Mia Milojević, Nevena Kolarević, Nikolina Naumoski, Tijana Nikolić, Masters Teniskog Saveza Beograda do 16 godina, Teniski klub Top Ten Beograd

Мастерс Тениског савеза Београда до 14 година, ТK Top Ten и ТК Nec, 8-10.10.16.

Невена Коларевић (SBG) и Александар Љубојевић (VIC) су победници Мастерса Тениског савеза Београда за девојчице и дечаке до 14 година, одржаних од 8. до 10. октобра у ТК Top Ten у Винчи (девојчице) и у ТК Nec на Бановом Брду (дечаци), у организацији Тениског савеза Београда. Честитамо!

 

Невена је у финалу победила Миу Милојевић (NOV) 6-3 6-0, а Александар је савладао Алексу Марђоновића (CZ) 6-0 6-3.

Треће место у конкуренцији девојчица је освојила Тијана Николић (TRI), савладавши Николину Наумоски (CZ) 6-1 6-2.

Треће место код дечака је без борбе освојио Ђорђе Курћубић (STP), а четврто Душан Трунић (AGR) (морао је да преда меч пре почетка због повреде). 5. место је без борбе освојио Михајло Ласица (WS), а шесто Лав Дашић (VIC), док је седми Стефан Малбаша (CZ).

Мечеви за 5. и 7. место у конкуренцији девојчица нису одиграни.

Детаљније Мастерс Тениског савеза Београда до 14 година, ТK Top Ten и ТК Nec, 8-10.10.16.

 

 

Mia Milojević, Nevena Kolarević, Masters Teniskog Saveza Beograda do 16 godina, Teniski klub Top Ten Beograd
Финалисткиње Миа Милојевић и Невена Коларевић

 

На нашем сајту налазе се незванични резултати, а званичне резултате објављује Тениски савез Београда.

 

Masters Teniskog Saveza Beograda do 16 godina, Teniski klub Top Ten Beograd
Учеснице Мастерса ТСБ до 14 година 2016. године

 

Тениски савез Београда ће и ове године наградити најбоље:

I са ранг-листе – 20.000,00 динара

Победник мастерса – 20.000,00 динара

Финалиста – 15.000,00 динара

Награде ће бити уплаћене клубу у коме тренира такмичар, односно који одреди старатељ такмичара.

 

 

Погледајте извештај са прошлогодишњег мастерса – код девојчица је у ТК Бањица победница била Јелена Марјановић (GMX), a код дечака је мастерс у ТК Ђукић освојио Лука Тодоровић (CZ).

 

 

 

 

Девојчице

 

 

Резултати полуфинала:

 

Невена Коларевић (SBG)Тијана Николић (TRI)  6-2 6-3

Миа Милојевић (NOV) – Николина Наумоски (CZ)  6-3 6-1

 

 

 

?  10.10.16.  13.43 h

Коначни резултати + Групна фаза:

 

 

Masters Teniskog Saveza Beograda do 16 godina, Teniski klub Top Ten Beograd

 

Списак учесница:

 

Ранг Презиме и име играчице Клуб
1. Милојевић Миа Новак
2. Раденковић Јулија Црвена Звезда
3. Ристановић Марија Ђукић
4. Коларевић Невена Spin
6. Љубичић Кристина Трим
8. Ковачевић Анамарија Бањица
9. Николић Тијана Трим
10. Наумоски Николина Црвена Звезда
13. Нонковић Нађа Бањица
14. Стефановић Теодора Privilege
15. Петровић Доротеја Харон

 

 

 

Дечаци

 

 

Резултати полуфинала:

 

Алекса Марђоновић (CZ) – Ђорђе Курћубић (STP)  6-3 6-4

Александар Љубојевић (VIC)Душан Трунић (AGR)  6-0 6-0

 

 

?  10.10.16.  12.07 h

Коначни резултати:

 

 

 

 

Списак учесника:

 

Ранг Презиме и име играча Клуб
1. Курћубић Ђорђе Step In
2. Љубојевић Александар Victoria
4. Малбаша Стефан Црвена звезда
5. Марђоновић Алекса Црвена звезда
6. Трунић Душан Агримес
8. Ласица Михајло White Star
9. Судар Марко Агримес
12. Дашић Лав Victoria
14. Радоман Бојан Spin

 

 

Извод из Правилника такмичења ТСБ-а за 2016. годину:

 

 

8.5. МАСТЕРС турнир је завршни турнир на ком аутоматско право играња стиче 8 најбољих играча по ранг-листама ТСБ-а у свим конкуренцијама и 2 резерве по рангу. У обзир се узимају играчи до 16 места на ранг-листама. Само играчи регистровани за тениске клубове ТСБ имају право наступа на мастерс турнирима.

 

8.5.1 У случају да има играча са истим бројем поена, даље пролази играч са мањим бројем одиграних турнира.

 

8.5.2. Уколико играчи имају и исти број турнира, врши се жребање у канцеларији ТСБ-а пред извлачење група за такмичење. Тако да ижребани такмичар учествује на такмичењу.

 

8.5.3. Турнир се игра у две групе по четири играча. Свака група има по једног носиоца, два најбоља играча по рангу. Жреба се група у којој ће они бити носиоци. Места осталих се жребају трећи и четврти, пети и шести и седми и осми. Тако да први извучени иде у прву групу, а други извучени иде у другу.

 

8.5.4. У оквиру групе сви играчи играју између себе (свако са сваким). Мечеви се играју на два добијена сета. У случају резултата 1-1 у сетовима трећи сет се игра као супер тај-брејк до 10 на разлику од два поена.

 

8.5.5. Из групе у полуфинале пролазе два најбоља играча по броју победа. У случају да има играча са истим бројем победа, гледа се међусобни сусрет.

8.5.6. Полуфинале је дириговано где се састају:

Група A 1. – Група B 2.

Група B 1. – Група A 2.

У борби за 3. место састају се поражени играча из полуфиналних мечева. У борби за 5. место састају се трећепласирани играчи из обе групе, док се у борби за 7. место састају играчи који су заузели 4. место у групи.

 

8.5.7. Мечеви полуфинала и финала играју се на два добијена сета. Мечеви за борбу од 3. до 7. места играју се на два добијена сета. Ако је резултат 1-1 у сетовима, игра се одлучујући TIE BREAK сет до 10 поена на разлику од два поена.

 

8.5.8 уколико се на Мастерс пријави 7 играча група А састоји се од три играча, док се група B састоји од 4 играча.

 

8.5.9. При пријави 6 играча на Мастерс, формирају се две групе по три играча.

 

8.5.10. Уколико се пријави 4 до 5 играча, формира се једна група где после игре у групама први и други из групе играју финални меч. Док се у случају пријаве три играча и мање Мастерс неће одржати.

 

 

23 мишљења на „Мастерс Тениског савеза Београда до 14 година, ТK Top Ten и ТК Nec, 8-10.10.16.“

 1. ТО ЈЕ ИПАК ТЕНИС-СА ITF 18, J5 у Нишу
  Петнаестогодишњак из Ниша дебитује у квалификацијама са годину дана старијим из Београда. .Јасно је да нема неке шансе за пролаз, јер је противник старији и са доста
  већим искуством на ЕТА и ITF турнирима. Нишлију саветују да игра стрпљиво и буде упоран у дужим разменама, на шта он каже да то не може , јер одувек игра агресивно па шта буде. Његов ментор тражи да игра и покаже озбиљност, јер у противном нема смисла да убудуће и тренира, ако се већ унапред предаје искуснијем противнику. Tако и бива. За само 28 минута, Београђанин добија 1.сет без изгубљеног гема, са само неколико изгубљених поена. Катастрофа!
  У другом сету, Нишлија поведе за неколико минута са 2:0. Београђан у чуду!
  Захваљујући непажњи(или неискуству) Нишлије,Београђанин изједначује на 2:2. Нишлија поведе са 4:2. Близу да на свој сервис повећа на 5:2. Тада са неколико неизнуђених грешака и пар дуплих сервис грешака, дозвољава противнику да се приближи још за један гем. Резултат је 5:3. потом 5:4 и на крају и 5:5.Нишлија поведе са 6:5 и има сет лопту. Пресудан је један тренутак, где одлучујућа сет лопта, уместо да очекивано отскочи, клизи по шљаци. И тако,уз помоћ среће, противник изједначује на 6:6, и у тај-брејку и поред почетног вођства, Нишлија губи са 7:4. Приликом руковања и честитања победнику, oвaj коректно похваљује игру млађег противника.
  ПС.Тако је други сет трајао читав сат, а да је Нишлија био искуснији и мало срећнији,
  можда би и он победио. ИПАК, ТО ЈЕ ТЕНИС.

 2. Ljud, moj tekst se odnosio na to da TSB treba da nagradi svoje najbolje takmicare, a ne da palim vatru. Vi imate drugacije misljenje, ispostovana su pravila i sve je u redu. Moja logika nije vasa, a ni obratno. Pozz

 3. Pravilo glasi, prvih 10 na listi tss-a ne mogu da igraju III kategoriju, prvih 20 IV kategoriju. B kategoriju mogu da igraju svi. Postoje 2 takva turnira godisnje i deca tu apsolutno mogu da pokazu da su najbolja i osvajanjem ta dva turnira ce igrati masters TSB uveravam vas u to. Jako je jednostavno i logicno, Tsb racuna samo te turnire jer su oni jedini pod njihovim okriljem. Ne mogu oni da gledaju rezultate sa prve kategorije i drzavnih prvenstava kada to organizuje tss. A drugi savezi gledaju listu tss jer nemaju dovoljno takmicara da bi pravili liste u svojim regionima. Ta deca koja igraju masters tss mozda ne dobijaju te novcane nagrade ali ako niste upuceni dobijaju mogucnost da svaki dan treniraju besplatno na teniskoj akademiji Novak (teniski savez Srbije) sto dodje mnogo vise novca nego tih 20000 dinara.

  1. Nikola, sve si lepo objasnio i sve je tačno do poslednjeg pasosa. Govorim o dečacima, od prvih 8 sa liste TSS NIKO nije bio na nedeljnom kampu koji organizuje TSS na terenima TA Novak. Ono što sam ja gledao, a bio sam svaki dan dole, naravno svojim poslom, trenirali su dečaci koji su bivši i sadašnji reprezentativci Srbije, neki na osnovu rezultata a neki na osnovu stare slave. Svi ostali takmičari, koji najviše igraju TSS turnire, a top 10 su na listi TSS nisu bili (da li su pozvani, ne znam, ali nisu trenirali) mogu da kažu da od TSS nemaju ništa.

 4. Rang lista TSB-a boduje 20 turnira a lista TSS-a 8. Dovoljno je da dete igra 10 do 15 turnira III kategorije pa sa 1 do 2 pobede po turniru eto ga na prvom mestu rangs TSB-a i eto nagrade, koje su inace po ITF pravilima strogo zabranjene juniorima.
  Sto se tice nagrada tvrdim da to zasluzuju najbolji iz regiona, koji su i najbolji u drzavi. TSS za zavrsni Masters, prvog na rang listi i drzavnog prvaka ne obezbedjuje ni majicu.
  Ako smatrate da najbolja deca koja pripadaju TSB-u ne treba da dobiju nagradu od TSB, a prvi su na rang listi TSS-a i drzavni prvaci, svaka cast na misljenju.

  1. Po kojoj logici bi trebalo da TSB nagradi igraca koji je npr. prvi na listi TSS, a da pritom nije odigrao nijedan turnir u organiziji TSB. Nece da se spusta na taj nivo (III ili B kat), pa onda nema nagrade.
   Kod decaka bi pola igraca opet igrala zavrsni Masters TSB i da se uzima lista TSS. Pa bi mozda opet isti osvojili nagradu.
   …Pravila su takva i dosta vise.
   (Примедба уредника: ни овај коментар није објављен у целости због делимичног кршења Услова коришћења сајта: http://maliigraci.rs/mali-igraci/uslovi-koriscenja/)

    1. Поштовани Дејане, драго нам је што посетиоци исказују своје мишљење преко сајта, и верујемо да се и на тај начин ствари могу унапредити, када се на културан и аргументован начин укаже на проблеме. Трудимо се да што мање коментара (тј. њихових делова) бришемо, осим када пређу на неки превише лични план и евентуално у вређање.

     1. Hoćeš li da prestanes da mi skraćuješ komentare i to samo moje. Imam osecaj da potajno podržavaš Petra i ekipu.

     2. Тачно је да сам двапут скратио ваше коментаре, само из раније наведених разлога, а не због слагања или неслагања са неким. За садржај сајта одговарам ја као урдни, па и за садржај коментара. Ненад, уредник сајта

     3. Iz svega može da se zaključi da sam ja taj koji na nekulturan ili neargumentovan način pokušava nešto da polemiše, jer se samo meni komentari cenzurišu. Ajde zajedno da pogledamo prvi komentar ovde i da vidimo da li je tako kao to što g-dine Bukarica navodite.
      „TSB organizuje Masters po svojoj Rang listi turnira III kategorije“ – netačno i bez argumenta
      „Te turnire ne mogu da igraju najbolja deca“ – netačno i bez argumenta, ponižavanje druge dece, [trebalo je da napiše] „… deca koja su bolje rangirana na TSS rang listi“
      „TSB nagrade dodeliti ne stvarno najboljim vec najboljim u turnirima III kategorije“ – … Po svemu ovakav komentar je morao da bude obrisan od strane urednika sajta, a nije.
      I g-dine Bukarica Vi hocete da mi kažete da je Petar izneo konstruktivno mišljenje i da je hteo nešto da unapredi pravilnik TSB.
      NE g-dine Bukarica, hteo je da javno umanji udspeh druge dece. Ja se borim protiv takvih a onda meni cenzurišete postove. Naravno da ću da pomislim da podržavate takve jer je to upravo suprotno od onoga što navodite kao primer.
      Nadam se da sam bio dovoljno kulturan da mi komentar objavite.
      Pozdrav

     4. Хвала Александре, из овог коментара избацио сам само неколико формулација за које сматрам да би могле да буду увредљиве за именованог. Не тврдим да све најбоље знам, али се трудим да будем што објективнији. Ови коментари су јавни и у томе је њихов значај, да што више људи сагледа ствари са више страна, и онда можемо да очекујемо да се неке ствари побољшају. То није директна комуникација, а желим да се на страницама овог сајта нико не осети увређен. И Петрове и Ваше коментаре сматрам добронамерним у циљу што правичнијег система такмичења, и наравно ако је неки коментар објављен не значи да се ја са њим слажем.
      Сматрам да је тема битна, и потрудићу се да поставимо то питање надлежним органима Тениског савеза Београда, најбоље би било да и они чују мишљења родитеља.

    2. Što se tiče teme, reći ču još jednu rečenicu i tu završavam. TSB nagrađuje svoje NAJVERNIJE takmičare, a to su zasigurno deca koja su igrala veći broj beogradskih turnira.

 5. Ko gubi ima pravo da se ljuti.Tako da Petru necemo ovo nezadovoljstvo uzeti za zlo.!? Verovatno njegovo dete (ili pulen) ne učestvuje ni na drzavnom mastersu pa je nezadovoljan. Neka od ove dece učestvuju i na državnom mastersu. Pozdrav za Petra!

  1. Petar se založio da Maters TSB-a igraju najbiljih 8 iz Beograda sa rang liste TSS-a i da oni dobiju nagradu, samim tim teško da mu pulen ili dete neće igrati.
   Teniski Savez Vojvodine, Teniski Savez Zapadne Srbije i Teniski Savez Istočne Srbije za završne Masterse koriste rang liste Teniskog Saveza Srbije. Jedino Teniski Savez Beograda kosristi svoju rang listu i nema tu Tennis Europe, Sveta, ATP-a, WTA-a.
   Jedino Teniski Savez Beograda dodeljuje nagrade i normalno je da ih dobiju najbolja deca iz regiona. Nije normalno da od svog regiona prvi sa rang liste TSS-a ne dobija ništa, kao ni državni prvak, nego nagrade dobijaju jedino prvi na rang listi TSB-a i osvajači Mastersa TSB-a. što je neosporno lakše dostižno. To je možda veči problem TSS-a, mada oni ne smeju da daju novčane nagrade.

 6. Tacno je da najbolja deca igraju Mastets TSS-a ali ga igraju 8 najboljih iz cele Srbije, a od toga nemaju ama bas nista. TSS je na svojim turnirina ukinuo cak i dnevnice igracima posle 1/4 finala.
  TSB organizuje dodelu pehara i novcanih nagrada u Skupstini Grada za decu koja realno nisu najbolja u regionu. Pa cemu taj trosak?! Deci znaci svaka pohvala i nagrada i red je da najbolji to dobiju. Ovako TSB daje nagrade deci koja to nisu.

   1. Ajde, biću jasniji i preformulisaću moj komentar. Pero, Zavšni Masters TSB su igrali NAJBOLJI iz tog regiona, u prilog tome je rang lista TSB. Oni koji nisu u top 16 na toj listi ili nisu najbolji ili nisu igrali beogradske turnire.
    Po tvojoj logic, Masters je moglo da igraju i najboljih 8 sa Tennis Europe liste iz Beograda. A da, tvoje dete to ne igra, skupo, oskudacija…

 7. TSB organizuje Masters po svojoj Rang listi turnira III kategorije. Te turnire ne mogu da igraju najbolja deca, tako da je ovo turnir III kategorije. Svi ostali savezi koriste listu TSS-a dok ce TSB nagrade dodeliti ne stvarno najboljim vec najboljim u turnirima III kategorije.

  1. Jedna ispravka, turnire III i B kategorije. Normalno da ce biti drugaciji, kada je konkurencija u Beogradu najjaca, a bilo bi glupo da se ne pravi beogradski masters jer bi onda samo najbolja deca u Srbiji imala sansu da igraju masters tss-a. Ja mislim da je potpuno ispravno da svi imaju prava da se bore i takmice. Ovo je masters regiona, gde ne igraju najbolja deca u Srbiji. . Za decu koja osvajaju drzavna prvenstva, kup Srbije i I kategorije je da igraju masters tss-a a ne tsb-a. Ovakav sistem nije od ove godine, vec dugi niz godina.

   1. Пажљиво сам прочитала све коментаре и имам потребу да се укључим у полемику која се отворила у вези са Мастерсом ТСБ-, а посредно и са Мастерсом ТСС-а. Апсолутно се слажем са свиме што је написао Никола: конкуренција јесте најјача у Београду (и у Војводини!), Мастерс ТСБ-а јесте регионалног карактера и потпуно је оправдано да се рачунају бодови са турнира овог региона (једино се у Београду игра 4. категорија, једино у Београду жреб може да се „попуни“ до 64, а некад је могло и до 128), али у читавом систему није оправдано рачунање 20 турнира за ранг-листу ТСБ-а. На тај начин се фаворизује квантитет, а не квалитет. Уосталом, како у једној текућој години у једном региону може да се одигра 20 турнира ако се сваког месеца организује по један турнир 3. категорије (истог викенда је и 4. категорије) и два турнира Б категорије у једној узрасној категорији!? Онда се поставља питање: према Правилнику, који турнири се рачунају за бодовну ранг-листу? Од једног Мастерса ТСБ-а до другог? Молила бих одговор, ако неко зна, зашто се рачуна 20 турнира, зашто се потенцира квантитет учешћа деце на турнирима а не квалитет, и који турнири се рачунају за завршну ранг-листу, ако је годишње у региону Београда могуће одиграти максимално 12+2 турнира у једној узрасној категорији?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

23 мишљења на „Мастерс Тениског савеза Београда до 14 година, ТK Top Ten и ТК Nec, 8-10.10.16.“

 1. ТО ЈЕ ИПАК ТЕНИС-СА ITF 18, J5 у Нишу
  Петнаестогодишњак из Ниша дебитује у квалификацијама са годину дана старијим из Београда. .Јасно је да нема неке шансе за пролаз, јер је противник старији и са доста
  већим искуством на ЕТА и ITF турнирима. Нишлију саветују да игра стрпљиво и буде упоран у дужим разменама, на шта он каже да то не може , јер одувек игра агресивно па шта буде. Његов ментор тражи да игра и покаже озбиљност, јер у противном нема смисла да убудуће и тренира, ако се већ унапред предаје искуснијем противнику. Tако и бива. За само 28 минута, Београђанин добија 1.сет без изгубљеног гема, са само неколико изгубљених поена. Катастрофа!
  У другом сету, Нишлија поведе за неколико минута са 2:0. Београђан у чуду!
  Захваљујући непажњи(или неискуству) Нишлије,Београђанин изједначује на 2:2. Нишлија поведе са 4:2. Близу да на свој сервис повећа на 5:2. Тада са неколико неизнуђених грешака и пар дуплих сервис грешака, дозвољава противнику да се приближи још за један гем. Резултат је 5:3. потом 5:4 и на крају и 5:5.Нишлија поведе са 6:5 и има сет лопту. Пресудан је један тренутак, где одлучујућа сет лопта, уместо да очекивано отскочи, клизи по шљаци. И тако,уз помоћ среће, противник изједначује на 6:6, и у тај-брејку и поред почетног вођства, Нишлија губи са 7:4. Приликом руковања и честитања победнику, oвaj коректно похваљује игру млађег противника.
  ПС.Тако је други сет трајао читав сат, а да је Нишлија био искуснији и мало срећнији,
  можда би и он победио. ИПАК, ТО ЈЕ ТЕНИС.

 2. Ljud, moj tekst se odnosio na to da TSB treba da nagradi svoje najbolje takmicare, a ne da palim vatru. Vi imate drugacije misljenje, ispostovana su pravila i sve je u redu. Moja logika nije vasa, a ni obratno. Pozz

 3. Pravilo glasi, prvih 10 na listi tss-a ne mogu da igraju III kategoriju, prvih 20 IV kategoriju. B kategoriju mogu da igraju svi. Postoje 2 takva turnira godisnje i deca tu apsolutno mogu da pokazu da su najbolja i osvajanjem ta dva turnira ce igrati masters TSB uveravam vas u to. Jako je jednostavno i logicno, Tsb racuna samo te turnire jer su oni jedini pod njihovim okriljem. Ne mogu oni da gledaju rezultate sa prve kategorije i drzavnih prvenstava kada to organizuje tss. A drugi savezi gledaju listu tss jer nemaju dovoljno takmicara da bi pravili liste u svojim regionima. Ta deca koja igraju masters tss mozda ne dobijaju te novcane nagrade ali ako niste upuceni dobijaju mogucnost da svaki dan treniraju besplatno na teniskoj akademiji Novak (teniski savez Srbije) sto dodje mnogo vise novca nego tih 20000 dinara.

  1. Nikola, sve si lepo objasnio i sve je tačno do poslednjeg pasosa. Govorim o dečacima, od prvih 8 sa liste TSS NIKO nije bio na nedeljnom kampu koji organizuje TSS na terenima TA Novak. Ono što sam ja gledao, a bio sam svaki dan dole, naravno svojim poslom, trenirali su dečaci koji su bivši i sadašnji reprezentativci Srbije, neki na osnovu rezultata a neki na osnovu stare slave. Svi ostali takmičari, koji najviše igraju TSS turnire, a top 10 su na listi TSS nisu bili (da li su pozvani, ne znam, ali nisu trenirali) mogu da kažu da od TSS nemaju ništa.

 4. Rang lista TSB-a boduje 20 turnira a lista TSS-a 8. Dovoljno je da dete igra 10 do 15 turnira III kategorije pa sa 1 do 2 pobede po turniru eto ga na prvom mestu rangs TSB-a i eto nagrade, koje su inace po ITF pravilima strogo zabranjene juniorima.
  Sto se tice nagrada tvrdim da to zasluzuju najbolji iz regiona, koji su i najbolji u drzavi. TSS za zavrsni Masters, prvog na rang listi i drzavnog prvaka ne obezbedjuje ni majicu.
  Ako smatrate da najbolja deca koja pripadaju TSB-u ne treba da dobiju nagradu od TSB, a prvi su na rang listi TSS-a i drzavni prvaci, svaka cast na misljenju.

  1. Po kojoj logici bi trebalo da TSB nagradi igraca koji je npr. prvi na listi TSS, a da pritom nije odigrao nijedan turnir u organiziji TSB. Nece da se spusta na taj nivo (III ili B kat), pa onda nema nagrade.
   Kod decaka bi pola igraca opet igrala zavrsni Masters TSB i da se uzima lista TSS. Pa bi mozda opet isti osvojili nagradu.
   …Pravila su takva i dosta vise.
   (Примедба уредника: ни овај коментар није објављен у целости због делимичног кршења Услова коришћења сајта: http://maliigraci.rs/mali-igraci/uslovi-koriscenja/)

    1. Поштовани Дејане, драго нам је што посетиоци исказују своје мишљење преко сајта, и верујемо да се и на тај начин ствари могу унапредити, када се на културан и аргументован начин укаже на проблеме. Трудимо се да што мање коментара (тј. њихових делова) бришемо, осим када пређу на неки превише лични план и евентуално у вређање.

     1. Hoćeš li da prestanes da mi skraćuješ komentare i to samo moje. Imam osecaj da potajno podržavaš Petra i ekipu.

     2. Тачно је да сам двапут скратио ваше коментаре, само из раније наведених разлога, а не због слагања или неслагања са неким. За садржај сајта одговарам ја као урдни, па и за садржај коментара. Ненад, уредник сајта

     3. Iz svega može da se zaključi da sam ja taj koji na nekulturan ili neargumentovan način pokušava nešto da polemiše, jer se samo meni komentari cenzurišu. Ajde zajedno da pogledamo prvi komentar ovde i da vidimo da li je tako kao to što g-dine Bukarica navodite.
      „TSB organizuje Masters po svojoj Rang listi turnira III kategorije“ – netačno i bez argumenta
      „Te turnire ne mogu da igraju najbolja deca“ – netačno i bez argumenta, ponižavanje druge dece, [trebalo je da napiše] „… deca koja su bolje rangirana na TSS rang listi“
      „TSB nagrade dodeliti ne stvarno najboljim vec najboljim u turnirima III kategorije“ – … Po svemu ovakav komentar je morao da bude obrisan od strane urednika sajta, a nije.
      I g-dine Bukarica Vi hocete da mi kažete da je Petar izneo konstruktivno mišljenje i da je hteo nešto da unapredi pravilnik TSB.
      NE g-dine Bukarica, hteo je da javno umanji udspeh druge dece. Ja se borim protiv takvih a onda meni cenzurišete postove. Naravno da ću da pomislim da podržavate takve jer je to upravo suprotno od onoga što navodite kao primer.
      Nadam se da sam bio dovoljno kulturan da mi komentar objavite.
      Pozdrav

     4. Хвала Александре, из овог коментара избацио сам само неколико формулација за које сматрам да би могле да буду увредљиве за именованог. Не тврдим да све најбоље знам, али се трудим да будем што објективнији. Ови коментари су јавни и у томе је њихов значај, да што више људи сагледа ствари са више страна, и онда можемо да очекујемо да се неке ствари побољшају. То није директна комуникација, а желим да се на страницама овог сајта нико не осети увређен. И Петрове и Ваше коментаре сматрам добронамерним у циљу што правичнијег система такмичења, и наравно ако је неки коментар објављен не значи да се ја са њим слажем.
      Сматрам да је тема битна, и потрудићу се да поставимо то питање надлежним органима Тениског савеза Београда, најбоље би било да и они чују мишљења родитеља.

    2. Što se tiče teme, reći ču još jednu rečenicu i tu završavam. TSB nagrađuje svoje NAJVERNIJE takmičare, a to su zasigurno deca koja su igrala veći broj beogradskih turnira.

 5. Ko gubi ima pravo da se ljuti.Tako da Petru necemo ovo nezadovoljstvo uzeti za zlo.!? Verovatno njegovo dete (ili pulen) ne učestvuje ni na drzavnom mastersu pa je nezadovoljan. Neka od ove dece učestvuju i na državnom mastersu. Pozdrav za Petra!

  1. Petar se založio da Maters TSB-a igraju najbiljih 8 iz Beograda sa rang liste TSS-a i da oni dobiju nagradu, samim tim teško da mu pulen ili dete neće igrati.
   Teniski Savez Vojvodine, Teniski Savez Zapadne Srbije i Teniski Savez Istočne Srbije za završne Masterse koriste rang liste Teniskog Saveza Srbije. Jedino Teniski Savez Beograda kosristi svoju rang listu i nema tu Tennis Europe, Sveta, ATP-a, WTA-a.
   Jedino Teniski Savez Beograda dodeljuje nagrade i normalno je da ih dobiju najbolja deca iz regiona. Nije normalno da od svog regiona prvi sa rang liste TSS-a ne dobija ništa, kao ni državni prvak, nego nagrade dobijaju jedino prvi na rang listi TSB-a i osvajači Mastersa TSB-a. što je neosporno lakše dostižno. To je možda veči problem TSS-a, mada oni ne smeju da daju novčane nagrade.

 6. Tacno je da najbolja deca igraju Mastets TSS-a ali ga igraju 8 najboljih iz cele Srbije, a od toga nemaju ama bas nista. TSS je na svojim turnirina ukinuo cak i dnevnice igracima posle 1/4 finala.
  TSB organizuje dodelu pehara i novcanih nagrada u Skupstini Grada za decu koja realno nisu najbolja u regionu. Pa cemu taj trosak?! Deci znaci svaka pohvala i nagrada i red je da najbolji to dobiju. Ovako TSB daje nagrade deci koja to nisu.

   1. Ajde, biću jasniji i preformulisaću moj komentar. Pero, Zavšni Masters TSB su igrali NAJBOLJI iz tog regiona, u prilog tome je rang lista TSB. Oni koji nisu u top 16 na toj listi ili nisu najbolji ili nisu igrali beogradske turnire.
    Po tvojoj logic, Masters je moglo da igraju i najboljih 8 sa Tennis Europe liste iz Beograda. A da, tvoje dete to ne igra, skupo, oskudacija…

 7. TSB organizuje Masters po svojoj Rang listi turnira III kategorije. Te turnire ne mogu da igraju najbolja deca, tako da je ovo turnir III kategorije. Svi ostali savezi koriste listu TSS-a dok ce TSB nagrade dodeliti ne stvarno najboljim vec najboljim u turnirima III kategorije.

  1. Jedna ispravka, turnire III i B kategorije. Normalno da ce biti drugaciji, kada je konkurencija u Beogradu najjaca, a bilo bi glupo da se ne pravi beogradski masters jer bi onda samo najbolja deca u Srbiji imala sansu da igraju masters tss-a. Ja mislim da je potpuno ispravno da svi imaju prava da se bore i takmice. Ovo je masters regiona, gde ne igraju najbolja deca u Srbiji. . Za decu koja osvajaju drzavna prvenstva, kup Srbije i I kategorije je da igraju masters tss-a a ne tsb-a. Ovakav sistem nije od ove godine, vec dugi niz godina.

   1. Пажљиво сам прочитала све коментаре и имам потребу да се укључим у полемику која се отворила у вези са Мастерсом ТСБ-, а посредно и са Мастерсом ТСС-а. Апсолутно се слажем са свиме што је написао Никола: конкуренција јесте најјача у Београду (и у Војводини!), Мастерс ТСБ-а јесте регионалног карактера и потпуно је оправдано да се рачунају бодови са турнира овог региона (једино се у Београду игра 4. категорија, једино у Београду жреб може да се „попуни“ до 64, а некад је могло и до 128), али у читавом систему није оправдано рачунање 20 турнира за ранг-листу ТСБ-а. На тај начин се фаворизује квантитет, а не квалитет. Уосталом, како у једној текућој години у једном региону може да се одигра 20 турнира ако се сваког месеца организује по један турнир 3. категорије (истог викенда је и 4. категорије) и два турнира Б категорије у једној узрасној категорији!? Онда се поставља питање: према Правилнику, који турнири се рачунају за бодовну ранг-листу? Од једног Мастерса ТСБ-а до другог? Молила бих одговор, ако неко зна, зашто се рачуна 20 турнира, зашто се потенцира квантитет учешћа деце на турнирима а не квалитет, и који турнири се рачунају за завршну ранг-листу, ако је годишње у региону Београда могуће одиграти максимално 12+2 турнира у једној узрасној категорији?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *