Retrospektiva letnjih prvenstava Srbije do 14 godina, Letnje prvenstvo Srbije do 14 godina, Teniski savez Srbije

У сусрет Летњем првенству Србије до 14 година – ретроспектива 2010-2020.

На теренима Тениске академије Живковић у Нишу 22. маја 2021. године почиње Летње првенство Србије за дечаке и девојчице до 14 година. Као и увек, овај важан турнир ћемо интензивно пратити на Малим играчима, али пре тога је занимљиво подсетити се свих летњих првенстава Србије до 14 година, по годинама, од 2010. до 2020. године.

Први чланак на Малим играчима објављен у октобру 2013. године, тако да смо за период од 2014. до 2020. године користили наше извештаје а за претходне године смо користили податке

са сајта Тениског савеза Србије.


Детаљније У сусрет Летњем првенству Србије до 14 година – ретроспектива 2010-2020.

2020

ТК Меридиана

Нови Сад

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, од 22. до 27. августа 2020. године у ТК Меридиана у Новом Саду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Марко Петровић.

Огњен Милић (DRI) и Ана Савковић (DRI) су били победници, а финалисти су били Тодор Вукомановић (CZ) и Милица Поповски (DIN) финалиста. Огњен је у финалу победио Тодора 6-1 6-0, док је Ана је савладала Милицу 7-6(0) 6-3.2019

TСС

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, одржан је од 15. до 21. јуна 2019. на теренима ТК Партизан у Београду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Владимир Ерг.

Зоран Лудошки (GAL) и Миа Ристић (BOR) су победници Летњег првенства Србије до 14 година. Финалисти су Алекса Писарић (MRD) и Лара Стојановски (DRI). Зоран је у финалу победио Алексу 6-3 6-3, а Миа је победила Лару 6-1 6-1. Треће место у Србији су освојили Ромео Хаџимехмедовић (DJU) и Вук Рађеновић (GAZ), а код девојчица Јована Грујић (SOL) и Теодора Милић (WS). Победници у дублу су Александар Даскаловић (KOL) и Никола Лулић (KOL), а у конкуренцији девојчица су Јована Грујић (SOL) и Анђела Лазаревић (SPL).
Погледајте снимак финалног меча дечака и девојчица:


2018

TСС

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, одржан је од 16. до 22. јуна 2018. на теренима Тениског савеза Србије у Београду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Стефан Чукић.

Победници су били Лука Јовановић (OLI) и  Фатма Идризовић (FET). Финалисти су Бранко Ђурић (OLI) и Дарја Шувирђонкова (ENS). Лука је у финалу победио 6-3 6-3, а а Фатма 6-4 6-1.

Треће место у Србији су освојили Крста Петровић (FP) и Никола Зекић (ZSP), а у конкуренцији девојчица Доротеа Милосављевић (CZ) и Миа Ристић (BOR).Комплетан снимак финалног меча на Летњем првенству Србије за дечаке до 14 година, између Луке Јовановића и Бранка Ђурића:


2017

TСС

Београд

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, одржан је од 27. маја до 1. јуна 2017. на теренима Тениског савеза Србије у Београду, у организацији Тениског савеза Србије. Врховни судија турнира био је Стефан Чукић.

Победници су били Наталија Сенић (RAO) и Филип Мандовић (SPA).

У финалном дуелу против другара из суботичког ТК Спартак Оливера Сабо Раца (SPA) победио је 6-3 6-3, а Наталија је у финалу победила Дарју Шувирђонкову (ENS) 6-1 6-0.

Треће место у Србији су освојили Стефан Поповић (CZ) и Лука Јовановић (GAL), а код девојчица Ана Вилчек (DIN) и Миа Марјановић (VOJ).

Погледајте део првог сета полуфиналног меча Дарја Шувирђонкова – Ана Вилчек:

2016

ТК Слобода

Чачак

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, одржан је од 28. маја до 1. јуна 2016. у ТК Слобода у Чачку, у организацији Тениског савеза Србије.

Победници су били Урош Јовић (PIR) и Јелена Марјановић (CZ).

Урош је у финалу савладао Димитрија Зупца (NNS) 7-6(2) 6-4, док је Јелена победила Наталију Сенић (OKG) 6-2 6-3.

Треће место у Србији до 14 година освојили су Душан Милановић (SOL) и Александар Михаиловић (SUN), а код девојчица Ива Пантовић (HAR) и Миа Марјановић (VOJ).


2015

TК Спартак

Суботица

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година, турнир А категорије, одржан је у ТК Спартак у Суботици од 30. маја до 4. јуна 2015. године.

Победници су били Михаило Поповић (BAS) и Анђела Скробоња (SPA).

Михаило је у финалу победио Кристиана Јухаса (SPA) 6-1 6-0, а Анђела је победила Емилију Којчић (DIN) 6-3 1-6 7-5.

Треће место су освојили Душан Обрадовић (JEC) и Виктор Јовић (VIC), односно Јована Бабић (PAR) и Елена Миловановић (KLS).
2014

ТК Динамо

Панчево

Линк, дечаци: Мали играчи

Линк, девојчице: Мали играчи

Летње првенство Србије до 14 година је одржано од 31. маја до 5. јуна 2014. године у ТК Динамо у Панчеву.

Победници су били Марко Миладиновић (REK) и Теодора Ристић (TAŽ).

Марко је у финалу је победио Михаила Поповића (BAS)  7-6(1) 6-0, а Теодора је у финалу победила Николину Џунов (PAR) 6-4 6-2.

Треће место су освојили Стефан Гажо (WIN) и Бодин Жарковић (CZ), а код девојчица Драгиња Вуковић (TRI) и Сара Гвозденовић (TMG).

Погледајте део финалног меча дечака: Михаило Поповић – Марко Миладиновић:
2013

Тениска академија Живковић

Ниш

Линк: Тениски савез Србије

На тениским теренима Tениске академије Живковић у Нишу је од 25. до 30. маја 2013. године одржано НИС летње првенство Србије за  дечаке и девојчице до 14 година.

Победници су били Никола Димитријевић (ТАЖ) и Кристина Милетић (IVS).

Друго место су освојили Алекса Бућан (Црвена звезда) и Олга Даниловић (Партизан).

Треће место су освојиле Миа Мијатовић (Црвена звезда) и Тијана Спасојевић (Црвена звезда), а код дечака Душан Рајић (ТАЖ) и Перо Цвјетиновић (INS).


2012

ТК Партизан

Београд

На теренима TК Партизан у Београду је од 26. до 31. маја 2012. године одржано Летње првенство Србије за  дечаке и девојчице до 14 година.

Победници су били Миомир Кецмановић (Ђукић) и Николина Јовић (Слобода).

Друго место су освојили Александар Недељковић (SPS) и Нина Марјановић (Црвена звезда).

Треће место су освојиле Наталија Поповић (Tennis Point) и Ивана Ђорђевић (Sportland), а код дечака Милош Раденковић (ТК Спин) и Бодин Жарковић (Црвена звезда).


2011

TK Партизан

Београд

Турнир је одржан од 16. до 21. маја 2011. године у ТК Партизан у Београду.

Победници су били Филип Грбић (Елит) и Ивана Јоровић (CA).

Финалисти су Душан Вукичевић (GS) и Николина Јовић (Слобода), а трећепласирани Владимир Хакач (Трим) и Данило Вукотић (ТАЖ), а код девојчица Милица Панић (Партизан) и Тамара Томић (Олимп).


2010

ТA Elite

Нови Сад

Турнир је одржан од 17. до 22. маја 2010. године у ТA Elite у Новом Саду.

Победници су били Огњен Шуњеварић (Црвена звезда) и Дејана Радановић (Ас).

Финалисти су Петар Чонкић (Ас) и Џина Миловановић (SOP), а трећепласирани Страхиња Ракић (Црвена звезда) и Душан Вукичевић (GS), а код девојчица Нина Стојановић (TEM) и Катарина Јовановић (SET).


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *