Dimitrije Zubac, Stefan Popović, Bole Jason, Aleksandar Mojsejev, Milan Čonkić, Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

Yason Cup 2018, U16 Tennis Europe, Нови Сад, Србија, TA Elite 31.3-8.4.18.

У Тениској академији Elite у Новом Саду је од 31. марта до 8. априла 2018. године одржан Yason Cup 2018, међународни тениски турнир 2. категорије за девојке и младиће до 16 година. Турнир је одржан у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Играно је на 8 терена са шљаком. Врховни судија је била Данијела Тодоровић.

Детаљније Yason Cup 2018, U16 Tennis Europe, Нови Сад, Србија, TA Elite 31.3-8.4.18.

 

Ognjen Pavlović, Natalija Senić, Tara Mihaljević, Simeon Stanković, Vuk Rađenović, HEAD tim, HEAD team, HEAD Srbija Kopf Sport d.o.o, Milentija Popovića 9 lokal 9 Sava Centar
Сазнајте више

 

Прошлогодишњи победници су Мађарица Зита Ковач и Румун Габријел Дика Нини, док је Српкиња Александра Станковић освојила друго место. Године 2016. титулу су освојили Рускиња Оксана Селехметева и Аустријанац Лукаш Краинер. Наша Андријана Стоилковић предала је финални меч без борбе.

 

 

⌚ 8.4.18.  12.17 h

Победник Yason Cupa 2018 је српски тенисер Димитрије Зубац, који је у финалу победио још једног одличног српског тенисера Стефана Поповића 6-3 6-3. Честитамо обојици, велики успех за српски тенис!

Честитамо Хрватици Антонији Ружић на титули у женском синглу! Она је у финалу победила Румунку Симону Огеску 6-3 6-3.

 

 

 

⌚ 7.4.18.  17.26 h

Двојица српских тенисера играће сутра у финалу Yason Cup-a у Новом Саду – Димитрије Зубац и Стефан Поповић. Честитамо!

Наталија Сенић и Хамад Међедовић нажалост нису успели да уђу у финале. Стефан је победио Хамада у полуфиналу после преокрета 3-6 6-1 6-1, Димитрије је савладао Украјинца Германа Самофалова 6-4 6-1, а Наталија је изгубила од Румунке Симоне Огеску 3-6 5-7.

Доротеја Петровић и Наталија Сенић освојиле су титулу у дублу. Честитамо!

Браво и за Анђелу Лопичић и Никол Палачек, односно Петра Теодоровића и Марка Топоа, који су освојили друго место у дублу!

У оба меча виђена је велика борба: Доротеја и Наталија су победиле Анђелу и Никол 6-1 2-6 10-6, а Украјинци Подорожниј и Самофалов су савладали Петра и Марка 3-6 7-6(5) 10-7.

Честитамо и Хрватици Антонији Ружић, која је победом над Македонком Јаном Стојановом 6-1 7-5 ушла у финале, у којем ће сутра играти против Румунке Огеску.

Artem Podorozhnyi, German Samofalov, Petar Teodorović, Marko Topo, Natalija Senić, Doroteja Petrović, Anđela Lopičić, Nikol Palaček, Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
Финалисти дубла: Артјом Подорожниј, Герман Самофалов, Наталија Сенић, Доротеја Петровић, Анђела Лопичић, Никол Палачек, Марко Топо и Петар Теодоровић

 

 

 

⌚ 6.4.18.  17.58 h

Српски тенисери су данас у синглу имали стопостотан учинак у Новом Саду: у полуфинале су се пласирали Наталија СенићДимитрије Зубац, Хамад Међедовић и Стефан Поповић. Честитамо!

Српски тенисери били су одлични и у дублу – у финале дубла су се пласирали: Доротеја Петровић и Наталија Сенић, Анђела Лопичић и Никол Палачек, Петар Теодоровић и Марко Топо. Честитамо!

Браво и за Македонку Јану Стојанову, која се пласирала у полуфинале сингла победом над Бугарком Мирелом Шкумбовом 6-1 6-7(2) 6-2, и Хрватицу Антонију Ружић, која је победила Аустријанку Лауру Пастерк 6-4 6-0!

 

Hamad Međedović, Stefan Popović, Natalija Senić, Dimitrije Zubac, Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
Полуфиналисти Yason Cup-a Хамад Међедовић, Стефан Поповић, Наталија Сенић и Димитрије Зубац

 

Димитрије је у четвртфиналу после преокрета победио дворанског првака Босне и Херцеговине Данијала Муминовића 3-6 7-5 6-0, а Наталија је победила репрезентативку Македоније и победницу Зимског ОП Македоније Александру Симеву 6-1 6-1. Хамад је као 1. носилац на турниру савладао Украјинца Артјома Подорожног 6-4 7-6(4), а Стефан (5. носилац) је победио 3. носиоца, Бугарина Петра Нестерова 6-2 1-6 6-3. Хамад и Стефан ће сутра одмерити снаге у полуфиналу; подсетимо да су они одиграли много узбудљивих мечева, још док су били мали дечаци.

Анђела и Никол су у полуфиналу дубла победиле румунски пар Косташе/Огеску 5-7 7-6(4) 10-6, а Петар и Марко су савладали 2. носиоца, Бугаре Хорозова и Нестерова 6-4 6-3. Димитрије Зубац и Дражен Петровић (Босна и Херцеговина) су у полуфиналу после велике борбе изгубили од првих носилаца, Украјинаца Подорожног и Самофалова 4-6 6-3 7-10. Ања Петковић и Дарја Шувирђонкова су у полуфиналу изгубиле од Доротеје и Наталије 2-6 6-7(1).

Драго нам је што Наталија и на европској сцени све убедљивије доказује своје велике могућности, а Хамад, Стефан и Димитрије су овим резултатом наставили са одличним играма у Европи.

Димитрије ће у полуфиналу играти против Украјинца Германа Самофалова, 35. на ЕТА ранг-листи (Димитрије је на 62. месту) и 2. носиоца, који је прошле године освојио V Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици, док ће Наталија играти против 7. носитељке, Румунке Симоне Огеску.

 

 

 

⌚ 5.4.18.  19.19 h

У четвртфинале Yason Cup-а у синглу су ушли српски тенисери: Наталија Сенић, Хамад Међедовић, Стефан Поповић и Димитрије Зубац. Честитамо!

Наталија је у 3. колу победила Румунку Мишел Ветерал 6-4 6-3, Хамад је победио Милана Мацуру 6-2 6-2, Стефан је савладао Дражена Петровића из Босне и Херцеговине 7-5 6-3, док је Димитрије победио Вељка Крстића 7-5 6-1.

У четвртфинале нажалост нису успели да се пласирају Дарја Шувирђонкова, Алекса Савин, Лука Јовановић и Петар Теодоровић.

Дарја је изгубила од 1. носитељке, Хрватице Антоније Ружић 6-4 3-6 2-6, Алекса је изгубио од 6. носиоца, Украјинца Артјома Подорожног 1-6 5-7, Лука је изгубио од 3. носиоца, Бугарина Петра Нестерова 6-4 1-6 2-6, а Петар од Италијана Габријелеа Камилија 6-2 4-6 1-6.

Из држава бивше Југославије у четвртфинале сингла су се пласирале Македонке Јана Стојанова и Александра Симева, Данијал Муминовић из Босне и Херцеговине и Антониа Ружић из Хрватске. Честитамо!

 

Дубл

Српски тенисери били су данас веома успешни у дублу, и у полуфинале су се пласирали: Доротеја Петровић и Наталија Сенић, Анђела Лопичић и Никол Палачек, Ања Петковић и Дарја Шувирђонкова, Петар Теодоровић и Марко Топо, Димитрије Зубац и Дражен Петровић (Босна и Херцеговина). Честитамо!

Доротеја и Наталија су победиле бугарски пар Александрова/Шкумбова 6-2 2-6 10-8, Анђела и Никол су савладале Сенку Делетић и Сару Микачу 6-1 6-3, док су Ања и Дарја победиле новосадски дубл Миа Марјановић / Леа Рупњак 6-1 5-7 10-2.

Петар и Марко савладали су румунски пар Шинтеие/Страциус 6-3 6-3, а Димитрије и Дражен су победили хрватски пар Ален Бил / Ловро Суевич 6-3 6-4. Лука Каленић и Огњен Павловић нажалост су у четвртфиналу изгубили од 1. носилаца, Украјинаца Подорожног и Самофалова 2-6 3-6, а Србин Лука Јовановић и Италијан Габријеле Камили су изгубили од бугарског пара Хорозов/Нестеров 6-4 0-6 10-12.

 

Ljubica Jovanovic trener za mentalnu pripremu tenisera, Radionica Tajne šampiona

Пријави се

 

Andrea Obradović, Mirjana Jovanović, Lea Rupnjak, Lola Radivojević, Jana Stojanova, Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
Андреа Обрадовић, Леа Рупњак, Лола Радивојевић, Мирјана Јовановић и Јана Стојанова

 

⌚ 4.4.18.  18.40 h

У 3. коло сингла су се до сада пласирали следећи српски тенисери: Хамад Међедовић, Алекса Савин, Димитрије Зубац, Милан Мацура, Лука Јовановић, Стефан Поповић, Вељко Крстић, Петар ТеодоровићДарја Шувирђонкова и Наталија Сенић.

Хамад је 1. носилац на турниру, и у 2. колу је победио Хрвата Ивана Карла Бана 6-0 6-2, Димитрије је победио Луку Каленића 6-4 7-5, Алекса је савладао Словака Симона Седлиака 7-6(2) 7-5, а Милан Лазара Данића 7-6(3) 6-2. Дарја је победила Гркињу Михаелу Лаки 6-3 7-5. Наталија је победила Доротеју Петровић 6-2 6-1. Петар Теодоровић је победио Душана Трунића 7-5 6-3. Стефан Поповић је савладао Марка Судара 6-0 6-2.

Сенка Делетић је у 2. колу изгубила од 1. носитељке, Хрватице Антоније Ружић 5-7 2-6, Никола Митровић је изгубио од 6. носиоца, Украјинца Артјома Подорожног 2-6 4-6, а Ања Милошевић је изгубила од Македонке Јане Стојанове 0-6 0-6. Ђорђе Курћубић је изгубио од Руса Максима Хорозова 6-4 3-6 1-6, а Оливер Сабо Рац је изгубио од Италијана Габријелеа Камилија 5-7 6-3 0-5 (предаја због болова у стомаку). Миа Марјановић је изгубила од Румунке Симоне Огеску 0-6 3-6, а Невена Коларевић од Швајцаркиње Аријане Непомуцено 3-6 4-6.

У 3. коло су се пласирали и Данијал Муминовић, Сара Микача (победила је Српкињу Мирјану Рагастовац) и Дражен Петровић из Босне и Херцеговине, као и Македонске Јана Стојанова и Александра Симева. Девојчице српског порекла Анђела Петровић (Швајцарска) и Невена Картон (САД) су изгубиле у 2. колу.

 

Дубл

У четвртфинале дубла пласирали су се следећи парови:

  • Сенка Делетић (Србија) / Сара Микача (Босна и Херцеговина)
  • Доротеја Петровић (Србија) / Наталија Сенић (Србија)
  • Ања Петковић (Србија) / Дарја Шувирђонкова (Србија)
  • Миа Марјановић (Србија) / Леа Рупњак (Србија)
  • Лука Каленић (Србија) / Огњен Павловић (Србија)
  • Дражен Петровић (Босна и Херцеговина) / Димитрије Зубац (Србија)
  • Ален Бил (Хрватска) / Ловро Суевич (Хрватска)

 

 

⌚ 3.4.18.  18.16 h

У 2. коло сингла се пласирало 24 српских тенисера и тенисерки: Сенка Делетић, Дарја Шувирђонкова, Мирјана Рагастовац, Ања Милошевић, Наталија Сенић, Доротеја Петровић, Миа Марјановић, Невена Коларевић, Хамад Међедовић, Лазар Данић, Милан Мацура, Алекса Савин, Никола Митровић, Вања Војиновић, Лука Јовановић, Марко Судар, Стефан Поповић, Ђорђе Курћубић, Вељко Крстић, Лука Каленић, Димитрије Зубац, Петар Теодоровић, Душан Трунић и Оливер Сабо Рац.

Честитамо свима, као и многим девојкама и младићима из држава бивше Југославије, и свима им желимо успех у наставку турнира!

 

 

 

 

Девојке

 

Резултати полуфинала:

 

Антониа Ружић (Хрватска)Јана Стојанова (Македонија)  6-1 7-5

Симона Огеску (Румунија) – Наталија Сенић (Србија)  6-3 7-5

 

 

 

⌚ 6.4.18.  15.50 h

Главни жреб, резултати четвртфинала:

Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

 

 

⌚ 3.4.18.  18.16 h

Квалификације, коначни резултати:

Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

 

 

 

 

Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

 

 

 

Младићи

 

Резултати полуфинала:

 

Стефан Поповић (Србија) – Хамад Међедовић (Србија)  3-6 6-1 6-1

Димитрије Зубац (Србија) – Герман Самофалов (Украјина)  6-4 6-1

 

 

 

⌚ 6.4.18.  15.50 h

Главни жреб, резултати четвртфинала:

Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

 

 

⌚ 3.4.18.  18.16 h

Квалификације, коначни резултати:

Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *