Stefan Popović, Hamad Međedović, Filip Mandović, Vuk Bolić, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije

European Summer Cups, финале, дечаци и девојчице до 14 година, 7-9.7.2017.

Од 7. до 9. јула 2017. године су у шпанској Мурсији (дечаци) и у италијанском Сан Рему (девојчице) одиграни финални турнири European Summer Cups (Европско екипно првенство) до 14 година.

 

Дечаци из Србије су једини који су од држава бивше Југославије обезбедили пласман у финале, и ниједна друга српска репрезентације до 14 година у претходне две године није то успела да учини. Подсетимо, Хамад Међедовић, Стефан Поповић и Филип Мандовић, предвођени селектором Вуком Болићем, то су успели да учине на квалификационом турниру у групи Ц у румунском граду Клужу.

 

У старосној групи до 14 година такмичи се укупно 66 репрезентација. Титулу бране Италија (дечаци) и Украјина (девојчице).

  Детаљније European Summer Cups, финале, дечаци и девојчице до 14 година, 7-9.7.2017.

Турнири се играју по принципу елиминације, а две првопласиране екипе обезбедиће учешће на финалном турниру.

 

 

 

 

Дечаци

 

 

 

⌚ 9.7.17.  18.06 h

Репрезентација Србије је заузела 6. место на финалном турниру у Мурсији, пошто је данас изгубила од Италије 0-2. Честитамо!

У 1. мечу је првак Србије Филип Мандовић после велике борбе и готово 3 сата игре, изгубио од Ђорђа Табака 6-4 5-7 6-7(3), а затим је Стефан Поповић изгубио од Луке Нардија, победника Тарба 2017, 2-6 2-6.

 

Екипни прваци Европе до 14 година су Шпанија код дечака и Украјина у конкуренцији девојчица. Честитамо!

Шпанци су у финалу победили Русију 2-0 (до титуле нису изгубили ниједан меч, па ни од Србије 🙁 ), а Украјинке су савладале Француску 2-1. Тим Шпаније чине Карлос Алкарез Гарфија, Даниел Ринкон и Алехандро Кореа Линарес, док су боје Украјине браниле Љубов Костенко, Даша Лопатетскаја и Анастасија Констаиновна Соболева.

 

 

 

 

⌚ 8.7.17.  19.27 h

У борби за пласман од 5. до 8. место репрезентација Србије је данас победила Украјину 2-0, и сутра ће играти за 5. место против Италије. Честитамо!

Том победом репрезентација Србије се квалификовала за ITF World Junior Tennis, светско првенство за јуниоре, које се одржава почетком августа у Чешкој Републици, а то скоро није пошло за руком ниједној нашој репрезентацији. Браво момци!!!

(појашњење: за светско првенство се квалификују 5 најбољих репрезентација из Европе, али с обзиром да је Чешка домаћин а да ће на финалном турниру у Шпанији заузети 3. или 4. место, то значи да су се и Србија и Италија квалификовале за светско првенство, без обзира на исход сутрашњег меча)

У 1. мечу је Стефан Поповић је победио Артјома Подорoжног 6-4 1-6 7-6(5), а затим је Хамад Међедовић врло убедљиво победио Германа Самофалова 6-0 6-0!

У финалу турнира играће селекције Шпаније и Русије.

 

Stefan Popović, Hamad Međedović, Filip Mandović, Vuk Bolić, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2017, Teniski savez Srbije
Репрезентација Србије у шпанској Мурсији: Стефан Поповић, Хамад Међедовић и Филип Мандовић са селектором Вуком Болићем

 

 

⌚ 8.7.17.  15.17 h

Репрезентација Србије је данас у 1. колу нажалост изгубила од домаћина, селекције Шпаније, 0-2. 🙁

У 1. мечу је Стефан Поповић изгубио од Данијела Ринкона 4-6 2-6, а затим је Хамад Међедовић изгубио од Карлоса Алкараза Гарфије 3-6 2-6.

 

 

⌚ 9.7.17.  18.05 h

Коначни резултати:

 

 

 

САСТАВ ФИНАЛНЕ ГРУПЕ

 

 • Чешка Република
 • Украјина
 • Шпанија
 • Србија
 • Италија
 • Русија
 • Шведска
 • Швајцарска

 

 

Репрезентација Србије:

 

 

Селектор:

Вук Болић

 

 

 

 

Девојчице

 

 

⌚ 9.7.17.  18.03 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ФИНАЛНЕ ГРУПЕ

 

 • Русија
 • Велика Британија
 • Украјина
 • Словачка
 • Бугарска
 • Француска
 • Белорусија
 • Чешка Република

 

 

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *