Treninzi mlađih kategorija u Teniskoj akademiji Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy, Sportski centar Olimp

Тренинзи млађих категорија у ТА Типсаревић

Тениска академија Типсаревић је пре неколико месеци отворила комплетно реновиране терене и објекте у Спортском центру Олимп на Звездари, а до тада су се њене главне активности одвијале на три терена у СЦ „11. април“ на Новом Београду. На Новом Београду и даље се одвија већина тренинга такмичара Академије Типсаревића узраста до 14 година, па ће у овој репортажи бити речи о њима.

У среду 3. октобра 2018. године смо присуствовали тренинзима полазника ТА Типсаревић на теренима у СЦ „11. април“, са којима су радили тренери Раде Ђумић и Бојан Четник.

 

Детаљније Тренинзи млађих категорија у ТА Типсаревић

 

 

Тренер Раде Ђумић нам је рекао да се у СЦ „11. април“ одвијају тренинзи школе тениса у оквиру ТА Типсаревић, као и деце узраста до 12 и до 14 година. У Академију се највише јавља мале деце, узраста од 4 године, а у школи тениса се ради по програму tennis10’s, на терену буде 2 тренера са 8-10 деце. Идеја у академији је да како они расту да се врши селекција; деца старости до 10 година углавном учествују на турнирима у оквиру клуба, и клуб сматра да је у најранијем узрасту рано да учествују на турнирима изван клуба (мада клуб не спречава оне који желе да учествују).

 

Bojan Četnik, Treninzi mlađih kategorija u Teniskoj akademiji Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy, Sportski centar Olimp
Тренер Бојан Четник са малим тенисерима ТА Типсаревић

 

Раде Ђумић нам је рекао да деца узраста до 14 година углавном раде у групама, и да се клуб труди да деца не дођу само да одраде тренинг и да оду кући, него да се кроз тенис више друже и одрастају у амбијенту који пружа тениски клуб. Резултат није у првом плану, иако је битан.

 

„Идеја је да ми овде тениски ишколујемо децу, од најранијег узраста па до јуниорског, и да оне који желе да остану у тенису касније шаљемо на нашу главну локацију на Звездари. Треба времена, и ово што Јанко ради је у Србији нешто ново… Деца имају услове да се у свом клубу професионално баве тенисом, и мислим да је то озбиљна предност овог клуба у односу на остале.“

 

У паузи тренинга разговарали смо са такмичарима ТА Типсаревић Аном Саршон, Анђелом Симић, Нином Забрдац, Андреом Обрадовић, Нином Станивук и Алексом Дамјановићем, о томе шта највише воле да раде на тренинзима, о дружењу после тренинга, као и о овогодишњим резултатима.

 

Nina Zabrdac, Aleksa Damjanović, Treninzi mlađih kategorija u Teniskoj akademiji Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy, Sportski centar Olimp
Анђела Симић, Нина Забрдац и Алекса Дамјановић

 

Верујемо да ће систематско стварање сопственог такмичарског погона давати све запаженије резултате такмичара престижне српске академије!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *