ОП Новог Сада, ТК Војводина, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.

Отворено првенство Новог Сада, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 12 година, тзв. „швајцарац“, игра се 3. и 4. јула 2021. године у ТК Војводина, у оквиру календара Тениског савеза Војводине. Игра се на 4 шљакаста терена, а директор турнира је Славко Павлов. Пратите турнир уз Мале играче!

Вукашин Димитријевић (VOJ) и Дуња Влаисављевић (KIK) су освојили највише поена на ОП Новог Сада до 12 година у ТК Војводина, одиграном у формату „швајцарац“. Другопласирани дечак је Андреј Игњатић (MRD), а код девојчица су другопласиране Лара Миличић (MRD) и Тхехара Осхини Гунаратне (ELI). Честитамо!


Детаљније ОП Новог Сада, ТК Војводина, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 3-4.7.21.


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 3.7.2021.

Резултати, дечаци:


Резултати, девојчице:


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


На овом линку можете пронаћи изјаву коју играч мора да потпише (уместо њега је може потписати и пратилац). Изјаве прикупља судија и доставља их у ТСС, где се чувају 21 дан.


Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1ДИМИТРИЈЕВИЋ ВУКАШИНVOJ34
2МЛАДЕНОВИЋ ЈАНКОAST51
3ПЕТРИК ПАТРИКSPA59
4КЛОНКА БЕНЦЕSPA71
5БУКВИЋ СЕРГЕЈVOJ138
6ИЛИЋ НИКОЛАROD0
7ВУЈОВИЋ ПЕТАРASN0
8ИГЊАТИЋ АНДРЕЈMRD0
9ЋУРЧИЋ НОВАКPM0
Просечан ранг учесника: 70,60

Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1GUNARATNE OSHINI THEHARAELI28
2МИЉАНИЋ МАШАMRD56
3ОСТОЈИЋ МАРИНАŽAK66
4ЧЕСТИЋ ДУЊАVOJ85
5ТЕОДОРОВИЋ ЈОВАНАSIV87
6МИКРИУКОВА ДАРИАASN103
7ВЕБЕР АНАBMK114
8ВЕБЕР НАЂАBMK0
9ТОДОРОВИЋ МИЊАVOJ0
10ЦВЕТКОВИЋ ЈОВАНАMRD0
11МИЛИЧИЋ ЛАРАMRD91
12ЈОЦИЋ ТИЈАНАTIS0
Просечан ранг учесница: 78,80

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.