Petar Teodorović, Nikola Četnik, Eddie Herr International Championships 2017, Brandeton, Florida, USA

Завршен Eddie Herr International Junior Championships 2017 на Флориди

Међународни јуниорски тениски турнир „Еди Хер“ је уз Оранж Боул највећи јуниорски турнир на свету. 2017. године је одржан је од 22. новембра до 3. децембра у Брадентону, на Флориди, у Сједињеним Америчким Државама.

Турнир је основан 1987. године у част Едија Хера, човека који је међу најзаслужнијима за развој јуниорског тениса (он је 1947. године организовао први Оранж Боул). На овом турниру учествовали су и Роџер Федерер, Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Марди Фиш, Давид Налбандијан… Турнир се одржава у IMG академији Ника Болетијерија.

2015. године је наш Миомир Кецмановић освојио титулу у конкуренцији до 18 година, а 2016. године је Виктор Јовић освојио титулу у дублу.

 

Турнир се игра у старосним групама до 12, 14 и 16 година, а за разлику од претходних година, на овогодишњем турниру је из Србије учествовао само Петар Теодоровић.

Детаљније Завршен Eddie Herr International Junior Championships 2017 на Флориди

Петар је у синглу такмичење завршио у 1. колу, изгубивши од Американца Јонаха Брасвела 0-6 4-6, док је у дублу играо са Американцем Бравом, и у 2. колу су изгубили од америчког пара Бернард/Мајо (1. носилаца) 0-6 1-6.

 

 

Петар ће учествовати и на јуниорском „Оранж Боулу“ који почиње за десетак дана, и верујемо да ће постићи бољи резултат него на „Еди Херу“!

 

У конкуренцији до 12 година победници „Еди Хера“ су Американац Јунченг Шанг и Чехиња Бренда Фрухвиртова.

У старосној групи до 14 година најбољи су били Јапанац Шинтаро Мочизуки и Американка Вивијан Овруцки. Поменимо и да је Бугарка Дарија Радулова играла у полуфиналу сингла и у финалу дубла!

 

 

Код младића до 16 година победио је Американац Роналд Хохман, а код девојака Американка Катрина Скот.

 

Eddie Herr International Championships 2017, Brandeton, Florida, USA

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *