Nina Pešić, Aleksandar Marković, Teniski klub Premium tenis Beograd

Успешна летња сезона у Премиум тенису

Тениски клуб Премиум тенис из Београда је такмичарски оријентисани клуб, а његови такмичари су током летње сезоне имали много успеха, на међународном и на домаћем плану.

У среду 4. септембра 2019. године смо присуствовали јутарњем тренингу такмичара Премиум тениса на теренима ТК Вождовац на Бањици, и искористили ту прилику за разговор са члановима и тренерима овог београдског клуба.

 

 

Детаљније Успешна летња сезона у Премиум тенису

 

Стефан Живковић (2001. годиште) је првопласирани на сениорској ранг-листи Тениског савеза Србије и у последњих два месеца освојио је један турнир, једанпут био финалиста, и 4 пута играо у четвртфиналу. У наредном периоду такмичиће се на фјучерс турнирима у Тунису и у Кореји.

Стефан Зековић (2003. годиште) је ове сезоне играо два финала до 16 година, а на турниру до 18 година дошао је до четвртфинала. Спрема се да током зимске сезоне игра ITF турнире, и домаће турнире до 18 година.

 

Nina Pešić, Teniski klub Premium tenis Beograd
Нина Пешић (5 и по година)

 

Менаџер Премиум тениса Срђан Јовановић задовољан је резултатима деце из клуба, како оних старијих, тако и млађих такмичара. Кад је реч о млађем узрасту, најзначајније резултате постигли су Марко Нешић (2007. годиште), Јелена Гојковић (2005) и Клара Ваја (2006).

 

Марко Нешић је на ETA U12 MIŠINOM MEMORIJALU у ТА Типсаревић играо у финалу дубла и у четвртфиналу сингла. Клара Ваја и Јелена Гојковић освојиле су две међународне титуле у дублу: на ETA U14 Tempo Company Open 2019 у ТК Ђукић и на ЕТА турниру у Битољу. У синглу су обе већ међу 200 најбољих играчица у Европи, и имале су неколико одличних резултата на ЕТА турнирима и у синглу (Јелена је у Суботици играла у полуфиналу, а Клара је на неколико турнира играла у четвртфиналу).

 

 

Срђан Јовановић је рекао да је играчица Премиум тениса Нина Здравковић током лета отишла на колеџ, у Дакоту. Кад је реч о старијим такмичарима, они са успехом наступају на ITF турнирима: Стефан Спасојевић, Михаило Радосављевић, Стефан Зековић. Стефан Спасојевић је играо у полуфиналу Летњег првенства Србије до 18 година, а Стефан Живковић је први а Михаило Радосављевић други на сениорској ранг-листи ТСС. У Премиум тенису је од недавно у комплетном тренажном процесу и Белорускиња Софија Баталова.

Менаџер Премиум тениса нам је рекао да је досадашњи кондициони тренер Александра Петровић отишла у Дубаи да ради, и да је у клуб уместо ње дошао млади кондициони тренер Михајло Берић. Такође, у клубу има и мање деце која почињу да се такмиче на турнирима, и да је клуб отворен за сву децу која желе да уђу у тренажни процес. Клуб настоји да извуче максимум из све деце, и ради као једна академија у малом. Тренери прате децу на турнирима, раде на социјализацији деце и на томе да постану људи.

 

Stefan Zeković, Mihailo Radosavljević, Vanja Vojinović, Mihajlo Berić, Teniski klub Premium tenis Beograd
Стефан Зековић, Вања Војиновић и Михаило Радосављевић раде кондицију са тренером Михајлом Берићем

 

Нови кондициони тренер у Премиум тенису Михајло Берић рекао је да се добро уклопио у рад клуба и да интензивно сарађује са тениским тренерима, како би рад прилагодио сваком играчу, према ономе што је сваком играчу потребно. До краја летње сезоне углавном се тренира на подлози на којој ће играчи и играти турнире.

Тенисери Премиум тениса такмичиће се наредних недеља на више међународних и домаћих турнира, и желимо им да наставе да нижу успехе!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *