Pia Lovrič, Živa Falkner, Državno dvoransko prvenstvo Slovenije u tenisu do 14 godina, Teniski klub Krka Otočec

Жива Фалкнер и Ник Јурјевич прваци Словеније до 14 година

У Тениском клубу Крка Оточец од 7. до 15. јануара је одржано Државно дворанско првенство Словеније за девојчице и дечаке до 14 година. Титулу су освојили Жива Фалкнер, тенисерка ТК Крка Оточец, и Ник Јурјевич, члан ТК Ltc. Честитамо!

 

Жива, која је била 2. носитељка, је у финалу победила 1. носитељку и прву на словеначкој ранг-листи до 14 година Пиу Ловрич (ТК Домжале) 6-3 6-0, док је у полуфиналу убедљиво победила Птујчанку Тају Лончарић.

 

Pia Lovrič, Živa Falkner, Državno dvoransko prvenstvo Slovenije u tenisu do 14 godina, Teniski klub Krka Otočec
Финалисткиње Пиа Ловрич и Жива Фалкнер

Обе такмичарке су током читавог турнира показале одличну форму, што Словенце охрабрује пред наступ словеначке репрезентације на међународним екипним такмичењима.

 

Код дечака је конкуренција била изједначенија, а титулу је заслужено освојио Ник Јурјевич, 8. на словеначкој ранг-листи. У узбудљивом и изједначеном финалном мечу победио је Јона Лана Шунтара (ТК Tr-Kr) 6-1 5-7 7-6(3).

 

Državno dvoransko prvenstvo Slovenije u tenisu do 14 godina, Teniski klub Krka Otočec

 

У дублу су титулу код девојчица освојиле Жива Фалкнер и Пиа Ловрич, савладавши у финалу Аљу Белингер (ТК Шплус)  и Алеу Бубек (ТК Нова Горица) 6-1 6-0.

 

У конкуренцији мушких парова пехар је припао дублу Блаж Видович (ТК Птуј) / Самуел Пате (ТК Пвалд). У финалу су резултатом 6-1 6-4 помедили Гала Емершича Поточника (ЖТК МБ) и Јона Лана Шунтара (ТК Tr-Kr).

 

 

 

Извори:

Тениски савез Словеније

 

Долењски лист

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *