Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića, Za trening su potrebne sprave - i gedžet

За тренинг су потребне справе – и геџет

Данашњи текст посвећујем свима који би желели да пробају тренинг без партнера. Често се дешава да нам се игра тенис а да немамо партнера или тениски зид. Само воља. У том циљу, као што сам већ писала, помажу нам савремене технологије али и справе на „сопствени погон“.

 

Последњих година на тржиште је пласирано небројено артикала, справа, машина, мини-компјутера и сличних ствари који могу послужити квалитетном спортском тренингу. Морам признати да сам у том смислу традиционалиста – више волим да се такмичим са саиграчем на терену него машином (која је непогрешива али демотивишућа), мада је добро што за сваког постоји избор.

 

И, дефинитивно за неког ко жели да се бави спортом у слободно време, изговори не постоје.

Детаљније За тренинг су потребне справе – и геџет

С тим у вези, ево пар асистената који би могли послужити тој сврси, по мом избору. Цене нису високе, тако да могу бити и прилика за поклон током предстојећих празника.

 

Заслужено први на листи је Паметни сензор који долази из компаније Сони – уређај малих димензија а великих могућности. Једноставан је за употребу, а све што вам треба јесте рекет и рачунар на који ћете га повезати преко блутута. Осим параметара саме игре као што су трајање и врста ударца који користите на тренингу, сензор мери фреквенцију срца, потрошњу калорија, има могућност live-a.

 

Слоган који прати овај геџет је Turn your game on, а можете га купити за 200 долара.

 

 

Уколико немате партнера и тениски зид, предлажем Lobster Elit – машину за избацивање лоптица. Кратке, дугачке, високе, ниске. Сами подешавате начин избацивања и темпо кретања лопти. Полако али сигурно овај тренд улази на тржиште Србије, тако да већ сада можете пробати игру 1:1 „са машином“ у појединим клубовима. Предност ове врсте тренинга је вишеструка: нема погрешних удараца од стране партнера, сами бирате врсту и начин удараца, играте тенис у тишини. Цена машине је око 800 долара.

 

 

Имајући у виду да горњи и доњи екстремитети трпе највећи пристисак током тениске игре, справа Pullup&Dip сасвим сигурно може помоћи јачању мишића тих делова тела. Као део загревања пред тренинг или након тога, сасвим је свеједно. Оно што је занимљиво јесте да справу можете носити са собом, закачити је за дрво, зид. Цена : 280 долара.

 

 

Како бих комплетирала причу, за крај предлажем вортекс MiixR –двоструког  пријатеља љубитеља спорта, који може послужити као пуњач и термос за пиће. Хидратација организма изузетно је важна због појачаног знојења. За кратко време, MiixR нам може направити напитак од воћа или поврћа. Снага апарата је 1.500 mAh, запремина 600 ml, а цена је око 55 долара.

 

 

Сви артикли доступни су за онлајн куповину преко Амазона или званичних сајтова произвођача.

 

До наредног писања, спортски поздрав

ЈаМарија

 

 

 

Извор:

http://www.tkpetarmisic.com/blogjamarija/

 

 

Teniski trener Marija Mišić, Teniski klub Petar Mišić Novi Sad
Марија Мишић

 

Мој мото: „Буди упоран и издржи, успех је пред вратима. Кад год је тешко имај на уму да без напорног рада на себи нема напретка и размене добре енергије са окружењем“.

 

Марија Мишић је дипломирани професор спорта и физичког васпитања.

Лиценцирани је тениски тренер од стране Тениског савеза Србије.

Прве тениске кораке направила је на теренима новосадске Војводине. Воли рад са децом, нарочито почетницима – девојчицама и дечацима предшколског и школског узраста. Поседује дозволу за рад као и лиценцу за међународни програм Tennis 10’S.

 

 

О ТК Петар Мишић

http://www.tkpetarmisic.com/

 

Љубав према тенису породице Мишић датира од средине прошлог века, када је Петар Мишић (1940-2009) почео да се бави белим спортом. Прво у сингл, па у дубл конкуренцији.

Тренинзи, такмичења, победе и порази део су свакодневне спортске приче. Тако је било и онда.

У пару са Миленком Хабеншусом, Петар је освајао најзначајне турнире тадашње Југославије. Био је председник Тенис клуба Војводина, организатор важних турнира, врховни тениски судија егзибиционих мечева.

Дуго година преносио је своје знање и искуство на младе тенисере. Радио је и као тениски тренер у Немачкој.

Његове ћерке, Александра и Марија, (на слици) настављају породичну спортску причу. Оснивају тенис клуб Петар Мишић и раде као тренери.

Клуб је изузетно поносан што сваке године, у сарадњи са Тениским савезом Војводине и Тениским савезом ветерана Војводине, организује Меморијални турнир “Петар Мишић”. Дводневни Меморијал одржава се у знак сећања на познатог тенисера бивше СФРЈ, спортског радника и тениског тренера. Јуниорски шампион велике Југославије у дублу са Миленком Хабеншусом, шездесетих година прошлог века, владао је у конкуренцији чувених Сплићана Николе Пилића и Жељка Франуловића.

„Меморијал Петра Мишића“ има за циљ промоцију тениса као идеалног спорта за све узрасте, и окупља велики број љубитеља белог спорта који кроз рекреацију склапају пословна и лична пријатељства.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *