Anastasija Močević, Miljana Ratković, Zorica Petrov Cvetković, Dušan Marinković, Otvoreno prvenstvo Kragujevca do 14 godina Švajcarac, Teniski klub Top Spin Kragujevac

ОП Крагујевца, TK Top Spin, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 17-18.7.21.

Отворено првенство Крагујевца, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, тзв. „швајцарац“, игра се 17. и 18. јула 2021. године у TK Top Spin, у оквиру календара Тениског савеза западне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Упис је на лицу места, до 9 часова ујутру, а котизација је 500 динара. Будите уз Мале играче!

Највише поена на ОП Крагујевца до 14 година у формату „швајцарац“, одиграном у TK Top Spin, сакупили су Каћа Чорбић и Олег Ђаковић (TTA). Друго место су освојили Адриана Брајовић, Анастасија Мочевић (TTA) и Миљана Ратковић (TTA), а у конкуренцији дечака Богдан Милићевић (TTA), Илија Лазић (SLO), Војин Јелисављевић (RAD) и Матеја Филиповић (TTA). Честитамо!


Детаљније ОП Крагујевца, TK Top Spin, дечаци и девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 17-18.7.21.

Bidi Badu kamp Zlatibor 2021, Teniski klub Haron Beograd, Haronov kamp na Zlatiboru


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 17.7.2021.

Жреб:

 


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесника:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *