Featured Video Play Icon

Разговор са председником Тениског савеза Војводине Миланом Јеринкићем, 29.12.2017.

Тениски савез Војводине прогласио је најбоље тенисере у 2017. години у 9 узрасних категорија на традиционалној свечаној скупштини, одржаној у Плавој сали Скупштине града Новог Сада у петак 29. децембра 2017. године.

Плава сала је била пуна деце и родитеља, а после увода генералног секретара Тениског савеза Војводине Душана Милојковића, званицама се обратио председник ТСВ Милан Јеринкић. После свечане скупштине замолили смо господина Јеринкића за краћи интервју.

 

Рекао нам је да је Тениски савез Војводине врло задовољан резултатима војвођанских тенисера, како младих тако и сениора. „Нажалост, финансијски, организациони и кадровски део, који све то треба да омогући, није такав. Организационо и кадровски смо добри, и трудимо се да будемо још бољи, има пуно добрих тренера, једино имамо проблем са финансирањем. Раније смо имали и спонзоре и донаторе, и из покрајинског буџета смо добијали одређена средства која смо упућивали клубовима. По новом систему буџетске политике то више није могуће. Расписују се конкурси на које могу клубови да се јаве. У том делу смо мало хендикепирани, јер у савезу се најбоље зна какве су потребе којег клуба, који клубови су активни…“

Детаљније Разговор са председником Тениског савеза Војводине Миланом Јеринкићем, 29.12.2017.

 

Господин Јеринкић очекује позитивнији приступ у следећој години у погледу финансирања тениса у Војводини и у Србији. Истакао је и да савез има добру сарадњу са великом већином војвођанских клубова, као и да је 2017. година прва у којој је број такмичара која су регистровани у Тениском савезу Војводине порастао у односу на 2016, и да је врло важно да је тиме заустављен тренд пада броја деце! Председник ТСВ очекује да се тај позитиван тренд настави и наредних година.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *