Kampanja Možemo bolje zajedno, Dečiji svet tenisa, Mali igrači

Желимо боље, можемо боље… сви заједно

Заједно са пријатељима из Дечијег света тениса покрећемо кампању „Желимо боље, можемо боље… сви заједно“, а детаље о начину на који сви можете да се укључите у њу, објавићемо наредних дана!

 

Поштовани пријатељи и сарадници,

Године проведене у тенису су нам дале шансу да будемо окружени децом, да стварамо услове и амбијент за квалитетан дечији спорт и да проводимо време „на послу“ гледајући  децу  како расту, уживајући у њиховој игри, слушајући њихове мудрости и запажања. Многи од њих су одрасли, постали прави људи и кренули својим путем. Неки се нису баш снашли, лутају светом тражећи свој пут кроз лавиринт назван живот, који је оптерећен притиском „постати шампион“. Неки су успели да искористе сав свој потенцијал и извукли максимум од себе, иако нису постали шампиони. Неки „талентовани“ су протраћили време на тениским теренима, ударајући до бесвести лоптицу, не научивши ништа друго. У име победе су затрпали све своје потенцијале, уништили своје ја и једноставно постали машине.

А тенис је игра, која се игра срцем, душом и мозгом. Наш задатак, нас одраслих је да „ојачамо“ срце код сваког детета, „раширимо“ душу и „набилдамо“ мозак. Притом не пореметити ништа. Да свако дете задржи своје ја, да постане свесно свих својих могућности, да постане владар својих вештина и, најважније од свега, да кроз игру (тенис) остане и постане човек.

Детаљније Желимо боље, можемо боље… сви заједно

У свему овоме, сви заједно смо један јединствени тим – и деца и родитељи и тренери и спортски радници. Сви заједно хоћемо и можемо боље. Зато отпочињемо кампању, којом желимо да пробудимо свест о бољем дечијем спорту, о квалитетнијем приступу, о прилагођенијим методама, о дечијем кутку и бољем амбијенту у сваком клубу.

Пре свега морамо боље разумети децу, пажљивије их слушати, знати њихове могућности, пратити њихове реакције и провоцирати њихову знатижељу и жељу за учењем. Не смемо се безусловно наметати ни као родитељи, ни као тренери, јер нисмо баш пуно паметнији. Имамо само „милион“ информација више од њих, које понекад нажалост знамо и да злоупотребимо, изврнемо, затајимо.

Што се тиче дечијег тениса, то је само једна обична дечија игра са лоптом. Дечији тенис није професионални тенис. Владају други односи, друга правила, други услови. И постигнути резултати су другачији. Циљ нам је да демистификујемо тенис, да срушимо неке глупе стереотипе, да покажемо да може да га игра свако ко је добио шансу за то, да свакоме дамо шансу. Да покажемо да нам је за игру потребан само рекет, лоптица и другар. И тако једноставно, почиње све. Улази се у свет дечијег тениса и кроз игру се савладава техника, основна правила игре, научи се пуно тога о животу, о поразима, о победама. Научи се шта значи  бити свестан и владати својим покретима, осећањима. Научи се много о планирању, о циљевима, о путевима који воде ка отварења сањаног циља…

Ми као одрасли морамо научити да децу пратимо кроз све то, да нас љубав не заслепи већ да нам да снагу да истрајемо када је тешко и да се радујемо када смо успели. Морамо дефинисати реалне циљеве, створити праву амбицију. Морамо створити креативан амбијент и атмосферу где ће деца слободно расти, без оптерећења, без стреса, без притиска. Морамо учити из дана у дан како бисмо били бољи и снажнији да све то проследимо. Морамо учити из дана у дан, како би нам деца веровала, зато што нам стварно верују, а не зато што смо већи и јачи од њих.

Организоваћемо, сарађиваћемо, писаћемо, сликаћемо, снимаћемо, препоручиваћемо, пратићемо све што нам може помоћи да све границе померимо бар мало на боље. Неке ствари ће постати видљиве, неке ће постати јасније, неке ће провоцирати, неке ће једноставно постати боље. Славићемо игру, дечију радост, дечији ангажман. Славићемо наше промене на боље, учићемо, читаћемо и наравно радићемо у име мало бољег, племенитијег, организованијег дечијег тениса.

Ако се слажете са овим, прикључите нам се на начин који вама одговара. Пратите нас, сарађујте, помажите. Постаните део ове приче на свој јединствен начин, помоћи ћете нама, а наравно и деци. Што нас има више то су нам шансе веће да померимо границе, пробудимо свест и направимо да нам свима, а пре свега деци, буде стварно боље. Зато што њима, нама, а и вама: ЖЕЛИМО БОЉЕ, МОЖЕМО БОЉЕ … СВИ ЗАЈЕДНО !!!

 

 

Dečiji svet tenisa, Tennis 10s, Cardio tennis

 

Sajt o dečjem tenisu Mali igrači

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *