Retrospektiva Letnjih prvenstava Srbije do 12 godina

У сусрет Летњем првенству Србије до 12 година – ретроспектива 2009-2018.

У ТК ЖАК у Сомбору 29. јуна 2019. године почиње Летње првенство Србије за дечаке и девојчице до 12 година. Знате већ да ћемо овај важан турнир пратити на Малим играчима, али пре тога мислимо да ће вам бити занимљиво да прочитате ретроспективу о Летњим првенствима Србије до 12 година, по годинама, од 2009. до 2018. године.

Први чланак на Малим играчима објављен у октобру 2013. године, тако да смо за период од 2014. до 2018. године користили наше извештаје а за претходне године смо користили податке и линкове са сајта ТК Спартак и www.atastars.rs, а за податке о најбољима на турнирима смо користили податке са сајта Тениског савеза Србије.

 

Детаљније У сусрет Летњем првенству Србије до 12 година – ретроспектива 2009-2018.

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

2018

 

Тениски савез Србије

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

 

Летње првенство Србије до 12 година, турнир А категорије, одржан је од 30. јуна до 5. јула 2018. године на теренима Тениског савеза Србије у Београду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Тихомир Бабић.

Тријумфовали су Миа Ристић (BOR) и Лазар Виријевић (REK).

Друго место су освојили Дуња Марић (SAJ) и Данијел Крстевски (KOV). Лазар је у финалу победио 6-3 6-1, а Миа је у узбудљивом мечу победила Дуњу 6-4 7-5.

Треће место у Србији су освојили Тодор Вукомановић (CZ) и Давид Ракић (REK), а код девојчица  Анђелија Марковић (DJU) и Јована Грујић (MIL).

Победници у дублу су Огњен Милић (PUM) и Алекса Станковић (TOP), који су у финалу победили Александра Жикића (TAŽ) и Николу Јовића (TAŽ)  7-5 6-0.

Победнице у дублу су биле Дуња Марић (SAJ) и Анђелија Марковић (DJU), које су у финалу победиле Јовани Грујић (MIL) и Клару Вају (CZ) 6-2 6-4.

 

 

Погледајте део финалног меча између Мие Ристић и Дуње Марић:

Део финалног меча између Лазара Виријевића и Данијела Крстевског. На снимку се налазе први део 1. сета, завршница 1. сета и завршница 2. сета (меча):

 

 

2017

 

Тениски савез Србије

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

 

Летње првенство Србије до 12 година, турнир А категорије, одржан је од 1. до 6. јула 2017. на теренима Тениског савеза Србије у Београду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Владимир Каић.

Победници су били Емилија Здравковић (TAŽ) и Алекса Писарић (MRD).

Друго место су освојили Лола Радивојевић (JAS) и Вук Рађеновић (GAZ). Алекса је у финалу победио Вука 7-6 1-6 6-3, а Емилија Лолу 6-1 6-0.

Треће место у Србији су освојиле Миа Ристић (BOR) и Тијана Сретеновић (GAZ), а код дечака Лазар Виријевић (REK) и Зоран Лудошки (GAL).

Победнице у дублу су биле Сања Ђурђевић (HAR) и Теодора Милић (WS); оне су у финалу победиле Тијану Сретеновић (GAZ) и Анђелу Лазаревић (STG) 6-7(5) 6-2 10-5.

Победници у дублу су били Зоран Лудошки (GAL) и Алекса Писарић (MRD), који су у финалу победили Данијела Крстевског (KOV) и Симеона Станковића (OLI) 6-1 6-2.

 

Погледајте већи део финалног меча између Алексе Писарића и Вука Рађеновића. Снимљен је мањи део 1. сета, већи део другог и читав трећи сет:

 

Погледајте готово цео финални меч између Емилије Здравковић и Лоле Радивојевић. Недостају само прва 3 гема 2. сета:

 

 

2016

 

TК ЖАК

Сомбор

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

 

Летње првенство Србије до 12 година, турнир А категорије, одржан је од 2. до 7. јула 2016. у ТК ЖАК у Сомбору, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Тибор Деметер.

Победници су били Лeа Рупњак (MRD) и Крста Петровић (KRA).

У финалу је Леа победила Андреу Обрадовић (TIP) 6-2 6-0, а Крста је победио Николу Зекића (ZSP) 6-4 6-2.

Треће место су освојили Лука Јовановић (MLA) и Лука Рупњак (MRD), а код девојчица Ања Петковић (HAR) и Фатма Идризовић (FET).

Лука Јовановић (MLA) и Лука Рупњак (MRD) су освојили титулу у дублу, пошто су у финалу победили зрењанински пар Зоран Лудошки / Немања Грујић из ТК Галеб 1890 резултатом 6-0 6-4.

 

 

 

2015

 

TК Zlatibor Springs

Златибор

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

 

 

Летње првенство Србије до 12 година, турнир А категорије, одржан је у ТК Zlatibor Springs на Златибору од 27. јуна до 2. јула 2015. године.

Победници су били Оливер Сабо Рац (SPA) и Наталија Сенић (OKG).

Оливер је у финалу победио свог клупског друга Петра Башића Палковића 6-2 7-6(5), а Наталија је савладала Ану Вилчек (DIN) 6-3 6-2.

Треће место су освојили Марко Живановић (STG) и Филип Мандовић (SPA), а код девојчица Ива Дивац (CZ) и Андреа Мрвић (BAS).

 

 

 

2014

 

ТЦ Новак

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

 

 

Летње првенство Србије до 12 година је одржано од 28. јуна до 3. јула 2014. године у Тениском центру Новак на Дорћолу.

Победници су били Горан Животић (ADV) и Анђела Видовић (SPA).

Горан је у финалу победио Уроша Јовића (PIR) са 6-4 3-6 7-6 (5), а Анђела је савладала своју имењакињу Анђелу Лопичић (HAR) 6-2 6-0.

Видовић је у полуфиналу победила Софију Ђунисијевић (KLS) резултатом 6-0 6-3, а Лопичић Иву Пантовић (HAR) са 7-5 6-4. Треће место код дечака су освојили Виктор Јовић (VIC) и Хамад Међедовић (FET).

 

 

Погледајте део финалног меча девојчица Анђела Видовић – Анђела Лопичић:

А ево и дела финалног меча дечака, између Горана Животића и Уроша Јовића:

 

 

 

2013

 

ТК Спартак

Суботица

Линк: www.tenis.rs

 

На тениским теренима ТК Спартак у Суботици је од 29. јуна до 4. јула 2013. године одржано НИС државно првенство у тенису за  дечаке и девојчице до 12 година. Учествовало је у обе категорије по 32 такмичара. У квалификацијама је било  по 20 такмичара у обе категорије и  за разлику од ранијих година било је много веће интересовање за ово државно првенство.

Највише успеха су имали такмичари из Партизана и Спартака који су освојили по једну титулу државног првака.

Код девојчица  финале су играле Анђела Скробоња (Спартак) и Ксенија Тмушић (Партизан). Победила је домаћа тенисерка  Анђела  Скробоња резултатом 3-6 6-2 7-5 и заслужено је освојила титулу  државног првака.

Код дечака  прво место освојио је члан београдског Партизана и веома талентовани млади тенисер од кога се и те како доста очекује у наредном периоду, Михајло Поповић. Он је у финалу лаганом и лежерном игром победио Кристиана Јухаса из Спартака резултатом 6-2 6-3.

Треће место су освојиле Јована Бабић Партизан) и Емилија Којчић (Динамо), а код дечака Јован Вучић (Нови Сад) и Виктор Јовић (Вршац).

Првенству није присуствовао нико из Тениског савеза Србије.

 

Mihailo Popović, Anđela Skrobonja, Kristian Juhas, Ksenija Tmušić, Letnje prvenstvo Srbije do 12 godina, Teniski savez Srbije Beograd, Teniski klub Spartak
Најбољи 2013. године у Суботици: Анђела Скробоња, Ксенија Тмушић, Михаило Поповић и Кристиан Јухас
Слике: www.tenis.rs

 

Mihailo Popović, Anđela Skrobonja, Kristian Juhas, Relja Dulić, Ladislav Demeter, Letnje prvenstvo Srbije do 12 godina, Teniski savez Srbije Beograd, Teniski klub Spartak
Најбољи 2013. године у Суботици: Михаило Поповић, Анђела Скробоња и Кристиан Јухас са тренерима Рељом Дулићем и Ладиславом Деметером
Слика: www.tenis.rs

 

 

2012

 

ТК Динамо

Панчево

Линк: www.atastars.rs

 

 

Летње првенство Србије до 12 година је одржано почетком јула 2012. године у ТК Динамо у Панчеву.

Победници су били Јована Вуковић и Бодин Жарковић, обоје из ТК Црвена звезда.

Јована је у финалу победила Сару Гвозденовић (ТК Тајминг) 6-1 3-6 6-1, а Бодин је победио Марка Миладиновића (Рекет клуб) 6-4 7-6.

Треће место су освојили Теодора Ристић (ТК ТАЖ) и Невена Соковић (ТК Нови Сад), односно Карим Бенџама (ТК Спартак) и Михајло Дробњаковић (TK Spin).

 

Iva Pantović, Letnje prvenstvo Srbije do 12 godina, Teniski savez Srbije Beograd, Teniski klub Dinamo Pančevo
Најбољи 2012. године
Слика: www.atastars.rs

 

 

2011

 

TK Euroclub

Зајечар

 

Турнир је одржан од 6. до 11. јуна 2011. године у ТК Euroclub у Зајечару.

Победници су били Миомир Кецмановић (DJU) и Наталија Поповић (TP).

Финалисти су Игор Хајдуковић (PAR) и Слађана Совиљ (ŽAK), а трећепласирани Борис Бутулија (CZ) и Немања Поповић (CZ), а код девојчица Адина Гуцуљ (POL) и Јована Вуковић (CZ).

 

 

2010

 

ТК ЖАК

Сомбор

 

Турнир је одржан од 7. до 12. јуна 2010. године у ТК ЖАК у Сомбору.

Победници су били Миомир Кецмановић (DJU) и Николина Јовић (SLO).

Финалисти су Александар Недељковић (SPS) и Анастастија Чобановић (SMC), а трећепласирани Лука Тасић (JED) и Срђан Шћепановић (ASN), а код девојчица Јована Вуковић (CZ) и Нина Марјановић (CZ).

 

2009

 

ТК Спартак

Суботица

 

Турнир је одржан од 10. до 15. јуна 2009. године у ТК Спартак у Суботици.

Победници су били Филип Грбић (ENS) и Ивана Јоровић (CA).

Финалисти су Игор Коларић (ŽAK) и Ивана Цвијетић (CZ), а трећепласирани Душан Вукичевић (GS) и Милан Дринић (ENS), а код девојчица Јелена Лукић (CZ) и Јована Маринковић (CZ).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *