Ana Cvetković, Olga Danilović, Anđela Skrobonja, Mihailo Popović, Kristian Juhas, Aleksandar Jerinkić, European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour

Појединачно првенство Европе за девојчице и дечаке до 14 година, Плзењ, Чешка

У чешком граду Плзењу, у ТК Славија, одржано је Појединачно првенство Европе за девојчице и дечаке до 14 година, у организацији Tennis Europe Junior Tour. Победници су Хрват Дује Ајдуковић и Пољакиња Ига Свјатек (Iga Swiatek). Честитамо!

 

 

Дује је у финалу победио Румуна Филипа Кристиана Јиануа (Filip Cristian Jianu) 6-4 2-6 6-2, а Ига Рускињу Таисју Пачкалеву (Taisya Pachkaleva) 6-2 6-1. Једина која је освојила сет против феноменалне Пољакиње, која је титулу узела и у дублу, на овом турниру била је наша Олга Даниловић!

 

Србију су представљали Олга Даниловић, Анђела Скробоња, Михаило Поповић и Кристиан Јухас, а тренери су Ана Цветковић и Александар Јеринкић.

 

Ana Cvetković, Olga Danilović, Anđela Skrobonja, Mihailo Popović, Kristian Juhas, Aleksandar Jerinkić, European Junior Championships, Tennis Europe Junior Tour
Ана Цветковић, Олга Даниловић, Анђела Скробоња, Михаило Поповић, Кристиан Јухас, Александар Јеринкић

 

Поред њих, на првенству су учествовали и представници Републике Српске Вања Добрњац, Лука Ђурђевић и Милица Бојић, као и Црногорка Ања Драшковић!

Детаљније Појединачно првенство Европе за девојчице и дечаке до 14 година, Плзењ, Чешка

 

 

????    24.07.15.  18.11 h

 

Првак Србије Михаило Поповић нажалост  данас није успео да се пласира у полуфинале. Изгубио је од Румуна Филипа Кристиана Јиануа (Filip Cristian Jianu) 6-2 5-7 3-6.

 

 

 

????    23.07.15.  18.40 h

 

Михаило Поповић се данас пласирао у четвртфинале! Победио је Белоруса Александера Згировског (Alexander Zgirovsky) 6-1 4-6 6-3. Браво Михаило!

Олга Даниловић и Анђела Скробоња су у дублу после велике борбе изгубиле у четвртфиналу од француског пара Loudmilla Bencheikh/Mylene Halemai  2-6 7-5 18-20.

 

 

 

????    22.07.15.  14.43 h

 

Нажалост, само један наш представник је прошао у 4. коло – Михаило Поповић 🙁

Он је je у 3. колу победио Данца Нилса Хајсеа Корсгарда (Niels Heise Korsgaard) 6-2 6-2, док је Кристиан Јухас изгубио од Шпанца Карлоса Химено Ваљера (Carlos Gimeno Valero) 2-6 2-6.

Олга Даниловић изгубила је у 3. колу од Пољакиње Иге Свјатек (Iga Swiatek) 4-6 6-1 0-6, a Анђела Скробоња од Летонке Камиле Бартоне (Kamilla Bartone) 6-1 5-7 4-6.

 

Олга и Анђела су у дублу прошле у 3. коло, савладавши грузијски пар Далакишвили/Кидариа 6-1 6-1, док су Михаило и Кристиан изгубили од дечака из Републике Српске Вање Добрњца и Луке Ђурђевића 7-5 6-7(4) 3-10.

 

 

 

 

????    21.07.15.  16.28 h

 

Сви представници Србије прошли су у 3. коло!

Олга Даниловић победила је Португалку Ребеку Силву (Rebeca Csilva) 6-1 6-2 а Михаило Поповић је био бољи од Аустријанца Никласа Рорера (Niklas Rohrer) 6-3 6-3.

Aнђeлa Скрoбoњa јуче je пoбeдилa Гркињу Василики Стаматогјанополу, док је Кристиан Јухас био бољи од Израелца Александера Гапоненка. Олга и Михаило су као носиоци били слободни у првом колу.

 

Од представника Републике Српске у 3. коло се пласирао само Лука Ђурђевић, савладавши Бугарина Владислава Каразова (Vladislav Karazhov) 6-1 6-2. Милица Бојић и Вања Добрњац нажалост су завршили такмичење у 2. колу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *