O1 Properties Christmas Cup 2017 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

Турнир „O1 Properties Christmas Cup 2017“ U14 (Химки, Русија) пратићете на Малим играчима

И ове године ћемо почетком 2017. године по други пут извештавати са Tennis Europe турнира 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, O1 Properties Christmas Cup 2017, који се од 31. децембра 2016. до 8.јануара 2017. одржава у Химкију у Русији, и то захваљујући организатору, Тениској академији Островски из Химкија (предграђе Москве), који ће за наше читаоце обезбедити најновије информације, слике и занимљивости.

 

Турнир O1 Properties Christmas Cup U14 2017 биће одигран у Академији Александар Островски (Alexander Ostrovsky Academy) по четврти пут, а Tennis Europe jе прошлогодишњи турнир прогласио за најбоље организован турнир у 2015. години!

 

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Церемонија затварања турнира

 

Турнир је највише TE категорије, прве. Године 2016. на турниру су учествовали такмичари из 17 држава (Француске, Пољске, Шведске, Италије, Србије, Молдавије, Шпаније, Белорусије, Украјине и Велике Британије), а мечеве је гледало око 3.000 људи, међу њима и водећи људи Руске тениске федерације: Шамил Тарпишчев, Владимир Лазарев, Алексеј Селиваненко, Николај Давиденко…

Најбоља светска јуниорка Анастасија Потапова, иначе чланица Тениске академије Островски, освојила је овај турнир у синглу и у дублу 2014. и 2015. године. Године 2016. победница у синглу је била Украјинка Дарија Снигур, а у дублу Рускиње Дарија Астаков и Марија Шушарина. У конкуренцији дечака апсолутни победници су Руси: 2014. је турнир освојио Ален Авиџба, 2015. Тимофеј Скјатов, а 2016. Алибек Качмазов, док су прошле године у дублу тријумфовали наш Виктор Јовић и Пољак Давид Тацхала.

 

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Церемонија отварања, 3. јануар 2016.

Детаљније Турнир „O1 Properties Christmas Cup 2017“ U14 (Химки, Русија) пратићете на Малим играчима

 

На овогодишњем турниру учетвоваће деца из 25 европских држава, као и тимови Бугарске и Канаде! Као и претходних година, организатори ће се потрудити да им боравак у Химкију и Москви буде незабораван.

На православни Божић (7. јануара) прошле године сви посетиоци су уживали у дубл мечу између Елене Лиховчеве (селектора руске националне селекције U14) са Анастасијом Потаповом и Александер Красноруцкиј (селектор руске репрезентације дечака до 14 година) са Давидом Тацхалом. Некадашњи трећи играч света, Рус Николај Давиденко опробао се у улози коментатора.

За госте турнира O1 Properties Christmas Cup је прошле године била организована посета Црвеном тргу и главним знаменитостима Москве, и то у белој лимузини, коју је пратила поворка службених аутомобила!

 

 

Ове године организатори ће се потрудити да изненаде учеснике. Једна од новина је и декоративна расвета централног терена. Слика ће бити пројектована током уласка играча на терен, и током пауза. Током турнира биће организован ревијални меч прве тенисерке на ITF листи и победнице јуниорског Вимблдона 2016. године Анастасије Потапове и познате руске тенисерке Вере Душевине, уз специјалне ефекте и неонску расвету.

 

Квалификације почињу 31. децембар, а главни жреб са 48 јуниора и јуниорки 2. јануара. У дубловима учествује по 24 пара. Игра се на тврдој подлози (акрилној). Учествује укупно 160 такмичара, који ће бити смештени како у Академији, тако и у званичном хотелу Double Tree by Hilton, недалеко од терена.

Учесници турнира O1 Properties Christmas Cup ће се између мечева налазити у Player’s Village, где их чека богат програм – посета Црвеном тргу, разне радионице, забавне анимације са животињама, као и шампионати у фудбалу и тенису на PlayStation Battle, стоном тенису, сликање у фото-кабини и још много тога!

 

1 day left before an amazing event at @alexander_ostrovsky_academy ??#O1CHRISTMASCUP 2017☃️✨ #welcome #schooltennis #onesgm #nopoliticsjustsport

Видео запис корисника Alexander_Ostrovsky_Academy (@alexander_ostrovsky_academy) дана

 

 

Србију ће представљати тројица тенисера, сви су 2003. годиште – 1. носилац ће бити Хамад Међедовић, иначе 39. на Tennis Europe листи до 14 година, Стефан Поповић, 82. на листи, и Матеја Јанићијевић, 206. на европској ранг-листи.

 

 

Организацију турнира помогли су Регионална управа Москве, Одељење за социјалну политику и Градска администрација Химкија.

 

Генерални партнер је О1 Properties – приватна инвестициона компанија.

Технички партнер Баболат ће учесницима представити своје најновије производе и технологију.

Маркетиншка агенција ONE Sports Global Management је званични партнер турнира, а званична вода је «Arkhyz».

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *