TA Tipsarević Beograd, TK Dril Beograd, Slobodan Ranković, Rade Đumić, Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, kvalifikacije, Region Beograda

Завршене квалификације за Екипно првенство Србије до 14 година

Квалификациони турнири за Екипно првенство Србије за дечаке и девојчице до 14 година одиграни су од 31. маја до 2. јуна у три региона Србије, а најбољих 8 екипа се квалификовало за финални турнир, који ће бити одржан од 6. до 8. септембра 2018. Екипно првенство Србије игра се у организацији Тениског савеза Србије, а директор екипних такмичења је Стефан Чукић.

Укупан број пријављених мушких екипа је 17, у четири региона, а женских екипа је 13 у четири региона.

Такмичења су одржана у следећим клубовима:

Тениски савез Војводине: ТК Кикинда – дечаци, ТК Младост – девојчице

Тениски савез Београда: TK Top Ten – дечаци, TK White Star – девојчице

Тениски савез Источне Србије: ТК Костић – дечаци, ТК ТАЖ – девојчице

Тениски савез Западне Србије и Шумадије: пријављена једна мушка и једна женска екипа (такмичење у том региону је отказано)

 

Детаљније Завршене квалификације за Екипно првенство Србије до 14 година

 

Победници квалификационог турнира аутоматски учествују у финалу (укупно четири екипе). Поред победника квалификационих турнира екипе могу да изборе финални турнир као финалисти квалификационог турнира (највише четири екипе) под условом да имају бар једну победу на квалификационом турниру. Ако једна или више екипа финалиста НЕМА бар једну победу његово или њихова места ће заузети најбоље рангирана екипа/е из других региона под условом да имају барем ЈЕДНУ победу на регионалном екипном такмичењу. У случају истог броја бодова у рангирању, екипа се одређује жребом. Ако не постоји екипа са једном победом, место на финалном турниру остаје упражњено.

Сви мечеви се рачунају за ранг-листу Тениског савеза Србије. Формат једног екипног меча је три сингл и један дубл меч. Минималан број чланова једне екипе је 3 (три) играча.

 

 

РЕГИОН ВОЈВОДИНЕ

Победници турнира за регион Војводине су девојчице из ТК Динамо Панчево и дечаци из ТК Спартак Суботица, док су друго место освојили девојчице из ТК ЖАК Сомбор и дечаци из ТК Кикинда. Честитамо!

Треће место код девојчица је освојио ТК Младост Панчево, а код дечака ТК Војводина Нови Сад и ТК Младост Панчево. Пето место код дечака је освојио ТК Динамо Панчево.

 

 

Резултати полуфинала, девојчице:

ТК ЖАК – ТК Младост 3-1

ТК Динамо је био слободан у полуфиналу

Финале: ТК Динамо – ТК ЖАК 3-1

 

Резултати полуфинала, дечаци:

ТК Спартак – ТК Младост 4-0

ТК Кикинда – ТК Војводина 2-2 (ТК Кикинда је имао бољи гем количник)

Финале: ТК Спартак – ТК Кикинда 4-0

 

 

РЕГИОН БЕОГРАДА

Победници турнира за регион Београда су девојчице и дечаци из ТА Типсаревић, док су друго место освојиле девојчице из ТК Дрил и дечаци из ТК Колонија. Честитамо!

Треће место код девојчица су освојили TK Classics и TK White Star, а код дечака Рекет клуб и ТК Газела. Пето место код девојчица је освојио ТК Ђукић, а код дечака TK Classics, ТК Црвена звезда и ТК Дрил.

У финалу девојчица је ТА Типсаревић победио ТК Дрил 2-2 (одлучио је гем количник), а ТА Типсаревић је победио ТК Колонија 3-1.

 

Погледајте делове финалних мечева. Дечаци су играли у TK Top Ten, а у финалу су играли ТА Типсаревић и ТК Колонија. У дублу су играли Никола Јовановић и Огњен Гајић за ТА Типсаревић, и победили су Алексу Мишића и Никшу Арсића из ТК Колонија 6-1 6-3. Лав Вишковић (ТА Типсаревић) је победио Александра Даскаловића (ТК Колонија) 7-6 6-1.

Девојчице су финални меч играле у ТК White Star. Погледајте снимак 2. сета и супер тај-брејка меча између ТК Дрил и ТА Типсаревић, Дрил је победио 7:5 6:7(6) 10:8. За ТК Дрил су играле Сања Ђурђевић и Лара Стојановски, а за ТА Типсаревић Анђелија Николић и Нина Забрдац.

Разговарали смо и са организатором турнира, директором TK White Star Зораном Митићем, о томе да ли је све протекло у реду, као и како је задовољан наступом своје екипе. Тренере финалиста Радета Ђумића (ТА Типсаревић) и Слободана Ранковића (ТК Дрил) питали смо колико су задовољни игром и резултатима својих екипа, и замолили смо их да упореде данашња екипна такмичења са екипним турнирима из времена када су они били јуниори.

 

 

 

TA Tipsarević Beograd, Bojan Četnik, Dejan Vukojičić, TK Kolonija Beograd, Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, kvalifikacije, Region Beograda
Финалисти турнира из ТА Типсаревић и ТК Колонија са тренерима Бојаном Четником и Дејаном Вукојичићем

 

Резултати, девојчице:

Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, kvalifikacije, Region Beograda

 

Резултати, дечаци:

Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, kvalifikacije, Region Beograda

 

 

РЕГИОН ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ

Победници турнира за регион источне Србије су дечаци из ТК Костић Ниш и девојчице из Тениске академије Живковић из Ниша. Друго место су освојили дечаци из ТК ТАЖ Ниш и девојчице из ТК Магнет Књажевац. Честитамо!

У финалу су у конкуренцији девојчица за ТАЖ су играле Ања Станковић, Мина Милосављевић и Сара Милосављевић, а за ТК Магнет из Књажевца Софија Крстић, Марија Кукић и Јана Милосављевић. Победила је екипа Тениске академије Живковић резултатом 4:0.

 

Sofija Krstić, Marija Kukić, Jana Milosavljević, Anja Stanković, Sara Milosavljević, Mina Milosavljević, Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, kvalifikacije, Region istočne Srbije
Екипе финалисткиња: Сара Милосављевић, Мина Милосављевић, Ања Станковић, Софија Крстић, Јана Милосављевић и Марија Кукић

 

 

У источној Србији је и код девојчица и код дечака било пријављено три екипе (за дечаке немамо резултате), а у полуфиналу девојчица је ТК Магнет Књажевац у Тениској академији Живковић у Нишу победио ТК Ас Тимок Зајечар 3-1. ТК ТАЖ из Ниша је био слободан у полуфиналу, а финални меч ће по договору актера бити одигран 9. маја, када се девојчице из ТАЖ-а врате са турнира у Македонији.

 

Такмичар ТК Костић Вељко Цветковић, који је на ЕТА U14 турниру у Битољу играо у четвртфиналу, јутрос је у 5 ујутру стигао у Ниш да би играо за свој клуб, а сутра иде у Скопље на други ETA турнир. Свака част Вељко! ?

 

 

 

У жељи да што више клубова узме учешћа у Екипном првенству Србије, Тениски савез Србије је за клубове обезбедио следеће погодности:

За квалификациони турнир:

  • Плаћене путне трошкове по дану учествовања за екипе чији клуб се налази више од 30 км од места одржавања такмичења (гориво и путарине за једно возило)
  • Фиксни износ, по дану учествовања од 4.000 динара по екипи за потребе

За финални турнир:

  • Плаћене путне трошкове за екипе чији клуб се налази више од 30 км од места одржавања такмичења (гориво и путарине за једно возило)
  • Смештај за екипе чији клуб се налази више од 30 км од места одржавања такмичења (док су у такмичењу)

 

 

Такође, Тениски савез Србије ће најуспешнијим такмичарима доделити:

  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 14 година, Wild Card за турнире из календара Tennis Europe до 14 или 16 година за главни турнир (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 18 година, Wild Card за турнире из календара ITF Juniors до 18 година за главни турнир или Wild Card за турнире из календара ITF Pro Circuit (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 14 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 18 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Све победе на екипном такмичењу (без обзира на таблу) се бодују за ранг-листу ТСС и важе 365 дана, са могућношћу преношења у старију узрасну категорију

*Такмичарски одбор ТСС ће прецизније одредити критеријум „најуспешнијег учесника“ до пре почетка такмичења.

Клубови који буду учествовали у екипном такмичењу имаће приоритет приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона.

Сви клубови који су организатори турнира из календара Tennis Europe или ITF су у обавези да учествују на бар једном екипном такмичењу у календарској години (изузетак су клубови који организују турнире из календара ITF Pro Circuit).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *