Milan Matović, Halel Ashoosh, Prijedor Open 2018 U12 Prijedor Bosna i Hercegovina, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor, Tennis Europe Junior Tour

Prijedor Open 2018, U12 Tennis Europe, Приједор, Босна и Херцеговина, 9-17.6.18.

Међународни турнир за девојчице и дечаке до 12 година Prijedor Open 2018 одржан је у Приједору, у Босни и Херцеговини (3. категорије), од 9. до 15. јуна 2018. године, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је у ТК Др Младен Стојановић на 6 шљакастих терена. Овај приједорски клуб може да се похвали традицијом дугом 96 година!

 

Детаљније Prijedor Open 2018, U12 Tennis Europe, Приједор, Босна и Херцеговина, 9-17.6.18.

 

⌚ 15.6.18.  15.36 h

Српска тенисерка Анђелија Марковић освојила је друго место у синглу и титулу у дублу на турниру у Приједору, заједно са Тамаром Костић из Аустрије. Тенисер српског порекла Милан Матовић (Израел) освојио је друго место у синглу и тутулу у дублу, а Тамара Костић је победила у синглу, као и Хрват Фран Раконић код дечака. Честитамо!

Тамара Костић је у финалу победила Анђелију Марковић 6-3 6-3, док је Хрват Фран Раконић савладао Милана Матовића у финалу 6-4 6-3. У финалу дубла Анђелија и Тамара су победиле јапанско/аустријски пар Ое/Плошник 6-4 6-3, а Милан Матовић је у пару са Израелцем Халелом Ашушом у финалу дубла победио Матеја Ђокића из Босне и Херцеговине и Хрвата Франа Раконића 7-5 3-6 10-6. Браво и за Матеја!

Утисци деце и родитеља о организацији турнира у ТК др Младен Стојановић су веома позитивни!

 

 

Милан Матовић има 10 и по година и тренутно живи у Израелу, где његов тата игра фудбал. Тамо тренира са Одедом Јаканом, а у Београду тренира у ТК Харон. Пре две недеље Милан је освојио државно првенство Израела до 12 година без изгубљеног сета. Честитамо Милане са малим закашњењем!

У финалу тог турнира Милан је победио Халела Ашуша, победника Prokuplje Open 2018 и свог дубл-партнера на турниру у Приједору.

Milan Matović, Prijedor Open 2018 U12 Prijedor Bosna i Hercegovina, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor, Tennis Europe Junior Tour
Актуелни шампион Израела до 12 година Милан Матовић

 

 

⌚ 14.6.18.  17.28 h

Српска тенисерка Анђелија Марковић пласирала се у финале турнира у Приједору, савладавши другарицу Милицу Поповски у полуфиналу после велике борбе 6-4 4-6 7-5. Анђелија је у дублу са Тамаром Костић из Аустрије данас ушла и у финале дубла. Честитамо!

Тенисери српског порекла Милан Матовић (Израел) и Тамара Костић (Аустрија) пласирали су се данас у финале сингла на турниру у Приједору. Честитамо!

Милан је у полуфиналу победио Словенца Марка Изтока Лундера 6-2 6-2, а Тамара је победила Молдавку Ангелину Мокану 6-0 6-2. Анђелија Марковић ће у финалу сутра играти против Тамаре Костић. Срећно!

Анђелија и Тамара су у полуфиналу дубла победиле руски пар Корнилова/Масианскаја 6-4 6-2, и сутра ће се у финалу састати са јапанско/аустријским паром Ое/Плошник.

Матеј Ђокић из Босне и Херцеговине и Хрват Фран Раконић су се пласирали у финале дубла, где ће играти са Миланом Матовићем и Халелом Асхоошем из Израела!

 

 

⌚ 13.6.18.  17.36 h

Српске тенисерке Анђелија Марковић и Милица Поповски ушле су данас у полуфинале турнира у Приједору. Честитамо, и нек сутра у српском полуфиналу победи леп тенис! Србија ће свакако имати представницу у финалу 🙂

Клара Ваја је нажалост у четвртфиналу изгубила од Тамаре Костић из Аустрије 0-6 2-6.

Анђелија је победила Рускињу Марију Масианскају 6-2 6-3, а Милица је савладала Словакињу Нину Киселову 7-5 6-3. У полуфинале се пласирао и Израелац пореклом из Србије Милан Матовић, савладавши Ивана Билетића из Босне и Херцеговине 6-1 6-1. Марко Максимовић из Босне и Херцеговине је у 3. колу изгубио од Словенца Марка Изтока Лундера 0-6 3-6.

 

 

⌚ 12.6.18.  16.47 h

Српске тенисерке Клара Ваја, Анђелија Марковић и Милица Поповски су се пласирале у четвртфинале сингла, а Анђелија се заједно са Аустријанком српског порекла Тамаром Костић пласирала у полуфинале дубла. Честитамо, и срећно у наставку турнира!

Србин Алекса Станковић је у 2. колу изгубио од Хрвата Франа Раконића 1-6 1-6.

Клара Ваја је у 2. колу победила Словенку Хану Сисак Молан 6-2 6-1, а Анђелија Марковић је савладала Немицу Лиу Ајлау Акбулут 6-1 6-1. Милица Поповски је у 2. колу победила Рускињу Марију Корнилову 6-2 6-1.

У четвртфинале су се пласирали и Иван Билетић и Марко Максимовић из Босне и Херцеговине, као и двоје тенисера српског порекла – Милан Матовић из Израела и Тамара Костић из Аустрије.

 

Године 2017. српски тенисери Зоран Лудошки и Дарја Шувирђонкова су били победници турнира у Приједору, док су 2016. године тријумфовали Србин Никола Зекић, и Румунка Ванеса Јоана Георгиана Попоа Теиусану. Године 2015. најбољи су били Хрвати Ловре Ерцег и Антониа Ружић.

 

 

Резултати 2. кола, девојчице:

Prijedor Open 2018 U12 Prijedor Bosna i Hercegovina, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати 2. кола, дечаци:

Prijedor Open 2018 U12 Prijedor Bosna i Hercegovina, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *