O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

O1 Properties Christmas Cup 2016, U14 Tennis Europe, Химки Русија, Академија Александaр Островски, 2.1-10.1.16.

Турнир O1 Properties Christmas Cup 2016 U14 је одигран у Академији Александар Островски (Alexander Ostrovsky Academy) у Химкију, у Русији, од 2. до 10. јануара 2016. године.

Победници турнира су Рус Алибек Качмазов и Украјинка Дарија Снигур. Честитамо!

 

Алибек је у финалу победио земљака Артјома Матуша 6-3 6-3, а Дарија Рускињу Оксану Селехметеву 6-2 6-4.

 

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Ватромет у част свечаног затварања турнира

 

Виктор Јовић је освојио турнир у дублу, заједно са Пољаком Давидом Тацзалом. У финалу су победили руски пар Петр Капушкин/Артјом Матуш 6-2 7-6(3). Браво Викторе!

Детаљније O1 Properties Christmas Cup 2016, U14 Tennis Europe, Химки Русија, Академија Александaр Островски, 2.1-10.1.16.

Viktor Jović, Dawid Taczala, O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Победници у дублу Виктор Јовић и Давид Тацзала

 

 

 

Daria Snigur, Shamil Tarpischev, O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Победница Дарија Снигур прима пехар из руку Шамил Тарпишчева, председника РТФ

 

Alibek Kachmazov, O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Победник Алибек Качмазов

 

Турнир највише TE категорије (прве) одржава се трећи пут. Учествује преко 150 деце из читаве Европе – из Украјине, Пољске, Молдавије, Србије, Немачке, Велике Британије, Француске, Немачке, Шпаније, Норвешке, Казахстана, Италије, Ирске, Белорусије, Таџикистана, Естоније, Мађарске, Холандије, Летоније и САД. Мото овогодишњег турнира је „Без политике, то је само спорт“! ‪#‎nopoliticsjustsport

 

Турнир је у суботу 9. јануара свечано затворен уз ватромет, у присуству председника Руске тениске федерације Шамила Тарпишчева.

Иако нисмо били присутни, по сликама и снимцима можемо закључити да је овај турнир организован на врхунском нивоу, са много ентузијазма  и љубави према тенису!

 

 

У четвртак увече је велика група учесника, гостију и организатора посетила центар Москве – Црвени трг. Деца су се забављала у великој белој лимузини хамеру, а иза тог возила ишли је колона возила: минибус академије и приватни аутомобили.

Било је весело и забавно, и поред чињенице да је било око 9 сати увече. Снимили су групну фотографију, тачно насупрот главне куле у читавој држави – Спаситељеве куле (Спасская башня). Гости су били задивљени, а грејали су се помоћу ћебади и врућег чаја.

 

 

Видео-запис са ове посете можете погледати на YouTube каналу Академије (Академия тенниса Александра Островского): https://www.youtube.com/watch?v=6TCXEPlT1U4

 

 

Кад је реч о такмичењу, нажалост није одржан меч дана између Јегора Агафонова и Алибека Качмазова, јер је Јегор имао температуру вишу од 39 степени. Тако је Алибек постао први финалиста, а он је играо финале овде и пре две године на турниру TE3 O1 Properties Khimki Junior Open U12, и изгубио од земљака Петра Капушкина.

Сам Петар, који је сензационално избацио првог носиоца Шестакова, данас је изгубио од Артјома Матуша – 4-6 1-6.

 

 

У конкуренцији девојчица у финалу ће играти Украјинка Дарија Снигур и Оксана Селехметева. Дарија је победила Авелину Сајфетдинову 7-6 (5) 6-2, а Оксана девојчицу из квалификација Марију Тимофејеву- 6-4 3-6 6-4 .

 

У финалу утешног турнира играће Владислава Петровскаја и Полина Губина, а код дечака Француз Теренс Атмане и Таџикистанаца Азад Рахман.

 

?  08.01.2016.  12.31 h (14.31 h по московском времену)

 

У финалу ће сутра у конкуренцији дечака играти Руси Артјом Матуш и Алибек Качмазов, а код девојчица Украјинка Дарија Снигур и Рускиња Оскана Селехметева!

 

На православни Божић главни догађај је био дубл-меч између пара Елена Лиховчева / Александар Красноруцкиј и пара Анастасија Потапова / Пољак Давид Тацзала, који је први пут коментарисао бивши 3. играч света Николај Давиденко. Било је врло забавно. Млађи дубл боље је започео меч, повели су 4-1, а затим су селектори преокренули и победили са 6-4. Наравно, резултат није био у 1. плану, већ емоције и добро расположење публике.

 

Nikolay Davidenko, O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Николај Давиденко као коментатор на егзибиционом дубл-мечу, 7. јануар 2016.

 

 

Код дечака су у главном жребу у четвртфиналу испали 1. и 3. носилац – Украјинац Алексеј Шестаков и Пољак Давид Тацзала.

У полуфиналу ће данас играти – Петер Капушкин (Русија, 7) – Артјом Матуш (Русија, 5) и Јегор Агафонов (Русија, 6) – Алибел Кахмазов (Русија, 8).

Код девојчица је изгубила ученица тренера Алексеја Григорова – Јулија Асанова, која је од организатора добила вајлд карту.

 

?  07.01.2016.  14.52 h (16.52 h по московском времену)

 

Виктор Јовић нажалост није успео да се пласира у полуфинале, пошто је данас изгубио од Руса Јегора Агафонова 6-7(4) 1-6.

Завршницу турнира обележиће такмичари из Русије, пошто је од 8 полуфиналиста у синглу, њих 7 из Русије! (једна девојчица је из Украјине)

 

Прошла је половина турнира O1 Properties Christmas Cup 2016, и познати су учесници четвртфинала у синглу и у дублу, као и на утешном турниру.
6. јануара је полазница Академијe Александар Островски Јулија Асанова победила 9. носитељку Кајли Билчев (Велика Британија) 6-4 6-4. Она ће данас играти против 16. носитељке Оксане Селехметеве.

У мечу дана Авелина Сајфетдинова је победила Алину Шербинину 6-2 6-4.

 

Данас, на православни Божић, сви посетиоци ће уживати у егзибиционом дубл мечу између пара Еленa Лиховчева (селектор руске националне селекције U14) – Александар Красноруцкиј (селектор руске репрезентације дечака до 14 година) и пара Анастасија Потапова (апсолутна прошлогодишња победница) – Пољак Давид Тацзала (четвртфиналиста овогодишњег турнира).

Бивши 3. играч света Николај Давиденко опробаће се у улози коментатора. Меч почиње у 14 h по московском времену, тј. у 12 по нашем!

 

 

Увече ће посетиоци турнира посетити Црвени трг у Москви!

 

 

 

?  06.01.2016.  15.53 h (17.53 h по московском времену)

 

Виктор Јовић се данас пласирао у четвртфинале, победом над Белорусом Михаилом Књазеуом 7-5 6-1. У следећем колу ће играти против Руса Јегора Агафонова.

 

Године 2016. увели смо нову традицију на O1Christmas Cup-у: избор меча дана. У понедељак је меч дана био између Холи Фишер (Велика Британија) и Јелисавете Дементијеве (Русија). Меч је био врло узбудљив, трајао је преко 2 сата, а победила је Холи 7-6 (4) 6-4.

 

У уторак смо за меч дана изабрали меч између Олексеја Шестакова (Украјина) и Каспера Кристенсена (Норвешка). Није било праве борбе, јер Олексеј, који је бриљирао пре три године на TE3 O1 Properties Khimki Junior Open U12, противнику није пружио шансу – 6-0 6-0.

 

У уторак је Академију Александар Островски посетио председник Руске тениске федерације Шамил Тарпишчев. То је први дан да је председник дошао током турнира, а не на финале.

 

Alexander Ostrovsky, Shamil Tarpischev, O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Председник ТФР Шамил Тарпишчев и Александар Островски

 

Стигао је крајем првог сета меча који је игран на централном терену, између Рускиња Ксеније Аљешине и Марије Толмашеве. Напустио је трибине у другом сету, након разговора с оснивачем Академије Александром Остовским.

 

 

 

Слике од 4. јануара:

 

 

У недељу 3. јануара у 18:00 h по московском времену турнир је свечано отворен!

Током живописне параде на централни терен су изашли играчи са заставама и нова маскота турнира у облику Снешка белића – Тени. Обласна управа Химкија подарила је учесницима плесни акробатски шоу спорске плесне групе „Нада“ („Hope“).

Први је говорио извршни директор Академије Александра Островског, Роман Орлах, који је учесницима пожелео срећну Нову годину, много среће и победа, и обећао им да ће се организатори потрудити да им овај тениски празник буде пријатан и занимљив.

 

 

Испред управе Химкија обратио се Иван Лилеев. „Добро је што се тако велики јуниорски турнир одржава у нашем граду. Наша администрација га подржава, и желим свим учесницима да прикажу своју најбољу игру.“

 

 

После тога је уследио говор добродошлице оснивача Академије – Александра Островског, који је учесницима такође пожелео срећну Нову годину. „Свима бих се захвалио што сте дошли, добродошли! Узбуђени смо. Потрудићемо се да задржимо ниво који смо успоставили у претходне две сезоне овог турнира. Припремили смо много изненађења за учеснике и госте. Надам се да ћете ценити напоре које улаже тим наше Академије.

Желим посебно да захвалим свим нашим партнерима, као и властима Химкија на помоћи у организацији турнира.“

 

Врховна судија Мадина Алимова такође је пожелела учесницима успех на турниру и у овој години, и прогласили турнир званично отвореним.

Да подигне заставу Русије уз звуке руске химне, поверено је двострукој апсолутној победници турнира, водећој полазници Академије Александар Островски – Анастасији Потаповој.

 

 

?  Током читаве следеће недеље обезбеђен је пренос уживо на званичном веб сајтуhttp://schooltennis.ru/o1christmascup/video.php

?  и на интернет порталу GoTennis: http://www.gotennis.ru/gotennis_tv.html

 

 

Задовољство нам је што ћемо почетком 2016. године први пут извештавати са турнира који се одиграва на истоку Европе, у Русији, и то захваљујући организатору, Тениској академији Островски из Химкија (предграђе Москве), који ће за наше читаоце обезбедити најновије информације, слике и занимљивости.

 

Прошле године титулу су освојили Рускиња Анастасија Потапова (Anastasia Potapova) и Рус Тимофеј Скатов (Timofey Skatov).

 

Србију ће представљати један од наших најбољих играча у тој категорији Виктор Јовић, који ће бити 4. носилац (иначе 72. на ранг-листи).

Из Велике Британије долази њихов најјачи јуниорски тим, са Холи Фишер и Џеком Пинингтоном Џоунсом (Holly Fischer, Jack Pinnington Jones).

 

Квалификације почињу 2, а главни жреб са 48 јуниора и јуниорки 4. јануара. У дубловима учествује по 24 пара. Игра се на тврдој подлози (акрилној). Врховни судија је Мадина Алимова.

Технички партнер Баболат ће учесницима представити своје најновије производе и технологију.

 

 

 

Дечаци

 

 

Резултати полуфинала:

 

Артјом Матуш (Русија) – Петр Капушкин (Русија)  6-4 6-1

Алибек Кахмазов (Русија) – Јегор Агафонов (Русија)  предаја без борбе

 

 

?  9.1.16.  20.41 h

Главни жреб, коначни резултати:

[challonge subdomain=“maliigraci.challonge.com/“]

 

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Химки, 1. коло квалификација, 2. јануар 2016.

 

 

 

?  3.1.16.  16.40 h

Квалификације, коначни резултати:

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

Списак играча:

 

Главни жреб Презиме и име играча Националност Година рођења Ранг
1 Oleksiy Shestakov Ukraine 2002 #18
2 Dawid Taczala Poland 2002 #41
3 Ilya Snitari Moldova 2002 #45
4 Viktor Jovic Serbia 2002 #72
5 Artjom Matus Russia 2002 #77
6 Egor Agafonov Russia 2002 #94
7 Petr Kapuskin Russia 2002 #116
8 Jack Pinnington Jones Great Britain 2003 #123
9 Alibek Kachmazov Russia 2002 #139
10 Terence Atmane France 2002 #145
11 Marat Sharipov Russia 2002 #157
12 Angel Guerrero Melgar Spain 2002 #157
13 Daniel Ibragimov Russia 2002 #183
14 (OA) Amir Rakhimov Russia 2002 #1083
15 (OA) Casper Christensen Norway 2002 #534
16 (OA) Rostislav Galfinger Kazakhstan 2002 #675
17 (OA) Filippo Carpi Italy 2003 #816
18 (OA) Michael Bakay Ireland 2002 #816
19 Danila Moroz Belarus 2002 #199
20 Chingiz Kabirov Russia 2003 #210
21 Erbol Eldiyar Uulu Russia 2002 #223
22 Mikhail Kniazeu Belarus 2002 #230
23 Azad Rahman Tajikistan 2002 #259
24 Alexey Abazov Russia 2002 #274
25 Maksim Starostin Russia 2002 #305
26 Petr Bar Biryukov Russia 2002 #305
27 Arslanbek Temirhanov Sweden 2003 #370
28 Evgeny Philippov Russia 2002 #370
29 Illya Revenko Ukraine 2002 #378
30 Alexander Krylov Russia 2003 #391
31 Vladimir Cherkovets Russia 2002 #424
32 Anton Arzhankin Russia 2003 #441

Квалификације

1 Aleksandr Myagkov Russia 2002 #484
2 Nikita Kashirin Russia 2002 #484
3 Svyatoslav Gulin Russia 2002 #500
4 Andrey Beketov Russia 2003 #500
Grigoriy Gubarev /WC/ Russia 2002 #565
5 Matvey Bogdanov Russia 2002 #565
6 Artem Podorozhnyi Ukraine 2003 #599
7 Danila Vergun Russia 2003 #760
8 Yevhenii Bondarenko Ukraine 2003 #761
9 Matvei Aleksandrov Russia 2002 #899
10 Igor Melik Agamalov Russia 2002 #1221
11 Bogdan Seleznev Russia 2002 #1232
12 Ruslan Ziganshin Russia 2003 #1232
13 Nikita Filatov Russia 2003 #1232
14 Elturan Kishiev Russia 2002 #1232
15 Timofey Kolodko Russia 2002 #1449
16 Mikhail Galkin Russia 2002 #1449
17 Ruzel Fathullin Russia 2002
18 Kirill Kholodov Russia 2002
19 Matvei Sidorov Russia 2002
20 Vladimir Emirbekov Russia 2002
21 Artem Starikov Russia 2002
22 Danila Ishchanka Belarus 2002
23 Fadei Sidorov Russia 2002
24 Danila Rodionov Russia 2002
25 Ilya Lebedev Russia 2003
26 Yaroslav Kostyuk Russia 2002

Алтернативе

1 Ruslan Kashapov Russia 2002
2 Egor Korogodin Russia 2002
3 Vladimir Zakharov Russia 2003
4 Mikhail Veselov Russia 2003
5 Dmitrii Ivanov Russia 2003
6 Viacheslav Ovchinnikov Russia 2002
7 Arsenii Zinkeev Russia 2003
8 George Oganov Russia 2002
9 Alexey Starchenkov Russia 2002
10 Yevgeniy Polishchuk Ukraine 2003
11 Andrey Borisov Russia 2003
12 Pavel Ronzhin Russia 2002
13 Henry Jones Great Britain 2002
Mikhail Grebenkin /WC/ Russia 2002
14 Nikita Koryazhkin Russia 2003
15 Mikhael Davletgareev Russia 2003
16 Nikita Pozdnyshev Russia 2002
17 Anton Pozdnyshev Russia 2002
18 Dmitry Spiridonov Russia 2003

 

 

 

Opening ceremony scheduled at 6-15pm today! Welcome! #O1ChristmasCup #o1tenny #nopoliticsjustsport

A photo posted by Alexander Ostrovsky (@ostrovsky_alexander) on

 

 

Девојчице

 

 

Резултати полуфинала:

 

Дариа Снигур (Украјина) – Авелина Сајфетдинова (Русија)  7-6(5) 6-2

Оксана Селехметева (Русија) – Марија Тимофејева (Русија)  6-4 3-6 6-4

 

 

?  8.1.16.  12.31 h

Главни жреб, резултати полуфинала:

 

 

?  3.1.16.  16.40 h

Квалификације, коначни резултати:

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

O1 Properties Christmas Cup 2016 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Регистрација играча, Химки 1. јануар 2016.

 

Списак играчица:

 

Главни жреб Презиме и име играчице Националност Година рођења Ранг
1 Daria Snigur Ukraine 2002 #12
2 Darya Astakhova Russia 2002 #33
3 Avelina Sayfetdinova Russia 2002 #38
4 Ekaterina Vinnik Russia 2002 #58
5 Polina Gubina Ukraine 2002 #76
6 Sofiya Chekhlystova Estonia 2002 #108
7 Elina Avanesyan Russia 2002 #118
8 Vladislava Petrovskaia Russia 2003 #129
9 Kylie Bilchev Great Britain 2003 #129
10 Ksenia Aleshina Russia 2003 #139
11 Emma Raducanu Great Britain 2002 #141
12 Viktoriya Kanapatskaya Belarus 2002 #147
13 Maria Shusharina Russia 2002 #155
14 (OA) Anastasia Petrova Hungary 2002 #390
15 (OA) Anastassiya Astakhova Kazakhstan 2002 #305
16 (OA) Anastasiya Abramovich Belarus 2003 #375
17 (OA) Alina Shcherbinina Russia 2003 #213
18 (OA) Noel Saidenova Russia 2002 #226
19 (OA) Ksenia Brich Belarus 2002 #234
20 (OA) Anna Mikhailova Russia 2002 #234
21 (OA) Polina Kudermetova Russia 2003 #245
22 (OA) M J Changwereza Great Britain 2003 #250
23 (OA) Elizaveta Dementyeva Russia 2002 #260
24 (OA) Sofi Brich Belarus 2002 #338
25 (OA) Maria Dzemeshkevich Russia 2003 #263
26 (OA) Karina Jensrud Norway 2002 #402
27 (OA) Clarine Lerby Netherlands 2003 #478
28 Iuliia Nikitina Russia 2002 #180
29 Oksana Selekhmeteva Russia 2003 #183
30 Diana Yanotovskaya Russia 2003 #191
31 Julia Avdeeva Russia 2002 #204
32 Holly Fischer Great Britain 2003 #213

Квалификације

1 Anna Lytneva Russia 2002 #305
2 Anastasia Zakharova Russia 2002 #390
3 Maria Tolmacheva Russia 2003 #452
4 Daria Krasnova Russia 2002 #469
5 Anastasiya Kostromitina Russia 2002 #509
6 Mariya Krasakova Russia 2002 #532
Daria Soldatova /WC/ Russia 2002 #552
7 Elena Malykh Russia 2003 #578
8 Liza Strokova Russia 2002 #618
9 Michelle Tikhonko U.S.A. 2003 #694
10 Dinara Alloyarova Russia 2003 #699
11 Maria Timofeeva Russia 2003 #728
12 Ekaterina Gladoshchuk Russia 2002 #732
13 Kristina Vereshchagina Russia 2002 #737
14 Eva Garkusha Russia 2002 #822
15 Vlada Lenskaya-Bogomolova Russia 2003 #855
16 Daria Konovalova Russia 2002 #860
17 Alisa Rastegaeva Russia 2002 #906
18 Anastasia Rakita Russia 2002 #994
19 Diana Lukyanova Russia 2002 #1055
20 Anna Pokrovskaya Russia 2002 #1055
21 Dariia Monakhova Russia 2003 #1055
22 Vera Alenicheva Russia 2002 #1156
23 Mariya Polishchuk Russia 2002 #1156
24 Diana Larsanova Russia 2002 #1156
25 Daria Koroleva Russia 2002 #1156

Алтернативе

1 Arina Babkova Russia 2003 #1316
2 Sofiya Yastrebova Russia 2002 #1322
3 Kristina Kudryavtseva Russia 2003 #1322
4 Ekaterina Oborina Russia 2002 #1322
5 Marta Uzulina Latvia 2003
6 Aleksandra Sinutina Russia 2002
7 Ksenia Khlynova Russia 2002
8 Maria Tararyeva Russia 2002
9 Iuliia Asanova Russia 2002
10 Alisa Khrustaleva Russia 2002
11 Anastasia Rudaya Russia 2003
12 Diana Zhiltsova Russia 2002
Anastasia Kovaleva /Q WC/ Russia 2002
13 Alina Pokochalova Russia 2002
14 Stanislava Malashina Russia 2002
15 Sofia Kapralova Russia 2003
16 Elizaveta Shebekina Russia 2003
17 Angelina Danukova Russia 2003
18 Anait Arutyunyan Russia 2003
19 Polina Lomova Russia 2003
20 Aleksandra Goriunova Russia 2002
21 Elizaveta Ovchinnikova Russia 2002
22 Valeria Isaeva Russia 2003
23 Ekaterina Pavlova Russia 2003
24 Leila Kazieva Russia 2003
25 Yana Shneyder Russia 2003
26 Lidia Laskova Russia 2003
27 Maria Simonenko Russia 2003
Sofia Saitova /Q WC/ Russia 2002
28 Zlata Voloshina Russia 2003
29 Alisa Gudkova Russia 2003
30 Polina Dymochka Russia 2003
31 Maria Nikolaeva Russia 2003
32 Polina Eltsova Russia 2003
33 Aleksandra Evdokimova Russia 2003
34 Arina Timofeeva Russia 2003

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *