Olga Danilović, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

Олга Даниловић првакиња Европе до 16 година

Појединачно првенство Европе за девојчице и дечаке до 14, 16 и 18 година, у организацији Tennis Europe Junior Tour, одржано је претходне недеље. До 14 година је играно у пољском Плзењу, до 16 у Москви, у Русији, а до 18 у швајцарском Клостерсу.

 

24.07.16.  18.05 h

Олга Даниловић је првакиња Европе у тенису до 16 година! Браво Олга, донела си радост читавој тениској Србији!!!

У финалу Појединачног првенства Европе до 16 година у Москви данас је савладала 1. носитељку, Пољакињу Игу Свјатек 6-3 6-1, и тако заокружила импресиван наступ на читавом турниру, на којем је изгубила само један сет, и то у 2. колу!

Првак Европе код дечака је Шпанац Карлос Санчез Ховер, који је у финалу победио сународника Рафаела Изкуерде Лукеа 0-6 7-6(4) 6-2.

 

 

23.07.16.  18.00 h

Олга Даниловић се пласирала у финале Појединачног првенства Европе до 16 година у Москви! Честитамо!

Марко Миладиновић је нажалост предао свој полуфинални меч Шпанцу Карлосу Санчезу Ховеру при резултату 2-5 у 1. сету.

Олга је победила Чехињу Луси Канкову 6-1 6-1, и сутра ће у финалу играти против 1. носитељке Пољакиње Иге Свјатек. Срећно Олга!

Детаљније Олга Даниловић првакиња Европе до 16 година

Olga Danilović, Marko Miladinović, Tamara Malešević, Marko Đoković, Ladislav Demeter, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Олга Даниловић, Марко Ђоковић, Марко Миладиновић, Ладислав Деметер и Тамара Малешевић

22.07.16.  15.02 h

 

Олга Даниловић и Марко Миладиновић ушли су у полуфинале Појединачног првенства Европе до 16 година у Москви! Браво!

Нажалост, Виктор Јовић је у четвртфиналу Појединачног првенства Европе до 14 година у Плзењу изгубио од 1. носиоца, Чеха Далибора Сврчине 2-6 1-6.

 

Олга је у четвртфиналу победила Францускињу Клару Бурел 6-2 6-4, а Марко Хрвата Дујета Ајдуковића 6-4 6-4.

Олга (2. носитељка) ће сутра у полуфиналу у 10 h играти против Чехиње Луси Канкове, 4. носитељке, а Марко (2. носилац) у исто време против Шпанца Карлоса Санчеза Ховера.

 

 

Olga Danilović, Marko Miladinović, Anda Karanušić, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Олга Даниловић, Марко Миладиновић и Сплићанка Анда Каранушић

 

 

21.07.16.  18.02 h

Најперспективнији српски млади тенисери Виктор Јовић, Олга Даниловић и Марко Миладиновић постигли су данас велики успех пласманом у четвртфинале првенства. Честитамо им и желимо им да стигну до самог краја турнира!

 

Viktor Jović, Nikita Kashirin, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 14 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Виктор Јовић и Никита Каширин
Слика: Jet Tanaka
www.facebook.com/EuropeanJuniorChampionships14UPilsen

Наш најбољи јуниор Миомир Кецмановић ушао је 4. коло Првенства до 18 година, где ће играти против Естонца Матиаса Сиимара.

 

 

Miomir Kecmanović, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 18 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Миомир Кецмановић у Клостерсу

 

На Појединачном првенству Европе до 14 година у Плзењу од српских такмичара су поред Виктора наступили и Урош Јовић, Јелена Марјановић и Наталија Сенић.

 

Виктор Јовић ће сутра у четвртфиналу играти против 1. носиоца, Чеха Далибора Сврчине.

 

Viktor Jović, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 14 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Виктор Јовић

 

Урош Јовић је стигао до 3. кола, у којем је изгубио од Израелца Александера Гапоненка 1-6 3-6, док је Наталија изгубила у 1. колу од Швеђанке Марије Петровић 3-6 1-6, а Јелена у 2. колу од Италијанке Меланије Делаи 2-6 1-6.

Од такмичара из земаља окружења наступили су Будимир Томановић из Црне Горе, Ведран Радоњанин и Ђорђи Јанкуловски из Македоније, Борна Девалд и Ловро Суевич из Хрватске, Ајдин Мухаремовић и Лео Пуљић из Босне и Херцеговине и Ник Јурјевич и Блаж Видович из Словеније. У конкуренцији девојчица играла је Катарина Тривић из Босне и Херцеговине (изгубила у 2. колу), Ана Ристевска из Македоније, Пиа Ловрич из Словеније, Сара Залукар из Хрватске, док су се Хрватица Ноа Крзнарић и Словенка Жива Фалкнер пласирале у четвртфинале.

 

 

Малтежанка Франческа Цурми која живи у Београду завршила је такмичење у 3. колу, а на првенству је учествовала и Маја Додик из Босне и Херцеговине.

 

На Појединачном првенству Европе до 16 година у Москви Олга Даниловић ће сутра у четвртфиналу играти против Францускиње Кларе Бурел, а Марко Миладиновић против Хрвата Дујета Ајдуковића.

 

Ladislav Demeter, Marko Miladinović, Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Марко Миладиновић са тренером репрезентације Ладиславом Деметером

 

Поред Марка, на турниру је од српских тенисера наступио Михаило Поповић, који је у 2. колу изгубио од Шпанца Рафаела Искуердо Лукуа 7-6(5) 2-6 3-6. Код девојака је на првенству играла и Тамара Малешевић, која је у 2. колу изгубила од Израелке Лине Глушко 2-6 3-6. Марко и Михаило, односно Олга и Тамара наступају заједно у дублу.

 

Од такмичара из држава окружења на Првенству Европе су играли Немања Малешевић (до 2. кола) и Лукас Томић (1. коло) из Босне и Херцеговине, Обрад Марковски из Македоније (изгубио у 1. колу), Адмир Календер из Хрватске (до 3. кола) и поменути Хрват Дује Ајдуковић, који ће играти против Марка у четвртфиналу.

 

Са нашим такмичарима је тренер репрезентације Ладислав Деметер.

 

 

Резултати до четвртфинала, дечаци до 14 година:

 

Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 14 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати до четвртфинала, девојчице до 14 година:

 

Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 14 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати до четвртфинала, младићи до 16 година:

 

Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати до четвртфинала, девојке до 16 година:

 

Pojedinačno prvenstvo Evrope u tenisu do 16 godina, 2016 European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Извор:

Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *