Antonia Ružić, Ralitsa Alexandrova, Petr Nesterov, Maxim Khorozov, Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

Pecin memorijal 2018, U16 Tennis Europe, Панчево, Србија, TК Динамо 7-15.4.18.

У ТК Динамо у Панчеву је од 7. до 15. априла 2018. године одржан 29. по реду Pecin memorijal 2018, традиционални међународни тениски турнир 2. категорије за девојке и младиће до 16 година. Турнир је одржан у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Играно је на 6 терена са шљаком у спортском центру на Миси.

Као и претходних година, на турниру су учествовали најбољи српски тенисери, као и много такмичара из Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске и многих других држава.

Детаљније Pecin memorijal 2018, U16 Tennis Europe, Панчево, Србија, TК Динамо 7-15.4.18.

 

Babolat Development Program, Regionalni teniski kamp Pula 2018, Babolat Srbija

 

Сазнајте више

 

Прошлогодишњи победници су Мађарица Зита Ковач и Румун Нини Габријел Дика, док је Српкиња Анђела Јоцовић играла у финалу, а Емилија Којчић и Хамад Међедовић у полуфиналу. 2016. године победници су били Мађарица Река Задори и Аустријанац Лукаш Крајнер, а Српкиња Анђела Скробоња играла је у финалу.

Године 2015. турнир су освојили најперспективнији српски јуниори Олга Даниловић и Марко Миладиновић.

 

 

⌚ 15.4.18.  17.04 h

Хрватица Антониа Ружић и Бугарин Петр Нестеров су победници Пециног меморијала 2018. Честитамо!

Антониа је у финалу победила Бугарку Ралицу Александрову 6-4 6-4, док је Петр савладао сународника Максима Хорозова 6-3 6-2.

Данас је дувао јак ветар, али и поред тога су учесници финала показали своју високу класу. Антониа је у оба сета губила, у првом 1-3 а у другом 1-4, и тек тада је успевала да наметне свој прави ритам. Подсетимо, Антониа је тако потврдила да је у изванредној форми, пошто је пре недељу дана освојила титулу и на Yason Cup-у у Новом Саду!

 

По завршетку церемоније доделе награда на Пецином меморијалу 2018 U16 у ТК Динамо у Панчеву, разговарали смо са финалистима Хрватицом Антонијом Ружић и Бугарима Ралицом Александровом, Петром Нестеровим и Максимом Хорозовим. Питали смо их како су задовољни својим наступима у Панчеву и у Новом Саду, који су им најбољи резултати, јесу ли имали времена за разгледање Панчева и Београда, као и ко им је омиљени тенисер. Честитамо изванредним тенисерима и тенисеркама из Бугарске и из Хрватске на одличним играма у Панчеву, и желимо им успешан наставак сезоне!

 

Погледајте готово читав финални меч Пециног меморијала 2018, између Хрватице Антоније Ружић и Бугарке Ралице Александрове. Антонија је победила 6-4 6-4, иако је у првом сету губила 1-3, а у другом 1-4. На снимку недостају само 1. гем 1. сета и прва два гема другог.

 

 

Део финалног меча дечака, између Бугарина Петра Нестерова и Бугарина Максима Хорозова:

 

Petr Nesterov – Maxim Khorozov, finale Pecinog memorijala 2018, Pančevo, 15.4.2018. from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

Pecin memorijal 2018 dodela nagrada 1 mesto from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

 

⌚ 14.4.18.  16.32 h

Српски тенисери Стефан Поповић и Анђела Лопичић нажалост нису успели да се пласирају у финале Пециног меморијала. Честитамо Анђели и Стефану на одличном резултату у Панчеву!

Браво за сјајну Хрватицу Антонију Ружић, која је успела да преокрене меч против врло разноврсне леворуке Румунке Симоне Огеску, и да уђе у финале – 4-6 6-2 6-1!

Сјајни црногорски тенисер Данило Раичевић је нажалост изгубио у полуфиналу од Бугарина Петра Нестерова после преокрета – 7-5 3-6 3-6.

Анђела је после готово трочасовне борбе изгубила од одличне Бугарке Ралице Александрове 2-6 6-3 1-6, док је Стефан изгубио од такође одличног бугарског тенисера Максима Хорозова 4-6 6-7(3).

Победнице у дублу су Румунке Силвија Марија Косташе и Симона Огеску, а код младића Украјинци Артјом Подорожниј и Герман Самофалов. Честитамо!

Финалисти дубла су Бугарке Ралица Александрова и Мирела Шкумбова, и Бугари Максим Хорозов и Петр Нестеров.

 

 

Погледајте део полуфиналних мечева Пециног меморијала 2018:

0:00 – између Српкиње Анђеле Лопичић и Бугарке Ралице Александрове

9:47 – између Хрватице Антоније Ружић и Румунке Симоне Огеску:

 

Део полуфиналних мечева младића:

0:00 – између Србина Стефана Поповића и Бугарина Максима Хорозова

8:57 – између Црногорца Данила Раичевића и Бугарина Петра Нестерова

 

Pecin memorijal 2018, dodela nagrada 3. mesto from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

О овогодишњем издању Пециног меморијала разговарали смо са Небојшом Поповским, тениским тренером и чланом управе ТК Динамо.

 

 

Занимало нас је ко је Пеца, по којем овај традиционални турнир носи име? „Петар Петков Пеца је био дугогодишњи спортски радник у Панчеву и спортски новинар. Старије генерације га боље познају. Био је повезан са тениским клубом Динамо који је тада имао седиште у Народној башти (велики парк у Панчеву), и кроз ту сарадњу је овај турнир добио име“.

Које је све новитете ТК Динамо припремио за овогодишње издање Пециног меморијала? „У управу клуба дошла је млађа гарнитура људи, предвођена председником Младеном Вуковићем, који су већ 20 година у клубу и који желе да уздигну функционисање клуба на виши ниво. За почетак смо се потрудили да терени буду максимално сређени за турнир, с обзиром да је почетак сезоне, и нисмо чули ниједну замерку на терене од играча“, рекао је господин Поповски. Рекао нам је да својим идејама допринос улепшавању клуба пружају и рекреативци, и зато има пуно нових визуелних детаља око терена и на њима.

Што се тиче броја учесника турнира, организатори су задовољни, јер из године у годину долази све већи број деце – из околине и из западне и источне Европе. Има пуно Бугара, Румуна, Руса, Холанђана, Белгијанаца, Хрвата, Македонаца, Босанаца. Клуб се труди да понесу позитивну енергију из Панчева.

Први циљ нове управе ТК Динамо је омасовљавање школе тениса, да деца долазе у већем броју и да им клуб пружи боље услове. Такође, циљ је и да рекреативци уживају у клубу.

 

 

 

⌚ 13.4.18.  19.20 h

Српски тенисери Анђела Лопичић и Стефан Поповић пласирали су се у полуфинале Пециног меморијала. Честитамо!

Милан Мацура нажалост није успео да се пласира у полуфинале.

Анђела је победила сјајну македонску тенисерку Јану Стојанову 6-1 5-7 6-3, а Стефан је победио Хрвата Ловра Суевића 6-4 6-2. Сутра ће у полуфиналу Анђела у 10 часова играти против Бугарке Ралице Александрове, а Стефан ће играти против Бугарина Максима Хорозова. Срећно!

Милан је у четвртфиналу изгубио од 7. носиоца, Бугарина Максима Хорозова 3-6 2-6.

Честитамо црногорском тенисеру Данилу Раичевићу и хрватској тенисерки Антонији Ружић на пласману у полуфинале!

Данило је у четвртфиналу савладао Македонца Ведрана Радоњанина 6-2 6-4, а Антониа је победила Румунку Анку Алексију Тодони 6-1 6-2.

Андреа Обрадовић и Наталија Сенић су изгубиле у полуфиналу дубла од шпанско-молдавског пара Артигас/Гамреткаја 3-6 6-1 5-10, док су Будимир Томановић и Елија Порицки (САД) су у полуфиналу изгубили од бугарског дубла Хорозов/Нестеров 5-7 6-7(3).

 

Погледајте делове неколико мечева на Пецином меморијалу 2018:

0:00  Анђела Лопичић – Андреа Александра Лила

3:35  Доротеја Петровић – Палома Керестеш

6:00  Анђела Петровић – Вера Аленишева

9:11  Анђела Петровић/Лена Карловчан – Косташе/Огеску

11:13  Ања Петковић/Милица Радуновић – Аленишева/Керестеш

13:14  Лука Јовановић/Никола Зекић – Доминко/Емершић Поточник

 

Упитали смо учеснице Пециног меморијала Анђелу Лопичић, Наталију Сенић, Антонију Ружић, Теодору Стефановић, Иву Полексић и Андреу Обрадовић, како су задовољне својим наступом на турниру у Панчеву:

 

Anđela Lopičić – Jana Stojanova, Pecin memorijal 2018, Pančevo, 13.4.2018. from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

⌚ 12.4.18.  20.21 h

Српски тенисери Анђела Лопичић, Милан Мацура и Стефан Поповић су се пласирали у четвртфинале Пециног меморијала. Честитамо!

Нажалост, Марко Топо, Александар ЉубојевићОливер Сабо РацМиа Марјановић, Никол Палечек, Наталија Сенић и Анђела Петровић (Швајцарска) нису успели да се пласирају у четвртфинале.

Андреа Обрадовић и Наталија Сенић, као и Будимир Томановић и Елија Порицки (САД), ушли су данас у полуфинале дубла. Честитамо!

Лука Јовановић и Никола Зекић нажалост су изгубили у четвртфиналу дубла. Још неколико четвртфиналних мечева у дублу још није завршено.

Анђела Лопичић је у 3. колу сингла победила Молдавку Арину Гамреткају 7-6(3) 6-4, Миа је изгубила од Хрватице Антоније Ружић (1. носитељке) 3-6 0-6, Никол од Шпањолке Ирене Артигас 4-6 4-6, Наталија од Румунке Симоне Огеску (финалисткиње Yason Cup-а у Новом Саду, од које је изгубила и у полуфиналу тог турнира) 6-3 3-6 5-7.

Милан Мацура је победио Марка Топоа 6-4 6-4, док је Стефан Поповић победио Словенка Гала Емершића Поточника 6-0 3-6 6-2. Александар Љубојевић је изгубио од 7. носиоца, Бугарина Максима Хорозова 4-6 6-7(5), Оливер Сабо Рац је изгубио од 2. носиоца, Бугарина Петра Нестерова 4-6 3-6, а Анђела Петровић од Румунке Алке Алексије Тодони 3-6 1-6.

У четвртфинале су ушли Македонци Јана Стојанова (победила 2. носитељку Пољакињу Грушчинску) и Ведран Радоњанин, Данило Раичевић из Црне Горе и Хрвати Антонија Ружић и Ловро Суевић. Честитамо!

 

 

 

⌚ 12.4.18.  13.42 h

У 3. коло Пециног меморијала пласирали ови српски тенисери: Милан Мацура, Марко Топо, Александар Љубојевић, Стефан Поповић, Оливер Сабо РацМиа Марјановић, Никол Палечек, Наталија Сенић и Анђела Лопичић, као и Анђела Петровић. Честитамо!

 

Дубл

У 3. коло дубла су се пласирали следећи српски тенисери:

 

 

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour
Анимација – занимација 😉

 

 

⌚ 11.4.18.  09.18 h

У 2. коло Пециног меморијала до сада су се пласирали следећи српски тенисери: Будимир Томановић (победио 1. носиоца Германа Самофалова 6-1 6-4!), Милан Мацура, Ђорђе Курћубић, Марко Топо, Александар ЉубојевићСтефан Поповић, Лука Јовановић, Марко ЈовановићДушан ТрунићУрош Јовић, Никола Митровић, Оливер Сабо Рац, Леон Николић, Миа Марјановић, Никол Палечек, Наталија Сенић, Тамара Ераковић, Доротеја ПетровићАндреа ОбрадовићАнамарија Ковачевић и Анђела Лопичић, као и Анђела Петровић и Невена Картон (Српкиње која играју под швајцарском односно америчком заставом).

 

Дубл

У 2. коло дубла су се пласирали следећи српски тенисери:

 

 

 

 

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

Загревање на Пецином меморијалу: Оливер Сабо Рац, Дражен Петровић, Лазар Данић, Дин Карахоџа, Богдан Букарица, Петар Теодоровић, Роко Башковић и Марко Топо:

Pecin memorijal 2018 zagrevanje from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

 

Девојке

 

Резултати полуфинала:

 

Антониа Ружић (Хрватска) – Симона Огеску (Румунија)  4-6 6-2 6-1

Ралица Александрова (Бугарска) – Анђела Лопичић (Србија)  6-2 3-6 6-1

 

 

 

⌚ 12.4.18.  20.44 h

Главни жреб, резултати 3. кола:

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

 

⌚ 9.4.18.  09.16 h

Квалификације, коначни резултати:

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

 

Ljubica Jovanovic trener za mentalnu pripremu tenisera, Radionica Tajne šampiona

Пријави се

 

 

Младићи

 

Резултати полуфинала:

 

Максим Хорозов (Бугарска) – Стефан Поповић (Србија)  6-4 7-6(3)

Петр Нестеров (Бугарска) – Данило Раичевић (Црна Гора)  5-7 6-3 6-3

 

 

⌚ 12.4.18.  20.44 h

Главни жреб, резултати 3. кола:

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

 

⌚ 9.4.18.  09.16 h

Квалификације, коначни резултати:

Pecin memorijal 2018 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *