Nikola Stefanović, Janko Mladenović, Luka Stanković, Radovan Petrović, Otvoreno prvenstvo Niša do 12 godina, Švajcarac, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš

ОП Ниша, ТК ТАЖ, девојчице и дечаци 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 22-24.5.21.

Отворено првенство Ниша, турнир 3. категорије за девојчице и дечаке до 12 година, тзв. „швајцарац“, одржава се од 22. до 24. маја 2021. године у Тениској академији Живковић у Нишу, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Директор турнира је Никола Живковић. Пратите турнир са нама!

На ОП Ниша 3. категорије у формату „швајцарац“ најуспешнији су били Ена Илић (PUM) и Никола Стефановић (KRU). Честитамо! ?

Код девојчица је друго место освојила Ива Стојанчић (TAŽ) а треће место су поделиле Хана Илић (TAŽ) и Исидора Страиновић (BOR). У конкуренцији дечака међу првопласиранима су Радован Петровић (TAŽ), Лука Станковић (TAŽ) и Јанко Младеновић (AST).


Ena Ilić, Iva Stojančić, Hana Ilić, Isidora Strainović, Otvoreno prvenstvo Niša do 12 godina, Švajcarac, Teniska akademija Živković Niš, TK TAŽ Niš
Првопласиране девојчице

Детаљније ОП Ниша, ТК ТАЖ, девојчице и дечаци 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 22-24.5.21.


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


Дечаци

⌛ 22.5.2021.

Жреб:


Девојчице


⌛ 22.5.2021.

Жреб:

 


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1СТЕФАНОВИЋ НИКОЛАKRU21
2СТОЈАНОВИЋ МАТИЈАTAŽ43
3ПЕРИЋ ЛУКАTAŽ55
4ЖИВАДИНОВИЋ ВАСИЛИЈЕTAŽ56
5ЖИВКОВИЋ ЛУКАTAŽ61
6ЈОВАНОВИЋ ФИЛИПTAŽ68
7МАРИЋ МИЛУТИНTAŽ76
8МЛАДЕНОВИЋ ЈАНКОAST93
9АЛЕКСИЋ ЈОВАНTOP107
10СТАМЕНКОВИЋ ВЛАДАTAŽ0
11МИЛОВАНОВИЋ АНДРЕЈRAO0
Просечан ранг учесника: 64,40

Списак учесница:

 

Просечан ранг учесница: 78,00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.