Марком Чавићем.

 

Teniska akademija Tipsarević u SC 11. april na Novom Beogradu
Такмичари млађих категорија ТА Типсаревић са тренерима Дејаном Којићем, Радетом Ђумићем и Гораном Цветковим

 

О овој теми је говорио и оснивач Академије Јанко Типсаревић у изјави за Мале играче пре неколико недеља:

 

У Академији Типсаревић у СЦ „11. април“ све функционише исто као што је функционисало и када Академија није поседовала терене у СЦ Олимп, тако да у њој сада по истом програму тренирају деца из целог Београда, како из новог, тако и из старог дела града, што је у условима свакодневних саобраћајних гужви од изузетне важности.

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

Bojana Četnik Teodorović, Teniska akademija Tipsarević u SC 11. april na Novom Beogradu
Најмлађи полазници школе тениса ТА Типсаревић са тренером Бојаном Четник-Теодоровић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *